Šta je novo?

Realme 6 GT

Na ananasu 54.999IMG_0050.png

Taj punjač od 65w će puniti telefon relativno brzo i bezbedno. Taj što košta 1000 din na kp nema šanse da je Orginal. Ja neću juriti 120w. Ovaj što imam od Oppo a 80w je dovoljno brz
Naravno, uzeo sam oppo (ili vivo) original 65w, a imam i jedan koji je ostao od gt 5g, takodje 65w. Ne bih uzimao te za 1000 dinara, pogotovo za te struje.
@milos0888 to je gt 6t model, malo slabiji, na kp je taj ispod 400e.

Vivo mislim da ne može da puni brzo. Standard je drugi. Oppo realme i OP imaju iste standarde

U pravu si, onda oneplus, realme i oppo. Mislio sam da je i vivo jer su clanoci iste grupacije, ali ipak nisu...

Kakav je GT6 po pitanju pregrevanja, ima li tih problema? Na stranim recenzijama pročitah da se greje fino.
Trenutno imam GT Neo 2 koji se isto s vremena na vreme pregreva, pa bih da zaobiđem taj problem.

Nisam primetio da se greje, doduse ne igram neke zahtevne igrice. Ako te zanima neki konkretan test, reci da vidimo sta moze da se uradi.

Hm... U kojim situacijama se pregreva? Moj brat ima Neo 2 i nije mi se zalio. Za GT6 za sada nisam primetio. Doduše nisam igrao igrice za sada na njemu...
Kakav je GT6 po pitanju pregrevanja, ima li tih problema? Na stranim recenzijama pročitah da se greje fino.
Trenutno imam GT Neo 2 koji se isto s vremena na vreme pregreva, pa bih da zaobiđem taj problem.

Ne znam ni sam, uglavnom na mobilnim podacima kao da zapuca neki proces u pozadini. Ni reset ne pomogne, baš bude vruć gornji deo telefona. Desi se s vremena na vreme, nije nešto često ali me nervira.

Verovatno je do neke Aplikacije koja vuče extremno resurse u pozadini.

Ne znam ni sam, uglavnom na mobilnim podacima kao da zapuca neki proces u pozadini. Ni reset ne pomogne, baš bude vruć gornji deo telefona. Desi se s vremena na vreme, nije nešto često ali me nervira.
Sinoc sam igrao COD pola sata. Nisam primetio da se nešto greje.

One plus 11 za GT6?
Pa ne samo oko bas želiš promenu

Jel ide u pakovanju silikonska zastita i neka folija ili staklo za ekran?

Da i da(folija nalepljena fabrički).

1729182181397.jpeg

Ekran je odlican, cak mi se i edge svidja, lakse se svajpuje levo desno. Za sada je fabricka zastita i dalje ok, ali cu otici do outfitersa kad nadjem vremena da mi stave oni zastitu.
Plastican je bio i prosli, tako da je i to u redu. Ovo za otiske se slazem, pottazicu neku masku koja prekriva sve, mada moram da kazem da je ova fabricka maska jako dobra u smislu materijala i izgleda.
Sto se pinjaca tice, slazem se potpuno, voleo bih kada bi unificirali punjenje za sve telefone. Imam dva punjaca od 65W tako da sam tu pokriven, ali bi bolje bilo da punjac dolazi u pakovanju. Takodje, za razliku od gt 5g ovaj podrzava i druge standarde punjenja, sa IKEA punjacem od 45w (1500 din) pise fast charging i puni se nesto ispod sad vremena, sto nije lose s obzirom da nije njihov punjac.
Pored toga baterija je odlicna, kako prolazi vreme sve je bolja, ne mogu da procenim koliko bi tacno izvukao sota, trenutno sam na 50% posle 17h sby i 5h SOT. Nebo i zemlja u odnosu na sve sto sam do sada koristio.
Kamera je stavka koja mi nije toliko bitna, ali deluje sasvim pristojna, opet skok u odnosu na gt 5g, a sa kojom sam bio zadovoljan.
Fluidnost, brzina i os je na standardnom nivou za op/realme, meni najprijatnije korisnicko iskustvo, ali to vec subjektivno.
Jos jedna stvar kojom sam zadovoljan je haptic, prijatnije je nego na proslom telefonu.
Reci mi, koliko su pouzdane te folije? Nije problem cena koliko da je dobra zastita. Ako se malo razlikuje od obicne folije, nema svrhe da se zezam sa tim...
Inace sam narucio GT6, mislim da cu ga dobiti pocetkom sl. nedelje pa javljam utiske.
Sto se tice punjaca tu imam srece, jos mi je ziv stari Supervooc od Realme X2pro (64W) a i telefon koji sam narucio ide sa originalnim punjacem (ne pise nigde kolike je snage, videcu kad otpakujem).

