Šta je novo?

Razvoj PC-ja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Mozda sam sa ovim postom malko preterao, ali hitno mi je potreban takav materijal. Guglao sam dva sata, ali ni jedan normalan sajt nisam nasao. Ima li neko mozda neki tekst na tu temu, ili ima neki link.
Hvala vam puno

U knjizi Pitera Nortona i Džona Gudmena "Unutrašnjost PC-a" postoji poglavlje o nastanku PC računara, a u samom tekstu se dosta priča o različitim generacijama CPU, novim tehnološkim rešenjima koje su doneli 386, 486 itd. procesori, Windows itd.

Dosta o istorijatu tehničkih rešenja na PC računarima ima i na sajtu:

http://www.karbosguide.com/

Puno možeš naći i u starim priručnicima Skota Milera "Upgrading and repairing PCs", koji se mogu naći kao PDF-ovi na CD-ovima koji dolaze uz nova izdanja.

vidi uz neki PC press mislim decembar 04 il januar 05 isla je kratka knjiziva o razvoju kod nas tj od onih prvih commodore pa na dalje zbirka malih prichica ko je kako prosao od tada pa nadalje nije neko intelektualno stivo al moze da posluzi ako je sastav opusten

Hm, do pcpresa, ne mogu doci... Ostaje mi kao jedina solucija neka internet stranica, mada tesko ide, a vremena nestaje.

@wiz011
Mrka kapa.

Pa, ******, ja sam ti ukazao gde imaš materijal, a ne gde imaš gotov tekst koji samo treba da prepišeš/prevedeš.

jel zna neko gde ima nesto o OS-ovima znaci podela i tako nesto osnovno do jedna strane treba mi kao uvod za maturski Istorija Windowsa [ne tekst o istoriji vec samo nesto kao uvod]

@wizo11
Pa nisam ni mislio na gotov materijal, ali nema veze, hvala u svakom slucaju.

Vec gotovo, ali pogledacu.

Vrh Dno