Šta je novo?

Real IP??!!

• Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja
D

dawson

Guest
Ljudi ne mogu nikako da odkrijem svoj pravi Ip naime internet koristip preko d-link ap 900+ koji je povezan sa antenom na krovu i kompom sa utp kablom. u support mi pokazuje IP 10.244.131.71 medjutim to znam da je ip lokalne mreze kako da vidim svoj ip s kojim se mogu ljudi konektovati preko interneta na moj komp ???? Molim vas pomagajte :)

Poslednja izmena:
pitas admina svoje mreze da li neko i kako moze da se konektuje na tebe. Najverovatnije nikako...
za svoju realnu spojlnu adresu odes na whatsmyip.org

danijel00 je napisao(la):
pitas admina svoje mreze da li neko i kako moze da se konektuje na tebe. Najverovatnije nikako...
za svoju realnu spojlnu adresu odes na whatsmyip.org
Nema admina sve ovo je kod mene kuci nisam u firmi.
ustvari zelim postici efekat da sa drugog mesta mogu da pristupim mom kompu!A i imam problem sa pravljenjem servera na igrama.Kao sto je na primer COD 1.5 napravim server ali nikako ne mogu da se konektuju na njega ljudi.Kao da ne postoji.Nije mi jasno u cemu je problem :(

Moras da preusmeris portove sa rutera na tvoj comp. Tako na primer ako pravis web server trebas port 80 da preusmeris na tvoju privatnu IP adresu. Onda kada ljudi upute zahtev na port 80 tvojoj javnoj adresi, taj zahtev ce se proslediti tvojoj privatnoj adresi, odnosno direktno tvom racunaru koji ce odgovoriti na zahtev.

jaksa je napisao(la):
Da ali hamachi (www.hamachi.cc) pomaze i u tom slucaju ;)

Da li hoces da kazes, da sa Hamachi-ijem mogu da remote-ujem desktop svog kompa (sa bilo kog kompa vezanog na net) iako je on iza NAT-a? RemoteAdmin to radi, ALI samo ako imam javni IP - iza NAT-a ne moze nista. Da li ovaj Hamachi i to prevazilazi?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hamachi is a zero-configuration virtual private networking application with an open security architecture and NAT-to-NAT traversal capabilities.
...
Believe it or not, but we are able to successfully mediate p2p connections in roughly 97% of all cases we dealt with so far (few tens of thousands as of early March). This includes peers sitting behind different firewalls and/or broadband routers (aka NAT devices). It is high-tech and it is really cool :)

KizaTheDeath je napisao(la):
Da li hoces da kazes, da sa Hamachi-ijem mogu da remote-ujem desktop svog kompa (sa bilo kog kompa vezanog na net) iako je on iza NAT-a? RemoteAdmin to radi, ALI samo ako imam javni IP - iza NAT-a ne moze nista. Da li ovaj Hamachi i to prevazilazi?

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Ja sam ga bas skinuo ali jos nisam probao izgleda mi program dosta na dobar nacin uradjenim.Ako je neko probao i radi mu nek mi javi plizz!

Ja sam koristio hamachi i koliko sam video ne postoji neka opcija kao shto je remote control. Program je otprilike za pravljenje LAN mreze preko net-a, znachi imash 10 ljudi sa kojima zelish da budesh u lan-u a svi koristite svoju internet konekciju...

Tako je! Hamachi nema mogucnost remote desktop-a. Samo share-uje fajlove & foldere. Ali eto, prednost je sto to (izgleda) moze da radi i sa kompovima koji su iza NAT-a. Doduse, nisam jos u praxi proverio to (nisam se konektovao sa nekog drugog kompa) ali kroz "local" radi bas to, potpuno regularno.

Hmmm... a mozda u nekoj novoj verziji uvedu i remote. Nadajmo se.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
Tako je! Hamachi nema mogucnost remote desktop-a. Samo share-uje fajlove & foldere. Ali eto, prednost je sto to (izgleda) moze da radi i sa kompovima koji su iza NAT-a. Doduse, nisam jos u praxi proverio to (nisam se konektovao sa nekog drugog kompa) ali kroz "local" radi bas to, potpuno regularno.

