Šta je novo?

Realtek HD audio pitanjce?

Prim

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
304
Imam laptop MSI i dotičnu karticu audio. Naime kada spajam na izlaz (jack) u A/V reciever na njemu se da podesiti što mi treba ali u laptopu me zanima što znače sljedeće opcije
Speker configuration- to je ok, ali Swap center/Subwoofer output ???, S/PDIF output?? ako netko može natukniti što bi trebalo značiti?
Služi mi isključivo za sound sa filma.
Unaprijed hvala. Pozdrav!

Swap znaci "zameni"

Znaci ako ti je iz nekog razloga obrnuto,da ne moras lemiti kablove. Posto je obicaj iliti standard da (crni) woofer i center budu na istom stereo banana uticnici. Itd...nadam se da sam ti razjasnio.

S/PDIF je Sony Philips Interconnect Standard ,drugim i jednostavnijim recima opticki izlaz,ja bi ti taj preporucio da koristis kao izlaz na A/V receiver jer onda receiver radi dekodiranje a ne laptop. Ali moras naci odgovarajucu SPDIF bananicu (opticku) koja drugi kraj ima TOSLINK.

Sve to mozes naci preko GOOGLE.

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/SPDIF

S/PDIF je standard za digitalni prenos zvuka između uređaja i nije ograničen samo na optički kabl, može i preko koaksijalnog kabla ;)

Necu da se pravim pametan ,ali :
opticki (toslink ili onaj mali "mikrofonski" ) prenose svetlost
koaksijalni ne prenosi svetlost
znaci svaki izlag ( dosad sto sam vido`) na laptopovima je ovaj mikrofonski....tu ne mere coax nikako,treba neko konverter...zato sam pisao to sto jesam,posto je pitanje bilo usko vezano za laptop zvicnu :)

Vrh Dno