Meni su se dobro pokazale. Menjao sam na godinu dana otprilike. Mislim da je 3000 inicicijalno, i onda 1500 zamena. Pricam o obicnoj foliji, moze da bude mat i glossy, ja sam uzimao glossy. Osteti se najvise ako skidas cesto masku, pa se ivice iskrzaju. Sama se "popravlja", za razliku od ove koja je fabrcka, npr ako se napravi manja ogrebotina, posle nekog vrmena (par sati) nestane. Na fabrickoj stoji stalno, nisam jos stigao sa stavim outfiters, moracu ovih dana.
Sto se tice utisaka posle mesec dana, sve je ispunilo ocekivanja. Stabilno, brzo i fluidno. Baterija laganih 7h sota (120Hz mod uvek) sa 20+ sati koriscenja, mesovito wifi i 4g. Nesto je veci drain baterije sa 2 kartice, tj obicna i 5ber esim, ne znam dal je do 5bera ili bi tako bilo i sa dve klasicne sim kartice, cini mi se da 5ber ima nesto veci drain, ali morao bih da proverim.
Proveri koja je verzija telefona, eu ne dolazi sa punjacem u pakovanju sa telefonom.

Mozda dodje punjac u posevnom pakovanju, ali kao bundle.
Ne bi trebalo, recenzije o prodavcu su prilicno visoke, i retko ko se zalio da je komplektacija bila navedena netacno na sajtu. U svakom slucaju imam svoj od starog, pa ako je ovaj originalni to je samo plus. Nije iskljuceno da im Kinezi daju za prodaju telefone koje pokazuju da su za Indiju ili ko zna gde vec, ja sam vec uzimao HONOR Magic 5 preko istih. Telefon je ok, ali meni nije legao, plus sam razbio staklo (sreca ekran je ceo). On se prodavao uglavnom u Indiji i Pakistanu ako se dobro secam. A i iskreno sam zadovoljan sa Realme, videcu kako ce ovaj da se pokaze.

kakve su kamere kod realme gt6, razmatram da ga uzmem i koliko vidim da su mu kamere slaba tacka?

2 kamere su dobre, ultravajd samo 8 mp ali korektna (upotrebljiva)

Imam jedan problem koji me nervira... Prilikom razgovora preko blututa u autu svakih nekoliko minuta mi prekida blutut vezu svakih nekoliko minuta na 10-20 sekundi i posle se ponovo poveze. Sa drugim telefonima nemam problema.
Resetovao sam blutut podešavanja i opet isto. Ne znam sta se desava

Prepakovan "Zaomi" 14?

1000010077.jpg

kakvi su video snimci? da li se nesto unapredilo tim updateom?

Što se videa tiče, meni ok, ima ultra steady opciju koja je ustvari crop, a za ovaj update ne mogu ništa konkretno da kažem, tek sam danas instalirao...

negde su mi kamere najslabija tacka telefona. premisljam se da uzmem honor 200 pro ali nikako ne mogu da gledam onaj njegov izrez za selfi kameru

^I ja sam tako mislio za Honor Magic 5 Pro, ali evo posle par dana ga više i ne primećujem.

ja trenutno koristim honor x8b i ima taj izrez i smeta mi mnogo xD

Mozda dodje punjac u posevnom pakovanju, ali kao bundle.
Dobio sam telefon, pored njega uredno upakovan prelaz sa kineske viljuske na nasu uticnicu. A u kutiji fabricki punjac sa normalnom viljuskom, ne vidim zasto su slali ali ***, valjda da mi dignu zivac pre nego otvorim kutiju :devilish:
Prvi utisak je kakav sam i ocekivao, meni je njihov interfejs i podesavanje poznato pa sam bez problema podesio kako meni odgovara. Fluidan u radu, nemam nikakve zamerke, baterija drzi sjajno, sto je i ocekivano. Cim uhvatim vise vremena prebacicu iz starog aplikacije i videcu kako ce se ponasati u svakodnevnom koriscenju. Ekran je vrhunski, kamere u slabije osvetljenim prostorima solidne. Kad pocnem da ga koristim svakodnevno probacu i sve ostalo.
Inace, ni jedna aplikacija za kloniranje telefona ne radi na oba telefona, ili stari odbija ili novi, moracu sve rucno ili uz pomoc vise aplikacija da prebacujem :sick:

^I ja sam tako mislio za Honor Magic 5 Pro, ali evo posle par dana ga više i ne primećujem.
Brt, ja imam Magic 5 (NE PRO) i nemam izrez za selfi kameru, mislim da to ima negde u podesavanju telefona da se odredi, procackaj malo.

Nazad
Vrh Dno