Šta je novo?

Realtec Audio Driver problem

coldman

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
330
Otvorio sam vec temu pod istim nazivom u drugom podforumu pa sam pogresio, izvinjavam se modovima :(
Dakle, drug ima AMD LE-1640 koji je na ploci ASUS M2N-MX SE Plus i koja ima integrisanu GPU i zvucnu. Sada... Reinstalirao sam mu sistem(stavio Win XP SP2) i krenuo u standardnu instalaciju drajvera. Sa diska od maticne ploce sam krenuo da instaliram jedan po jedan i dasao je na red Realtek HD Audio Driver koji je sve lepo zapoceo ali kada je trebalo da zavrsi(pri update-u, nadam se da znate na sta mislim) samo se zacuje zvuk(koji pokazuje da ima ton/zvuk) za odbijanje i ispise: Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i ponudi samo OK. Kliknem ja OK i ajde da resetujem Win i lepo se cuje zvuk kao kada se gasi XP ali kada se on lepo sada boot-ovao i podigao sistem nema nikakvog tona! Kao da su se negde izgubili. Probao sam svasta, i rollback za driver i skidanje novih sa NET-a sa ASUS sajta i neke gluposti koje je Win nudio u support-u... Ali uvek pokrene instalaciju i pri kraju izbaci poruku Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i to je to, da, zacuje se onaj pistavi zvuk iz kucista... Komp je do tog dana sasvim lepo radio... Posle sam cak ponovo formatirao HDD i instalirao svez XP SP2 ali se isti problem javljao...
Molim neki savet...

instaliraj prvo ostale drajvere, posebno drajver od modema pa onda taj drajver probaj ponovo da isntaliras. Probaj prvo sa update driver, ako nece pogledaj da li imas neku aplikaciju za automatsko instaliranje istog.

Otvorio sam vec temu pod istim nazivom u drugom podforumu pa sam pogresio, izvinjavam se modovima :(
Dakle, drug ima AMD LE-1640 koji je na ploci ASUS M2N-MX SE Plus i koja ima integrisanu GPU i zvucnu. Sada... Reinstalirao sam mu sistem(stavio Win XP SP2) i krenuo u standardnu instalaciju drajvera. Sa diska od maticne ploce sam krenuo da instaliram jedan po jedan i dasao je na red Realtek HD Audio Driver koji je sve lepo zapoceo ali kada je trebalo da zavrsi(pri update-u, nadam se da znate na sta mislim) samo se zacuje zvuk(koji pokazuje da ima ton/zvuk) za odbijanje i ispise: Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i ponudi samo OK. Kliknem ja OK i ajde da resetujem Win i lepo se cuje zvuk kao kada se gasi XP ali kada se on lepo sada boot-ovao i podigao sistem nema nikakvog tona! Kao da su se negde izgubili. Probao sam svasta, i rollback za driver i skidanje novih sa NET-a sa ASUS sajta i neke gluposti koje je Win nudio u support-u... Ali uvek pokrene instalaciju i pri kraju izbaci poruku Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i to je to, da, zacuje se onaj pistavi zvuk iz kucista... Komp je do tog dana sasvim lepo radio... Posle sam cak ponovo formatirao HDD i instalirao svez XP SP2 ali se isti problem javljao...
Molim neki savet...

Proveri da li je default audio device bash taj Realtek, a ne neki modem ili bluetooth, zna i to da se desi.

Idi u services (control panel, pa administrative tools) klikni na windows audio i proveri da li je startovan tj pritisni dugme start ako mozes... Poz!

Resio sam problem. Hvala svima!

sta je bilo u pitanju?

Poslednja izmena:
Microsoft UAA BUS Driver koji pravi problem na SP2, mozda i SP3 jer nisam proveravao, i evo kako se resava ako nekome treba:

1) Uninstall Realtek software-a kroz Add/Remove Programs (ako je instalirano a ne funkcionise)
2) U Device Manager-u, izbrisati high definition audio device u delu Sound, video & game controllers. Ako ne moze probaj prvo da je disable-ujes pa onda da je uklonis
JOS UVEK U Device Manager-u:
3a) dupli klik na Legacy Audio Drivers
3b) klik na Properties tab
3c) izabrati fajl ovde i kliknuti Remove
4) restart Windows-a i ponovo pokusati instalaciju

Mozda mora da se pomeri, u ovo sam ubedjen, Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio koji je u stavci System devices

Mada sam ja ovaj UAA prvi put izbacio pa reset pa probao install ali nije htelo, fora je sto je on ostavio neke svoje fajlove pa je moralo opet iz add/remove pa reset i onda je htelo.

Nadam se da ce nekome ovo da koristi.

Poslednja izmena:
Definitivno NE SKIDATI patch, prvo sam sa tim probao ali nista nije pomogao

Ma zavrsio sam ja to, a posto nije za mene bilo-> zavrseno i odradjeno, vise se ne cimam.

mozda slican problem ili ne drug je hteo da ubaci tv kartu pogubili mu se drajveri za zvuk posle ponovne instalacije istih zvuka nema u opste probao sve moguce u control panel-u samo stoji no audio device.Ponovna instalacija XP-a nije resila problem,covek ode kupi zvucnu kartu ubaci instalira drajvere sve prodje bez problema restart.Zvuka i dalje nema u control panel-u sada stoji da je audio device zvucna ali zvuka nema pa nema sta dalje.

Nisi nista rekao koja je konfiguracija koji OS?

XP. sp2 ploca Asus P5VDC-TVM SE,grafika Ati 1050 za procesor znam da je intel trenutno nije kuci ja ne znam koji je a ni on

Instaliraj svežu instalaciju Windows XP Service Pack 3 i drajvere najnovije za matičnu, grafičku, zvučnu, TV kartu.

meni upravo sa sp3 nije hteo ni da vidi integrisani zvuk, tek po skidanju patcha je sve proradilo...dok ga je na sp2 normalno video..

Ja sa tim sound device i sound driverima konstantno imamm probleme na XP pro sp2.Probao sam sp3 katastrofa tek
Ovako:
XP Pro
ASUS P5Ql-Pro
C2C duo 2.53 GB
EAH3850 graf.
Ranije mi je izbacivao generic host error pri cemu zatreperi ceo desktop i onda ni jedan video niti audio program nema zvuka dok ne restartujem Windows.Taj problem sam resio ulaskom u RegEdit i menjajuci neke parametre u jednom od HOT_KEY-a.
Sada je reinstaliran OS i odjednom mi se pokazuje notifikacija sa identicnim predhodnim treperenjem celog dektopa.Ovog puta Winamp normalno radi ali nema zvuka na video programima i pise :
"This system does not have sound devices or sound devices does not installed properly."
X puta sam ponovo instalirao sound driver sa originalnog MB disca ali opet ista prica.
Da li mozda imate ideju kako da resim ovaj problem?
Hvala unapred
Pozdrav

Vrh Dno