Šta je novo?

RCS chats

David.1992

Poštovan
Učlanjen(a)
11.01.2017
Poena
95
Moja oprema  
RAM
16GB DDR4
Storage
240 GB SSD, 1TB HDD
Mobilni telefon
MOTOROLA moto g24 Power 8/256GB Ink Blue
Pristup internetu
  1. ADSL
Pre nekoliko dana sam prešao na RCS chats u aplikaciji Messages koju je objavio Google.
MTS postpejd sam korisnik i tek pre koji dan mi je stiglo obaveštenje da mogu koristiti RCS.

Imam pitanje:
Pošto RCS radi preko Interneta ako sam ja povezan na Internet i drugom pošljem RCS poruku a on (primalac koji ima rcs) nije povezan na Internet da li će njemu stići običan SMS ili mu ništa neće stići sve dok se ne poveže na Internet?

Prilozi

• IMG_20230508_212052.jpg
    IMG_20230508_212052.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 31
Neće mu ništa stići, ni sms ni rcs ako nema aktiviranu tu chat opciju.

Tebi će pri slanju poruke u delu gde pišeš tekst pisati "chat ili sms" pa ćeš znati šta taj korisnik ima dostupno. Ako pak pošalješ poruku kao rcs iliti nekadašnji chat a primalac to ne koristi, dobićeš info da poruka nije poslata i da možeš da pošalješ ponovo ali kao sms. Oko ovog poslednjeg (oko slanja sms-a ako ne može rcs) mislim da ima da se čačka pa automatski da šalje... Retko ko nas ljudi to koriste, možda 1 u 50, pa nije baš popularno.

Imas kao 4 opcija u podesavanju ciji si deo prikazao da automatski posalje sms ako korisnik nema rcs. Kod mene u imeniku sve vise ljudi koristi rcs za poruke sto je po meni dobro imati sto manje aplikacija.

Imam pitanje u vezi rcs poruka meni je jedna osoba poslala poruku ja sam joj odgovorio i kod moje poruke stoji katanac i 2 puta oznaka stiklirano ali ona meni nista ne odgovara nazad

Феномен који ти се догодио значи да је порука послана и тек прималац треба да прочита.

Nazad
Vrh Dno