Šta je novo?

Rešenje za internet preko leta?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Dolazi mi drugarica u Beograd i biće tu preko leta, oko dva meseca. Potrebno mi je neko rešenje za pristup internetu (nemojte molim vas predlagati komšijin wireless i slično). Dakle vrlo poželjno bi bilo da je neka flat varijanta (brzina nije toliko bitna) i poželjno je da ne bude preko mobilnih provajdera jer deru sa cenama. Dakle treba mi najjeftinije rešenje za flat internet za dva meseca.

Ne znam da li bi neko od adsl provajdera pristao da se ugovor uspostavi samo na dva meseca i da li se beše kod njih nešto plaća uvodjenje, ili je free?

Ako ne može ovo što tražim, onda nešto najprilbližnije tome.

Dial up? Ne znam koji drugi flat pristup može, a da u početku ne traži ugovornu obavezu na dvocifreni broj meseci.

a kablovski net bez ugovorne obaveze...? u krajnjem slucaju po pola sa nekim komsijom 2 meseca i cao poz ;)

A recimo PTT net ADSL bez ugovorne obaveze?

@RazbojNick
Kada sam rekao da brzina nije bitna, mislio sam da ne mora bas da bude 10 mbs, ali ipak nisam mislio na dial-up. :) Trebalo bi da bude neka upotrelbjiva brzina, bar 1-2 mbs.

@bora bora
Ne moze kablovski, jer ptuda prolazi SBB, a oni zahtevaju da se potpise ugovor za kablovsku da bi mogao internet da se uzme, a to je opet na duze vreme, plus se dosta placa.

@poglavicas
Mislis na Telekom ADSL? Jel moze kod njih bez ugovorne obaveze? Koliko se placa aktivacija?

Kako stoje stvari sa ovim bezicnim modemima koji se dobijaju preko mobilnih provajdera? Koliko sam nacelno video, cene su paprene, pogotovo za flat.

To zvuci kao prihvatljivo resenje. Dakle ne placas nista potpisivanje ugovora, vec samo potpises ugovor zbog modema i mozes da ga raskines kad hoces? Placas paket koji odaberes, a kad potrosis podatke, onda ide po 64 kbps? Jeste da je ovo 64 kbps sporo, ali ajde, prihvatljivo je, bar za mail i tako dalje. I samo jos nesto. Posto ce ona doci sa svojima, bilo bi dobro da dobije neki ruter da moze njih vise da ga koristi. Cini mi se da sam video neku reklamu za neki cube ili tako nesto neki bezicni ruter. Jel znas mozda da li to moze u okviru ovog paketa?

Poslednja izmena:
Sada je kod vipa ugovorna obaveza minimum godinu dana. Za Vip cube je obavezan Vip night tarifni dodatak (neogranicen surf od ponoci do 6 ujutru), ali mislim da je uz njega mozda cak i dve godine ugovorna obaveza..

Ubacite tu karticu koju dobijete iz Vip-a u neki mob koji ima tethering i da sluzi kao AP. Ja sam uzeo tab kod vipa i koristim njihovih 15GB koje ne iskoristim nikako ali placam zbog taba, znaci mi da imam net. Koristi tethering na poslu, pustim svima net i arcimo ga. Razmisli i o toj kombinaciji.

Mozda Veratov WiMAX, ako ne traze potpisivanje ugovora?

Cini mi se da je Verat prestao sa WiMaxom, ili su samo potpuno sklonili ponudu za njega sa sajta. Orionov internet za poneti prepaid paket od 4500din, u kome se dobija 2 meseca flat interneta (realna brzina protoka u proseku 800kb/s). Prvo treba zvati kol centar Oriona i pitati kakav je kvalitet signala na zadatoj lokaciji.

Ja sam oko prelaska sa jednog ugovora na drugi Telekomov mesec dana koristio ptt adsl. To je najbolja opcija po meni.

Cini mi se da je Verat prestao sa WiMaxom, ili su samo potpuno sklonili ponudu za njega sa sajta. Orionov internet za poneti prepaid paket od 4500din, u kome se dobija 2 meseca flat interneta (realna brzina protoka u proseku 800kb/s). Prvo treba zvati kol centar Oriona i pitati kakav je kvalitet signala na zadatoj lokaciji.

Nisu, samo ga zovu wireless, valjda da se prosecni korisnici ne bi zbunjivali - http://www.verat.net/sr/wireless/

Prošle godine nije bila ugovorna obaveza, a ni sada na linku koji sam postavio ne piše, mada moguće da su promenili. Najbolje otići u poslovnicu pa se raspitati.

Kod Telekoma treba proveriti da li ADSL moze bez ugovorne obaveze, ali mislim da ipak moze.

Uslovi korišćenja paketa usluge ADSL reguliše se Ugovorom koji se sa korisnikom zaključuje na minimalni period od 12 meseci.

Nista od Telekoma. :(

Verat ne pokriva deo grada koji mi treba.

VIP moram da pitam za ugovornu obavezu.

Orion isto trazi godinu dana ugovor.

Poslednja izmena:
Lepo ti rekoh da svi traže ugovornu obavezu.

Ne citas dobro. Orion internet za poneti PRE-PAID paket za 4.500din. u okviru koga dobijas modem i 2 meseca flat interneta. Nema ugovora... Nakon 2 meseca se moze dopunjavati vremenskim dopunama, mada su tad jake cene dopuna.

Uzimali smo ovo tamo negde u martu za kancelariju kao backup internet kada smo imali nestabilan adsl

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da on traži nešto tipa 2 meseca flat za 2 crvene.:D

Ja tu ponudu nikako ne nalazim na orion.rs.

Nesto su muljali sa sajtom... Treba zvati sluzbu prodaje preko kol centra.

Pa da, ne mogu da nadjem to na sajtu. Zvacu ih sutra, pa cu videti.

Mislim da PTT NET ima ADSL bez ugovora. http://www3.ptt.rs/o_nama/cenovnik.php#adsl_fiz

Ali ako nema, postoji jedan provajder koji sigurno ima, ali ga nikome ne bih preporucio. Pocinje na Beo, a zavrsava se na "grad" (prevod sa eng). :)

Lol,oba ta provajdera koja pocinju sa "Beo" treba zaobilaziti u najsirem mogucem luku...

Evo zvao sam sada ORION. Imaju tu prepaid varijantu. 4600 dinara kosta i imas 1mbs falt dva meseca. To je otprilike to sto mi je trebalo. Ako neko smisli neku bolju, jeftiniju varijantu, nega javi.

Moze kod telekoma da se uzme ADSL bez ugovorne obaveze samo se odmah placa po regularnoj ceni.

Prijavio sam se kod Telekoma. Moze bez ugovorne obaveze, samo se placa odmah, bez tog nekog promotivnog perioda. E sada, problem je sto ne znam koliko ce ta procedura da traje, jer meni treba internet negde oko 15. jula. Rekli su mi da se ceka oko dve nedelje, ali pitanje koliko je to tacno. Pitanje i da li imaju tehnicke mogucnosti i tako dalje, tako da videcmeo sta ce biti. Ako se ne jave do 15. jula uzecu kod Oriona taj itnernet za poneti.

Nemoj cekati da se oni jave, iako su neretko azurni - ako si se danas prijavio, pozovi sledece nedelje da vidis kako stoji tvoj zahtev. Ja sam ujurio svoj paket znatno brze zahvaljujuci angazovanju.

Vrh Dno