Šta je novo?

RCS chats

David.1992

Poštovan
Učlanjen(a)
11.01.2017
Poena
95
Moja oprema  
RAM
16GB DDR4
Storage
240 GB SSD, 1TB HDD
Mobilni telefon
MOTOROLA moto g24 Power 8/256GB Ink Blue
Pristup internetu
  1. ADSL
Pre nekoliko dana sam prešao na RCS chats u aplikaciji Messages koju je objavio Google.
MTS postpejd sam korisnik i tek pre koji dan mi je stiglo obaveštenje da mogu koristiti RCS.

Imam pitanje:
Pošto RCS radi preko Interneta ako sam ja povezan na Internet i drugom pošljem RCS poruku a on (primalac koji ima rcs) nije povezan na Internet da li će njemu stići običan SMS ili mu ništa neće stići sve dok se ne poveže na Internet?

Prilozi

• IMG_20230508_212052.jpg
    IMG_20230508_212052.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 36
Neće mu ništa stići, ni sms ni rcs ako nema aktiviranu tu chat opciju.

Tebi će pri slanju poruke u delu gde pišeš tekst pisati "chat ili sms" pa ćeš znati šta taj korisnik ima dostupno. Ako pak pošalješ poruku kao rcs iliti nekadašnji chat a primalac to ne koristi, dobićeš info da poruka nije poslata i da možeš da pošalješ ponovo ali kao sms. Oko ovog poslednjeg (oko slanja sms-a ako ne može rcs) mislim da ima da se čačka pa automatski da šalje... Retko ko nas ljudi to koriste, možda 1 u 50, pa nije baš popularno.

Imas kao 4 opcija u podesavanju ciji si deo prikazao da automatski posalje sms ako korisnik nema rcs. Kod mene u imeniku sve vise ljudi koristi rcs za poruke sto je po meni dobro imati sto manje aplikacija.

Imam pitanje u vezi rcs poruka meni je jedna osoba poslala poruku ja sam joj odgovorio i kod moje poruke stoji katanac i 2 puta oznaka stiklirano ali ona meni nista ne odgovara nazad

Феномен који ти се догодио значи да је порука послана и тек прималац треба да прочита.

da li je moguc besplatan viber out call prema medjunarodnim fiksnim brojevima bez uplate subscription npr sa nekom mod verzijom,

ili neka druga aplikacija, platforma

moze i PM

Vrh Dno