Šta je novo?

Realme 9/9 Pro/9 Pro+

Baba Yaga

Poznat
Učlanjen(a)
30.12.2021
Poena
40
Ajde da otvorim temu pošto se već sve zna o predstojećoj seriji Realme telefona... - najava 16. februara.

Realme-9-Pro-series-launch-date.jpg

Realme 9 Pro+

MediaTek Dimensity 920 5G (6 nm);
128GB 6GB/8GB RAM UFS 2.2;
6.43" 90Hz SUPER Amoled;
Sony IMX766 50MP sa OIS + 8MP ultrawide + 2MP depth, 16MP selfie;
4500 mAh 60W
Stereo zvuk
Optički senzor ispod ekrana + heart rate senzor

Realme 9 Pro

Snapdragon 695 5G (6 nm);
128GB 6GB/8GB RAM UFS 2.2;
6.6" 120Hz SUPER Amoled; 64MP + 8MP ultrawide + 2MP depth, 16MP selfie;
5000 mAh 33W
Mono zvučnik
FP senzor sa strane

Oba telefona su već nezvanično prezentovana

Realme 9

Potvrđen, preko podataka sa FCC, kao identičan Realme 8 5G modelu, samo prepakovan sa Dimesity 810 5G čipsetom.

Poslednja izmena:
Kako sam ja čitao, Pro model ima LCD panel. Nije im trebalo to dodavanje trećeg modela u seriju, bezveze su napravili Pro koji nikako nije Pro, dok je ono što je trebalo da bude Pro postao Pro+.

Kaže ovaj prezenter na 3:35 da su oba SUPER Amoled,,, Mada se osvrće na razliku u kvalitetu prikaza boja i osvetljenja. Možda se i zeznuo.

Ali da, nekako su nepotrebno napravili dva telefona od onoga što bi trebalo da bude jedan. Videćemo samo koliko će agresivno da ih plasiraju napram Redmi Note telefona.

Kaže ovaj prezenter na 3:35 da su oba SUPER Amoled,,, Mada se osvrće na razliku u kvalitetu prikaza boja i osvetljenja. Možda se i zeznuo.

Ali da, nekako su nepotrebno napravili dva telefona od onoga što bi trebalo da bude jedan. Videćemo samo koliko će agresivno da ih plasiraju napram Redmi Note telefona.
Ne sviđa mi se što Realme štancuje telefone na svakih mesec dana po 5 modela.

Pa preskočili su jesenji termin za novu seriju.

Pa preskočili su jesenji termin za novu seriju.
Meni se to ne sviđa zato što ne mogu da se posvete uređajima koje su već lansirali. Prošle godine su mnogo kasnili sa puštanjem androida 11 na telefone tipa 6,6pro, 7 i 7 pro, pustili su tek u avgustu, septembru. Sada jedino GT model ima android 12 ali koliko vidim ima bagova a ostali telefoni su u beta testu.

Ako ovaj novi 9 Pro+ upadne u cca 40 000 din, pomrsice dosta racune i Xiaomiju i Samsungu u ovom cenovnom rangu. Bar u prvoj polovini godine.

Sviđa mi se veličina displeja. Idu da bude kompaktniji uređaj. I ako kamera stvarno bude imala OIS, biće odlična kupovina.

Da, I ove ivice oko ekrana bas velike, kao da je model iz 2019.

Kolko kosta 9 pro?
Ja nasao da ce sa 6gb biti 240$

Dakle kao što sam i rekao, Pro je bez AMOLED ekrana, ima ga samo Pro+. Totalno nelogično da je 9 Pro lošiji telefon nego 8 vanila.

9 Pro+ je dobar telefon, ali moraće dosta da pojeftini od početne cene da bi bio interesantan.

Uh sad vidim stigli kod nas 9 pro je 40 000 a 9 pro + 50 000......
Mozda bude neka akcija a? :LOL:

Makar za osmice:D

Evo ga na testu Gsmarene. Dobar telefon samo steta da mu kvalitet fotografije po danu jos uvek kaska za Xiaomi Note 10 Pro. Jedino mu je nocna malo kvalitetnija reklo bi se.

