Šta je novo?

Realtec Audio Driver problem

coldman

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
330
Dakle, drug ima AMD LE-1640 koji je na ploci ASUS M2N-MX SE Plus i koja ima integrisanu GPU i zvucnu. Sada... Reinstalirao sam mu sistem(stavio Win XP SP2) i krenuo u standardnu instalaciju drajvera. Sa diska od maticne ploce sam krenuo da instaliram jedan po jedan i dasao je na red Realtek HD Audio Driver koji je sve lepo zapoceo ali kada je trebalo da zavrsi(pri update-u, nadam se da znate na sta mislim) samo se zacuje zvuk(koji pokazuje da ima ton/zvuk) za odbijanje i ispise: Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i ponudi samo OK. Kliknem ja OK i ajde da resetujem Win i lepo se cuje zvuk kao kada se gasi XP ali kada se on lepo sada boot-ovao i podigao sistem nema nikakvog tona! Kao da su se negde izgubili. Probao sam svasta, i rollback za driver i skidanje novih sa NET-a sa ASUS sajta i neke gluposti koje je Win nudio u support-u... Ali uvek pokrene instalaciju i pri kraju izbaci poruku Install Realtek HD Audio Driver Failure!!! i to je to, da, zacuje se onaj pistavi zvuk iz kucista... Komp je do tog dana sasvim lepo radio... Posle sam cak ponovo formatirao HDD i instalirao svez XP SP2 ali se isti problem javljao...
Molim neki savet...

Na asusovom sajtu imas tri verzije audio drajvera za tu plocu. Jesi li probao sva tri ?

Kod:
Realtek ALC662 Audio Driver V 5.10.0.5574
Realtek Audio Driver V5.10.0.5490
Realtek ALC662 Audio Driver V5.10.0.5443

Sva tri i za svaki od ta 3 izbaca istu gresku koju sam gore napisao.

Ne može HD audio drajver da se instalira na čist XP SP2.

Ili instaliraj ovaj hotfix za Windows, ili instaliraj SP3 kome ne treba taj hotfix jer je ubačen u Service Pack.

I aman pređite više na Service Pack 3, nisu ga džabe napravili.

Nazad
Vrh Dno