Šta je novo?

RCS podrska?

daxsm

Cenjen
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
154
Ne radi pretraga, pa se izvinjavam ako je vec pisano o ovome.

Nedavno sam presao sa iPhone na Android i na Androidu rade RCS poruke, u pitanju je MTS mreza.

Drugi telefon iPhone 14 sa najnovijim 18.2 update-om nema nigde u opcijama da se ukljuci RCS. Kad pretrazujem podesavanja pojavi se da ukljucim RCS ali na tom mestu gde treba da bude nema nikakva opcija.

Da li je nekao namestao, i uspesno namestio?

Još uvek to naši mobilni operatori ne podržavaju što se iOS-a tiče.

Aha. Pretpostavio sam da je tako nesto jer ista kartica radi na Androidu ali na iPhone ne.

Hvala!

Operateri to moraju da uvedu a koliko vidim to će raditi ali za nekoliko godina od sada kod nas... Baš sam pesimista na tu temu.

To nema veze sa našim operatorima, već sa politikom Apple-a. Apple je u Evropi podršku za RCS pustio za sada samo u Belgiji, Francuskoj i Nemačkoj.

• Like
Reagovanja: qka
То ми је баш без везе, ја много волим смс поруке, RCS сам укључио чим се појавио, на Андроиду сам. Некако ми је Вајбер одбојан, користим га само кад морам. Штета за RCS на iOS.
Нешто у последње време размишљам да пређем на јабуку, али колико сам читао пар тема, не знам ни сам шта ми је чинити. Прелазак би сигурно делимично болео а делимично пријао. Задовољан сам тренутним телефоном, али бих због промене прешао на Јабуку. Да не дужим, одлучићу па ћу вам јавити, верујем да не можете да спавате због мене 😄

Nemaš RCS još uvek, ali imaš iPoruke koja su Apple fora, to koristim ko ima iphone plave poruke pišem (u imeniku su ti plavi oni koji imaju iPoruke i Facetime da ih zoveš). Naravno, ograničen si na Apple korisnike sa ovim, ali sem poruka imaš i pozive, nema reklama i gluposti, radi odmah i instant jer je integrisano u sistem, video poziv mi je tako najboljeg kvaliteta (dok ne stigne RCS).

И ако пређем на iPhone, то ми не би било добро решење, јер нико у мом окружењу нема iPhone.

kakve veze sta imaju drugi, valjda gledas sta je tebi dobro?

Слажем се, али ако немам RCS, поруке су ми онда некако сиромашне, немају реакције, једноставно, није то то. Али добро, навикао бих се некако. Треба само да преломим. И пљунем 1000 евра 😉

Мада, могу и неки старији iPhone да купим, да видим како ми одговара та филизофија генерално.

Ja danas ne znam nikoga ko koristi obične poruke, barem u Evropi. 😅

Nazad
Vrh Dno