Šta je novo?

Realtime gitarski efekti

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posedujem EMU0404 zvucnu karticu, 2 Fender gitare, par pojacala, poprilicno hardverski jak kompjuter i HIFI zvucnike.
Povezao sam jednu gitaru direktno u ulazu u zvucnu, a izlaz iz zvucne povezao na zvucnike pa se prilikom sviranja gitare zvuk cuje na zvucnicima.

E sad, ono sto ja zelim je da u realnom vremenu, uz pomoc nekog softvera, vrsim modifikaciju ulaznog signala i da te promene odmah cujem na izlazu, tj. na zvucnicima. Drugim recima, ako neko od mojih drugara svira na gitari a ja dodajem distorziju na kompu, onda da na izlazu cujemo to sto svira sa distorzijom (ne zanima me da prvo snimim ulazni signal, pa da ga obradim i onda tek pustim).

Koji program bi to mogao da mi omoguci?

Najcesce korisceni i veoma dobri Native Instruments Guitar Rig i Waves Guitar Tool Rack

Poslednja izmena:
U cubase-u mozes to odraditi bez problema sa guitar rig-om. Na slican nacin kao u patchmix dsp-u.

Poslednja izmena:
Bilo koji VST host moze, valjda.
Ako hocesh neshto ozbiljnije da radish, tipa demo disk za bend i sl. onda ti predlazem da uzmesh Line 6 TonePort
Odlicna stvar za direct recording, u kompletu sa software-om koji radi isti posao kao njihov POD. Fenomenalan kvalitet snimka. Cini mi se da su neki domaci "umetnici" radili albume bash sa ovim. Cena mu je oko 120€.
To je u sushtini zvucna karta sa pre-ampom za gitaru, mikrofon i odlicnim software-om.

Guitar Rig je za takve stvari neprevazidjen ;)

taraba je napisao(la):
Bilo koji VST host moze, valjda.
Ako hocesh neshto ozbiljnije da radish, tipa demo disk za bend i sl. onda ti predlazem da uzmesh Line 6 TonePort
Odlicna stvar za direct recording, u kompletu sa software-om koji radi isti posao kao njihov POD. Fenomenalan kvalitet snimka. Cini mi se da su neki domaci "umetnici" radili albume bash sa ovim. Cena mu je oko 120€.
To je u sushtini zvucna karta sa pre-ampom za gitaru, mikrofon i odlicnim software-om.

to moze da bude jako zanimljiva varijanta. Pod-ovi imaju odlican zvuk tako da bi i za neku kucnu primenu ova varijanta od 120e bila skroz prihvatljiva.

ako nisi u fazonu da dajes jos para onda guitar rig :)

Rendisha je napisao(la):
Niko da spomene Amplitube koji, po meni, bolje zvuci od Guitar Rig-a :smash:

Ma Amplitube je dobar samo za BASH :mad: heavy distorzije. Za sve ostalo Guitar Rig je majka.

Amplitube i GuitarRig mi rade posao. Hvala na preporukama.

Guitar fx box. Nas covek ga radio. Kasnjenje je jako malo. Ispod 10 ms. Nije cak ni skup.

Poslednja izmena:
Guitar FX strasno susti (iz nepoznatog razloga).

Vrh Dno