Šta je novo?

Real Asus 9600pro ?

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Nemam love za exerimentisanje, pa me interesuje da li postoji neka fake Asus 9600pro, na nekom forumu sam procitao da je neko ubo Asus 9600pro (325/400). Posto je OK cena oko 90€ a i u rangu je cene Sarphir advantage nesto mi mirise na jos jednu prevaru. Ako je neko pazario, utisci ...

Ne znam konkretno za Asus ali znam da je trziste prepuno fake 9600pro kartica, odnosno onih kojima su klokovi dosta nizih od onoga sto bi trebalo. U stvari, mislim da je moj ortak kupio BAS Asus i imala je nize klokove. Regularni klokovi su 400/600 ja mislim, tako da je to 325/400 neka greska.

odes da kupis karticu, pogledas je, ako memorija izgleda kao pravougaonik nekupuj, ako izgleda kao kockica kupuj!

pozdrav!

Hm, pa imas u oglasima 9600XT za 100 evra na vise mesta (polovne doduse, ali sa jos podosta garantnog roka)... svaka sigurno radi 500/600.

Poslednja izmena:
sasamil je napisao(la):
odes da kupis karticu, pogledas je, ako memorija izgleda kao pravougaonik nekupuj, ako izgleda kao kockica kupuj!

Prosto, a efektno 😉. Tako ne mozes da pogresis...

Jer i ovako niko ziv ti nece dati da drugacije proveris karticu... stoke... ili ce ti reci da "ne znaju" kada ih pitas za klokove... mada, sa druge strane ni na kutijama uglavnom ne pisu klokovi, odnosno bar na onima na koje sam ja nailazio (citaj, kartice koje sam imao), tj. mozda se i desi da pise klok za memoriju za za core nikada sto mi stvarno nije jasno kad' je to mnogo bitno... neka me neko ispravi ako sam lupio...

Lazi, mazi,kazi!!!

Ono sto si naveo sigurno nije ati 9600Pro, njemu GPU radi na otprilike 400Mhz
pa na vise, a memorija na 550Mhz pa navise.Kartica koju pominjes je obican
9600, znaci GPU je losiji primerak cipa RV 350 koji nije zadovoljio da bude ugradjen u 9600Pro,sto neznaci da je los!Uz pomoc omega drajvera ili riva tjunera uspeces sigurno da ga nateras da radi oko 400Mhz.Memorija zbog svega navedenog je losija u TSOP pakovanju(sto neko rece pravougaonog oblika)i nemoze da radi na visim taktovima od 550Mhz(najbolji slucaj).
Sve u svemu kartica nije losa za igranje DX9 igrica i najzahtevnije rade u 800x600 sa high detaljima ili mozes da probas u 1024x786 ali detalji midi ili cak low!Ja sam je imao cim se bila pojavila i stvarno je radila OK.Moj model je bio saphirov i klokovo se bez problema 400/500.Sve u svemu bolje od nVidije 5600Ultra i 5700LE,SE,itd.
Nadam se da ce ti ovo pomoci da se odlucis.
Pozdrav!! :type:

bubu63 je napisao(la):
Ono sto si naveo sigurno nije ati 9600Pro, njemu GPU radi na otprilike 400Mhz
pa na vise, a memorija na 550Mhz pa navise....

R9550 - 250/200 (400DDR)
R9600 - 325/200 (400DDR)
R9600Pro - 400/250 (500DDR)
R9600XT - 500/300 (600DDR)

bubu63 je napisao(la):
...i najzahtevnije rade u 800x600 sa high detaljima ili mozes da probas u 1024x786 ali detalji midi ili cak low!...

Rade i na High, na Very High se oseti seckanje... 😉
Konfa ispod proseka.

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
R9550 - 250/200 (400DDR)
R9600 - 325/200 (400DDR)
R9600Pro - 400/250 (500DDR)
R9600XT - 500/300 (600DDR)

Pazi, Sapphire R9600Pro (non-Advantage) ti je 400-600 u TSOP, a cak 400-750 u BGA verziji.