Hmmm... a mozda u nekoj novoj verziji uvedu i remote. Nadajmo se.

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Pocetnik sam u mrezama!Aj molim vas objasnite mi sta je to NAT ?

A jel probao neko da potera Remote Admonistrator kroz hamachija?

Ne vidim razlog zasto ne bi radio? konektujes se na njegovu IP adresu, tipa 5.x.x.x (ne znam dokle su dogurali) Ja sam koristio Remote Desktop preko Hamachija

Ah ljudi stalo se bacim u nevolje ali necu se smiriti dok ih ne resim.Naime probao sam hamachi sa drugom i radi nam lepo se konektujemo i sve.Medjutim sad nastaje problem opet kod mene.Posto je meni internet konektovan preko lan kartice u kompu koja je povezana sa d-link routerom pa sa antenom na krovu, kad u igri napravim server drug se lepo nakaci na njega (rec je o call od duty 1.5) medjutim kad se ja hocu konektrovati meni se logoutuje internet(koristim wireless) i onda pukne veza nadam se da me razumete.Ne pukne veza u tom smislu da mi se ugasi lan kartica nego mi jednostavno uradi logout sa mog naloga na netu kad hocu da se konektujem na server koji sam napravio probao sam i u generals isti slucaj.u cemu je problem kako da namestim da mi se to ne desava :( ???

Falcon je napisao(la):
Ne vidim razlog zasto ne bi radio? konektujes se na njegovu IP adresu, tipa 5.x.x.x (ne znam dokle su dogurali) Ja sam koristio Remote Desktop preko Hamachija

HEEEJ!!! Ovo radi suuuuper!!! :happy: Veri veri thnx :wave:

Nisam znao da je IP koji Hamachi "napravi" a pocinje tako - 5.x.x.x, ustvari realan :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

dawson je napisao(la):
Ah ljudi stalo se bacim u nevolje ali necu se smiriti dok ih ne resim.Naime probao sam hamachi sa drugom i radi nam lepo se konektujemo i sve.Medjutim sad nastaje problem opet kod mene.Posto je meni internet konektovan preko lan kartice u kompu koja je povezana sa d-link routerom pa sa antenom na krovu, kad u igri napravim server drug se lepo nakaci na njega (rec je o call od duty 1.5) medjutim kad se ja hocu konektrovati meni se logoutuje internet(koristim wireless) i onda pukne veza nadam se da me razumete.Ne pukne veza u tom smislu da mi se ugasi lan kartica nego mi jednostavno uradi logout sa mog naloga na netu kad hocu da se konektujem na server koji sam napravio probao sam i u generals isti slucaj.u cemu je problem kako da namestim da mi se to ne desava :( ???
Pomagajte ljudi molim vas.Sve mi radi hamachi samo ne mogu gaming zbog toga sto mi se logoutuje da li ima neko ideju u cemu je problem ? :wall:

Falcon je napisao(la):
Ja to nisam uspeo... Instalirao sam hamachi samo na racunaru na koji sam pristupao...jesam trebao na oba???

Poslednja izmena:
Sad sam probao da "Hamachi adresu" (5.34...) upisem za IP u DCu i ne radi, tako da sam nesto skeptik da ce da radi i taj Remote Administrator sa druge udaljene masine...

Nema nikakvog router-a, vec obican dialup, bez ikakvog firewall-a (u VSu sam).

Ako u Remote Administratoru upisem tu "Hamachi adresu" za ovu masinu (sa koje pokrecem i radmin viewer), to "kao" radi, a ustvari nemam blage sta radi, posto radi i kad sam offline (diskonektovan sa neta), tj. kao da je ta adresa 5.34... lokalna, na mojoj masini, a ne globalna na celom netu... ??? :trust:

p.s. Ako je neko raspolozen za eksperiment, tj. da napravimo jednu virtuelnu mrezicu, pa da isprobamo kako i da li uopste radi sam Hamachi, a i radmin i Hamachi u kombinaciji... ;) Jedino, ja sam jos sutra (tj. danas :)) ovde, a onda sam 2 nedelje u Spaniji, pa bi bilo lepo da to sto pre odradimo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno