Šta je novo?

Realtek audio izlaz koaksijalni

Perica

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2000
Poena
619
Imam ASUS P5Q3 maticnu plocu. Povezao sam preko koaksialnog digitalnog izlaza na DVD digitalni ulaz zvucnu karticu. Na Windowsu XP sve je lepo funkcionisalo, bez ikakvih podesavanja. Zvuk ga ima cim instaliram drajvere za zvucnu karticu.

Ali sada sam instalirao Windows 7 i zvuka nigde nemam kada odaberem digital out koaksijalni. Drajveri su sa instalacionog diska pod verzijom 6.0.1.5859. Kada u Realtek menadzeru izaberem digital output koaksijalni Windows pokazuje da ima audio izlaza radi Vu metar animacija ali na DVD uredjaju nemam zvuka.

Ima li neko resenje za ovaj moj problem. Najnovije drajvere jos uvek nisam probao ali mislim da to nece mnogo da mi pomogne.

Smanji "kvalitet" izlaznog signala (frekvenciju i bitrejt), mozda je problem u DVD uredjaju.

Evo da odgovorim sam na svoje piotanje.
Konacno sam nasao vremena i ponovo sam instalirao Windows 7. Igrao se malo sa izlazima i uspeo sam da osposobim koaksijalni audio izlaz.
Stvar je u tome da treba da se izabere, barem u mom slucaju, opticki SPDIF izlaz i onda se zvuk transportuje na moj kucni DVD plejer na koji su mi vezani zvucnici/ Deluje glupo ali je tako.

Pozdrav i hvala svima na savetima.

Nazad
Vrh Dno