Dakle to mnogo zavisi od proizvodjaca. Koliko sam ja provalio, uvek se zezaju samo sa taktom memorije. Ako kazu 9600Pro onda GPU radi na 400. Bas taj Sapphire je pravi primer toga - 3 verzije Pro-a, svi imaju GPU na 400, ali su zato memorije na 446, 600 i 750. Koliko se samo ljudi *****alo tako sto su procitali neki review, videli da ovaj najjaci dere (i ovaj "srednji" je skroz OK), kupili 9600Pro (ali Advantage) i onda :wall: :wall: :wall:

EDIT: @SuperStarr: Ako si naveo taktove za ASUS, onda sorry, dzaba sam te quote-irao. Pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala na savetima, jos jedno pitanjce: Jel OK karta MSI rx9600xt (ima je u MB softu za 108€ sa PDV-om). Valjda je ona prava 9600xt ???

mitarus je napisao(la):
...EDIT: @SuperStarr: Ako si naveo taktove za ASUS, onda sorry, dzaba sam te quote-irao. Pozdrav

Ne, ne, nisi. Ovo što sam ja naveo je ATI dao kao specifikacije koje "moraju" da se poštuju a uvek ima proizvođača koji exparimetišu... Mi više volimo one koji ugrade bolju memoriju (ovo za 750Mhz nisam znao, jel može tačna oznaka modela?) dok isto toliko ima onih koji spuste takt (kupuju jeftiniju memoriju pa tako štede)...

Thats the piont (of view)! :d

takinada je napisao(la):
Hvala na savetima, jos jedno pitanjce: Jel OK karta MSI rx9600xt (ima je u MB softu za 108€ sa PDV-om). Valjda je ona prava 9600xt ???

Core / Mem: 500/550. Kartica ima 128Mb 3.6ns memorije i, logično, 128-bitna je.
Nisam siguran ali mislim da uz nju idu sledeće igre:
- Praetorians
- YAGER
- Heaven & Hell
- Divine Divinity
- Etherlords 2
- IL-2 Sturmovik
- Splinter Cell
- Black Hawk Down
- Joint Operations Typhoon Rising
- Comanche 4
- American Conquest
- Commandos 3 Destination Berlin
- Beach Life
- Dues EX Invisible War

:banana:

edit: biće ipaq da je ovo!OVO

edit2: Mislim da ne vredi, R9550 (ASUS GE serija) je BestBuy...

Poslednja izmena:
Sve Je To Uredu!

Mislim da je ova tema neiscrpna jer je veliki broj proizvodjaca izbacio veliki broj kartica sa ATI RV 350 i RV360 cipovoma koje su nastancovali u ko zna kojem broju.Sta god da uzmes od toga sve ce da radi solidno mada ja imam 9600XT i moram da kazem da je to za ulozene pare najbolja kartica neke srednje klase za prosecnu masinu sa AGP slotom.Novi nVidijini modeli 6200 i 6600 nisu losi ali bre kasne godinu dana!Nego najbitnije je da obratis paznju na memoriju BGA ili TSOP pakovanje,samim tim i cena je veca karticama sa BGA memotijom.
A da mi nebi mnogo pametovali odes na ATI-jev ajt i pogledas sve modele i klokove za GPU i memoriju a i mozes da odes na www.digit-life.com, odlican sajt na kome su testirali i prikazali sve tipove kartica.

bubu63 je napisao(la):
...imam 9600XT i moram da kazem da je to za ulozene pare najbolja kartica neke srednje klase za prosecnu masinu sa AGP slotom...

Samo se sa ovim ne bih slozio. Uz malo truda oko savladavanja osnova OC discipline 9550 (ali ne svaki, da ne bude zabune) je pravo cudoviste. Pitanje je da li je covek raspolozen za te stvari. Ako nije, onda Asus 9600Pro sa BGA memorijom i vozi...

Ovaj gornji predlog je relevantan samo ako u obzir ulaze Ati resenja. Ako nije, onda bez razmisljanja MSI 6200 128-bitni. K'o ima Digital (br. 40) zna o cemu pricam. Naravno, pod uslovom da je budzet bas toliki koliko kosta ASUS 9600Pro (~90e).

Za malo vece novce (120-130e), vec svi znamo sta moze da se kupi (za one koji su bili na Mesecu poslednjih 20 godina, Leadtek 6200 😉).
Pozdrav

mitarus je napisao(la):
Samo se sa ovim ne bih slozio. Uz malo truda oko savladavanja osnova OC discipline 9550 (ali ne svaki, da ne bude zabune) je pravo cudoviste. Pitanje je da li je covek raspolozen za te stvari. Ako nije, onda Asus 9600Pro sa BGA memorijom i vozi...

Samo mi objasni kako ces memoriju u TSOP pakovanju na 4.0ns da nateras da radi na 600Mhz i vise a da ti ne pucaju teksture! ,)

bubu63 je napisao(la):
Samo mi objasni kako ces memoriju u TSOP pakovanju na 4.0ns da nateras da radi na 600Mhz i vise a da ti ne pucaju teksture! ,)

Priznajem da bi tesko mogao da je nateram na 600+, ali bi zato mogao da dodjem na korak do prosecnog 9600xt modela za duplo manje novce 😉.

Pazi pricu. Kad sam u avgustu najboljem ortaku predlagao graficku i ja sam rekao 9600xt i to je i kupio. Nije bilo bolje opcije tada. Ali, kad mi je cimer kupovao graficku u novembru onda je vec bila druga prica. Za DUPLO manje para cimer je kupio Sapphire 9550 (128 MB 5ns Hynix) koji smo klokovali 420/265 (uz zatezanje nekih tajminga) i to mu dodje 3500 starih i 1500 novih Markova na "prosecnoj masini sa AGP slotom": NF7, Sempron (190x11) i 2x256 Kingston VR. Po meni su to jaaaako dobro potrosenih 65 eura.

Eto zasto sam rekao da se ne slazem da je 9600xt najbolja kupovina. Nikako nisam rekao da je kartica losa. Samo je malo preskupa za trenutnu situaciju sa nVidiom.
Pozdrav i NHF :bottle:

Ko ce vise da zna sta je pravi 9600pro... Moj Club3D 9600pro ima clock 500/600 po default-u... Kartica je identicna kao njihov XT modela ali je chip RV350. Samo mi nije jasno kako memoriju koja je Hynix 2.8ns ne mogu da nateram preko 650. Izgleda sa su joj tajminzi pretegnuti pa zbog njih nece dalje. Inace kartica daje vishe markova nego sto bi trebala na tim frekvencijama pa me to navodi na pomisao da su joj latencije zategnutije. Ako nije problem voleo bi da vidim neki screenshot sa vashim setovanjima memorije. Evo mojih:

Prilozi

• Timings 1.webp
    Timings 1.webp
    13.5 KB · Pregleda: 69
  • Timings 2.webp
    Timings 2.webp
    17.7 KB · Pregleda: 71
  • Timings 3.webp
    Timings 3.webp
    11.1 KB · Pregleda: 78
bubu63 je napisao(la):

Samsung 5.0ns @ 550Mhz za svaki dan. ASUS 9550 GE je u pitanju. Core radi na 475Mhz za svaki dan. 3DMark radim sa 500Mhz za core, DDR sve do 570Mhz ne pravi probleme. Neke igre (PES4 npr.) zakucavaju, tj. VPU Recover (bez obzira na drivere) na 500 za core ali sve rade 100% stabilno na 475Mhz.
Na 475 / 275 (550 DDR) imam 3410 3DMark 03-a. +- 10pts. Mašina "ispod proseka" (PIII @ 1.55Ghz, i815, 512Mb SDRAM, neo 350W).

zaključak:
- "Šta ćeš više"?
- "I nije nam tako loše"
- "Cepaj ceka Lazo"
:d

MurDock je napisao(la):
...Ako nije problem voleo bi da vidim neki screenshot sa vashim setovanjima memorije. Evo mojih:

Već sam u nekom thread-u kačio ali evo o5:

Prilozi

Nazad
Vrh Dno