Šta je novo?

Realtek ALC269 nema Realtek HD Audio Manager u Control Panel iako je instaliran!

Darkodar

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.02.2012
Poena
260
Laptop mi ima zvucnu Realtek ALC269 i imam problem nemam Realtek HD Audio Manager u Control Panel , na prethodnom laptopu sam isto imao Realtek ALC269 i imao sam Realtek HD Audio Manager u Control Panel takodje nemam opcije Enhancements u sound samo jednu imam:

hrgack.png

Windows 8 ubacen 2 puta nije do toga , pokusani drajvere sa zvanicnog sajta laptopa! Da li je moguce da cip za zvucnu na ploci nije orginal? Sam mi stavlja 16bit za sound posle instalacije drajvera:

2z7lv2c.png

Pa ja sam moram da stavim 24bit! Sumnjivo mi sve to deluje , imao sam par laptopova sa Realtek acl269 do sada i nisam imao ovakvih problema do sada , to nisu neki veliki problemi ko jos koristi Realtek HD Audio Manager ali sto mi stavlja default 16bit-a posle instalacije drajvera?

Čip za zvučnu da nije original je najmanja mogućnost, svašta se dešavalo ali tako nešto je malo verovatno.
Ako nisi ti nešto pogrešio onda su proizvodjačevi drajveri još nedoterani budući da je reč o Win 8 drajverima. Ako postoji još neka verzija za 8 probaj sa njom ako ne sačekaj novu verziju.

Realtek Alc269 je zvucna iz 2008 godine koliko sam nasao na realtek sajtu , sony sve1713 laptop je u pitanju probao sam sa zvanicnog sony sajta malopre drajvere ponovo a prethodno sam obrisao stare i i dalje nema Realtek HD-Audio Manager u control panel i posle instalacije sam stavlja na 16bit 44100hz cd quality znaci default format je najslabiji moguci posle kad mu stavim 24bit ne provaljujem da se zvuk promenio isti je! Sto ubacuju uopste zvucnu iz 2008 u laptop iz 2012 godine?

Vrh Dno