Šta je novo?

Reciklaza Lexmark E322

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Radio sam ranije reciklazu HP-a i tp je prosto: nadji/napravi rupu, sipaj prah i gotovo! Probao sa slicnu taktiku i sa ovim, ali:

1. Low toner se lampica ne gasi.
2. Sipao sam toner za HP i dobio OK otisak ali cela povrsina papira je "osencena".

Da li sam ostetio ketridž?

Video sam na jednom mestu za 1000din 500g tonera za lexmark 120/232. Da li to mogu da sipam u ovo moje sokocalo?

Hvala ako neko ima korisnu sugestiju...

mozes da sipas. lexmark se ne gazi sa hp kertridzima. Primetio si da ima chip taj kertridz tako da morash da kupish chip i da ga zamenis il ce kad dodje do kraja prestati da stampa.

Lexmarkovi kertridzi mora da se rasture skroz i da se lepo ochiste da bi davali pristojan kvalitet.
Ti pogotovo moras da izvadish sav toner koji si nasuo i to detaljno. Pazi da ne ostetis magnetni valjak.

Poslednja izmena:
Tačno kako je rekao To3a. HP toner ti ostavlja "pozadinu". Moraš da otvoriš ceo kertridž (samo pažljivo jer se ceo rasturi u delove) i obavezno mora da se menja čip.

doduse ti modeli uvek mora da se otvore do koske i da se ochiste pogotovo oni fini blejdovi gde uvek ostane malo zalepljenog tonera i onda nece ceo toner da potrosi nego samo malo i vec brlja
odnesi ga kod fanatica ako otje da se smara sa tim chistjenjem mene to polako izludjuje.
A nema dan da ne dodje neki "biser" e ja uradio pa sad aj vi meni ti komshija ako moze samo da proradi nishta mnogo. a ne kapira da je to sad 3x posao.

nemojte ga ubijati, ne mora se svaki put otvoriti, jednom u 3-4 puta, ostalo samo otvori čep, sipaj i promijeni čip. Ali ako si punio HP samo nadji čep/otvori rupu a bez čišćenja otpadnog dijela onda si mnogo printera promijenio. Kod HP se mora čistiti a kod ovog printera ima odvojen dram koji se čisti/mijenja OPC... posle nekih 25000 listova a mašina resetuje.

magarac ako zeli dobar kvalitet otiska kod tos stampaca iliti u prevodu da ima fini raster sivih tonova mora da se rastura i detaljno chisti ceo kertridz i tu nema bezanja.

nemojte ga ubijati, ne mora se svaki put otvoriti, jednom u 3-4 puta, ostalo samo otvori čep, sipaj i promijeni čip. Ali ako si punio HP samo nadji čep/otvori rupu a bez čišćenja otpadnog dijela onda si mnogo printera promijenio. Kod HP se mora čistiti a kod ovog printera ima odvojen dram koji se čisti/mijenja OPC... posle nekih 25000 listova a mašina resetuje.

Ovo je 322 on ima bubanj u kaseti, pomešao si ga sa 232.

shto jes jes utero ti patku
a i kad se sklapa morash da obratish paznju na onaj tockic da stoji napred i na dole usek il se netje lepo sklopiti.
Sa tim sam se smarao pa mi je fanatic pojasnio shta me je8ucka.

Fanatic je lepo uradio posao po korektnoj ceni.
Hvala, cucemo se za par hiljada strana :)

Vrh Dno