Šta je novo?

Real-time Google?

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Vi znate da je pre nekih pola sata bila KZŠ povodom hapšenja Karadžića...Šta je tu zanimljivo? List "Blic" je već objavio izveštaj sa te KZŠ a Google to već ima u indeksu. Ja ne znam tačno kad je bila KZŠ, ali ima oko pola sata, možda 40 minuta. Blicu je trebalo neko vreme da se tekst napiše, pa da se stavi na sajt... Kako je moguće da Google ovako brzo indeksira strane i ažurira indekse?

Hint: Ukucajte "dragan dabic" u Google.

Bot moze da koristi rss feedove. Cim se objavi neka nova vest, bot je dobije preko rss-a i indeksira.

ne.mislim da je to nas koordinacioni tim javio Google koordinacioniom timu a posto smo u poslednje vreme mnooogo brzi eto.. ;)) :smash:

Redovna je pojava da google indexira jako brzo određene sajtove. U tom slučaju pored naslova strane piše i pre koliko vremena je indexirana.

Redovna je pojava da google indexira jako brzo određene sajtove.
Očigledno oni imaju specijalan kriterijum za sajtove koje treba veoma brzo indeksirati, jer malo posle slanja moje poruke gornji string je već davao 20-tak pogodaka, što znači da je niz svetskih sajtova sa vestima ažuriran strahovito brzo u indeksu. Moram priznati da je ovo za mene novost, kad će Google prestati da me iznenađuje?!

Očigledno oni imaju specijalan kriterijum za sajtove koje treba veoma brzo indeksirati

Broj sajtova koji se tako brzo indexiraju, nije uopšte mali. Ogroman breoj sajtova koji dnevno objavljuju vesti se maltene trenutno indexira.

ni ja nisam znao za ovo!!! :)

"kad će Google prestati da me iznenađuje?!" WORD!!

Očigledno oni imaju specijalan kriterijum za sajtove koje treba veoma brzo indeksirati, jer malo posle slanja moje poruke gornji string je već davao 20-tak pogodaka, što znači da je niz svetskih sajtova sa vestima ažuriran strahovito brzo u indeksu. Moram priznati da je ovo za mene novost, kad će Google prestati da me iznenađuje?!
Mozes ti sam da mu kazes da ti se stranice menjaju na svakih sat vremena npr
http://www.sitemaps.org/protocol.php
changefreq -> hourly

ja sam viđao sledeću pojavu: napišem nešto malo specifično na nekom forumu (domaćem) - posle max. 30-60 minuta to je već indeksirano na Google-u! :)

Svaka čast za svemoćni Google!

Mozes ti sam da mu kazes da ti se stranice menjaju na svakih sat vremena
A on će da ma posluša? Ne bih rekao... Ipak oni imaju neki svoj kriterijum za procenu koliko često će nešto indeksirati.

BTW, naravno da znam šta su sitemaps i da ih koristim.

Da upravu si, nece te poslusati samo zbog toga. Verovatno utice rating stranice i da li se stvarno izmene desavaju cesto.

ajde da skrenemo paznju google na bench forum, da ga Google redovno prati:

BOMB, TERRORISM... :d

Jos ako dodamo Alah i Islam, eto bencha prvog na listi :D
Isto vam je i sa vestima, ako zelite da pretrazujete vesti, mozete da birate u poslednjih sat vremena, danas, juce, poslednjih nedelju dana, itd. i lepo azurira sta ima novo na zadatu temu, i prikazuje vreme kad je postavljena vest.

Nazad
Vrh Dno