Šta je novo?

Realan dobitak performansi

Dj_losmi

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2005
Poena
320
Konfa iz potpisa sa integrushom.
Generalno, nisam zadovoljan performansama cele mashine uopste.Recimo moto gp 07 radi OCAJNIO, i igrica je ne igriva i pri najmanjim rezolucijama (10tak fps), a pre pocetka trke i manje.Pro street, radi zacudjujuce lepo ali ne preko 30 fps...

Koliko bi kupovinom nove graficke diobio na perforamansama?Planiram da uzmem nesto od radeonove HD serije,zbog hdmi izlaza sa zukom, koji mi je neophodan.Razmisljao sam o HD2600pro/XT, sa ddr3 memorijom.

Da li bi sa ovakvom konfom i grafickom mogao da odigram COD4,stalkera,bioshock,ili crysis, makar u 1024*768 na medium???

cod4 da, ostalo nisam probao.

offtopic: I dalje mi niste jasni "vi" koji kupujete integrisane ploche, a zhelite da igrate najnovije FPS igrice.....

Pa nije se imalo kesa na pocetku, a trebao mi je komp, sa hdmi izlazom zbog lcd tv-a.Pa sam mislio, ma jok kakve igrice,a onda vidim da imam dobar potencijal, samo mi je graficka slaba.

Ovako mislim da cu imati dobro kompletiranu masinu...

Da li je moguce da motogp 07 tako slabo radi, samo zbog graficke?

Kad je integruša u pitanju - naravno.

Mislim da ti nije isplativa ta 2600 serija, strpi se još malo da dođu novi Radeoni. Npr, ako ispoštuju cenu, za nekih 110 EUR ćeš imati 3690 koji ima 8k u 3DMark 06.

Uzmi lepo 2600xt ili 8600gt, bice mnogo jaca masina za igre nego sa tom integrusom... Lepo ce raditi bioshock, cod4, stalker, sa solidno visokim podesavanjima, a crysis na medium.

Odlicno!A kolika je razlika izmedju radeona 2600xt sa ddr3 i ddr4 memorijom?
Mislim, da li da jurim retke kartice sa ddr4 koje su skuplje 20eura?

Zanemarljiva, uzmi ddr3 slobodno. Preporodice se komp, ipak je graficka najbitniji deo sistema, sto se igara tice. Dobro si se ti i igrao sa integrusom 🙂...

Poslednja izmena:
Dobro je sto cs 1.6 radi kako treba, inace bi bilo :smash:

Hvala svima na ultra brzim odgovorima!
Uzecu narednih nedelja nesto, pa javljam utiske!Pozdrav!

Jos jedno pitanjce...

A kolika je razlika u performansama izmedju 512mb i 256mb, naravno ddr3?Da li za to treba izdvajati 30tak evra vise?

Jos jedno pitanjce...

A kolika je razlika u performansama izmedju 512mb i 256mb, naravno ddr3?Da li za to treba izdvajati 30tak evra vise?

Nema posebne razlike,osim kad se igra u velikim rezolucijama. ti imas vidim 19" monitor tako da slobodno mozes da uzmes tu sa 256mb,bice sasvim dovoljno i 30e potrosis na nesto drugo:bottle:😀

Jos jedno pitanjce...

Posto ciljas na 8600GT i 2600XT,mislim da je 256MB sasvim dovoljno za neke "normalne" rezolucije.Modeli sa 512MB memorije ti nece doneti poboljsanje peformansi iz prostog razloga sto bi ,na vecim rezolucijama,GPU bio usko grlo i sve se svodi na isto...Plus,takva memorija zna da bude dosta sporija(veci odziv ,ns) kako prizvodjaci ne bi napustali cenovni rang i ucini karticu nezanimljivom prosecnom kupcu.
Sve u svemu,mislim da su 8600GT i 2600 sa 512MB memorije obicna mamipara.
Ako bas zelis karticu sa vise vram-a(512),onda bi HD3850 bio idealno resenje, naravno skuplje...

Ne opravdava cenu a ako se dvoumiš da li da kupiš 2600xt ja ti kažem da je kupiš jer ova nova 34xx i 36xx serija ni po čemu nije jača od nje ako imaš da dodaš 40evrića kupi ATI3850 sa 256 ddr3 i miran si na duže staze:wave:

3650 ce biti jeftinje, a ne brze. 3650, koja je po performansama ravna 2600XT, ce bit po cijeni 2600pro kartica.

Da se ja pitam, uzeo bih GIGABYTE 3850 256MB , 40 evra je skuplja od 2600XT 256 MB DDR3 (sto je nekih 45%) a duplo je bolja (bukvalno) u performansama.E sad, jedino ako ti kes nije usko grlo😀

Poslednja izmena:
Da se ja pitam, uzeo bih GIGABYTE 3850 256MB , 40 evra je skuplja od 2600XT 256 MB DDR3 (sto je nekih 45%) a duplo je bolja (bukvalno) u performansama.E sad, jedino ako ti kes nije usko grlo😀
Čovek sa nikom VULE ima 3870 Gigabyte i sada sam pročitao da se žali da kuler ubija u mozak:d Ja nemam tih problema sa Sapphire-om a držim fan na 60% jače mi se čuje 9"kuler na kućištu nego grafika e sad...Eurolink ih više nema na stanju ako rešiš da kupuješ Ati 3850 ja ti je preporučujem !15evra je skuplja bila od Gigabyte ali vredi tu razliku ako voliš lep dizajn na prvom mestu!:wave:

Nazad
Vrh Dno