Prati li neko ove telefone?

Ja sam kao trenutni korisnik Realme 6 jako začuđen ovom serijom, kako nekim hardverom tako, a cenama (maloprodajnim) posebno.

Ovaj Realme 9 Pro, 40.000 u maloprodaji za Pro telefon koji ima LCD i mono zvučnik. Da ne pričam da 9i ima čak stereo.
Vidim na oglasima cena prihvatljivija, uslovno rečeno.

Pogledam 9 Pro Plus, maloprodajnu cenu od 50k da ni ne komentarišem, al vidim skoro 14.000 jeftiniji na oglasima, računam ajde to je možda realnije, ima odličan SoC, ekran, OIS...
Studiram malo utiske, najviše na jednom ruskom forumu kad ono spominju neki "fogging" kamere... Ako sam razumeo zamagli se sočivo ili tako nešto.
Je l' zna neko nešto o tome i ima li uopšte korisnika ovih telefona?

Pojavio se REALME 9 Pro 5G na MTS-u. Vrlo dobre specifikacije po jako pristupačnoj ceni. Voleo bih da čujem i vaše mišljenje.

REALME 9 Pro 5G​

Mesečna rata uz Box 4: 1.650 RSD
Cena mu je za keš 42000

Chipset Qualcomm Snapdragon 730
Procesor ARM Octa Core ,2.2 GHz, Dual core, Kryo 470 + 1.8 GHz, Hexa Core, Kryo 470
6.5" ekran
Super AMOLED,OLED,HDR 10
Baterija 6000 mAh

RAM
8 GB

Interna
256 GB

Kamera 64MP+8MP+2MP

Prednja 16 MP

177 g

160.60mm x
73.90mm x
8.00mm
Za detalje vidite na: https://mts.rs/oec/pojedinacni-ured...22334355f5f5f5f5f5f5f5f6fd8b09b70c0d8&offer=1

Krajem meseca bi trebao da se rešim jer mi 6. Maja ističe ugovor za Box 4 i prethodni telefon TCL plex. Odlično me služi i dalje ali neću da idem ispod njegovih mogućnosti: 6,53 IPS led, 6/128, 48/16/2MP, 24MP Chipset Qualcomm Snapdragon 675... Razmatram: REALME 9 Pro 5G ili XIAOMI 11 Lite 5G NE 8/128GB. Unapred zahvalan za iskustva i sugestije.

Video sam da mi se ne uklapa sa pretragama, GSMarena i sl. Nigde nema REALME 9 Pro 5G sa specifikacijama kao na portalu mts-a.
Video sam da mi se ne uklapa sa pretragama, GSMarena i sl. Nigde nema REALME 9 Pro 5G sa specifikacijama kao na portalu mts-a. Hvala puno! Verovatno će biti XIAOMI 11 Lite 5G NE 8/128GB.

Poslednja izmena:
Best buy model Realme 8 nema naslednika, a ostali modeli osim Pro+ se vratili na IPS ekrane.
Realme nastavlja tradiciju downgrade-ovanja.

Ima li neko ovaj telefon?
Kod mene je softver rmx3472_11_a.42 a vidim da je jos u decembru izasao android 3 i UI 4.0 za njega, ali ja nisma dobio ovo.
Jel moze nekako da se forsira apdejt?

Ja sam zamenio moj realme 8 za 9 pro 5g

Tamo me nervirao slab wifi prijem, i otisak u ekranu i slabiji zvuk u slusalici...ovde sve ide glatko.

Probaj preko VPN-a, npr. podesi Nemačku pa pokreni system update check. Tako ja rešavam problem kašnjenja apdejta za moj realme GT ME.

Jel si dobio android 13 i UI 4.0?

Vidim da neki modeli imaju mogucnost lokalnog apdejta, moj to nema

Jesam ali za GT ME.

Nazad
Vrh Dno