Šta je novo?

Razume li se neko u tel centrale? :)

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Ne nadjoh nigde deo foruma gde bih mogao pitati, osim u servis gde niko ne odgovara 🙂

Enivej...razume li se neko ovde u programiranje onih starijih Panasonic centrala? U principu mi treba neki hard reset, da sve zvoni svugde, bez ikakvih detalja....

Centrala TA308, telefoni su 7730 ...

Prva linija zvoni samo na lokalu broj jedan, dok na ostalim blinka lampica
Druga linija ne zvoni ni na jednom lokalu, blinkaju lampice na svim osim na lokalu 1, koji je ne vidi da postoji, niti ima izlaz na nju

Trebalo bi mi da sve zvoni svugde 🙂

A jesi li probao na nekom internet pretrazivacu da nadjes uputstvo za tu centralu?

Meni pretraga za "panasonic ta308 switch manual" na jednom poznatom pretrazivacu kao prvi link vraca "Advanced Hybrid System User Manual Model No. KX-TA308" dokument u pdf formatu.

Pozdrav

Hm...Prelistao User Manual, Installation Manual i Operation Manual....3 razlicita pdf-fa, od oko 150 strana svaki...Da mogu da ih razumem i mogu da uradim po njima, ne bih trazio pomoc ovde....Ali hvala na pomoci 😉

Poslednja izmena:
Jel ta centrala ima prekidac na sebi za ulazak u programski mod? prebaci ga ako ima i preskoci stavku 1.

Ako nema probaj sledece:

1. *#1234#
2. 400-409 programi za ulazne izlazne linije (ili 600-609 ovo je na starijim hibridnim)

Ovo je na novijim 824

Jeste starija hibridna, ali nema nikakav prekidac, nego direkt sa telefonom na lokalu jedan ulazim u servisni mod sa : *# (pa enter password) 1234 .... chemu sluzi ta poslednja # ?

Otprilike vecina kodova koje sam nalazio su bili oko 4xx ...e sad, sta da radim tu, to mi je problem, posto ne razumem bas ovaj "jezik centrala".

Plus, upustvo mi pominje da pritisnem "SELECT" na telefonu....na kojem nemam SELECT dugme, iako je sistemski..

Sta bi se desilo kada bi se uradio opsti RESET centrale?

Poslednja izmena:
Jeste starija hibridna, ali nema nikakav prekidac, nego direkt sa telefonom na lokalu jedan ulazim u servisni mod sa : *# (pa enter password) 1234 .... chemu sluzi ta poslednja # ?

Otprilike vecina kodova koje sam nalazio su bili oko 4xx ...e sad, sta da radim tu, to mi je problem, posto ne razumem bas ovaj "jezik centrala".

Plus, upustvo mi pominje da pritisnem "SELECT" na telefonu....na kojem nemam SELECT dugme, iako je sistemski..

Sta bi se desilo kada bi se uradio opsti RESET centrale?

E ***-a sad tesko da mogu napamet da ti kazem ali ajde ovako, select dugme je jedan od tastera levo od spikerfona u donjem redu, napred i nazad tasteri su na gornjoj polovini iznad brojki a tu se nalazi i "store"

kad izaberes program pisace ti nesto tipa "Day In CO#" pa onda stisnes select pa izaberes ulaznu linijum pa za svaki lokal posebno da li je dozvoljeno ili ne, pa onda sledeci day out.....

Ako nisi nikad radio tesko da ces da se snadjes pogotovo sa uputstvima koja imas na netu. Ako si u bg-u, baci PM pa ce mo da se organizujemo za neko pivo pa da zavrsimo....

Da dodam, ne radi reset ako posle ne znas da je isprogramiras, jer ce ti sve zvoniti na svim lokalima, i bice ti aktivne sve ulazne linije iako ih mozda ne koristis.

Poslednja izmena:
Hvala na objasnjenju 🙂

Pazi...imam 2 linije ulazne, 4-5 izlaznih lokala...Treba mi da mi uvek zvoni sve, i da pritiskom na dugme sa strane biram izlaznu liniju. Mozes li mi malo objasniti sta znaci "i bice ti aktivne sve ulazne linije", posto ce meni reset izgleda resiti sve probleme.

U principu da, ali ces morati da ukines 3 izlaznu liniju na svim lokalima posle reseta, jer po def. kad biras izlaznu liniju sa 0/9 uvek ide otpozadi, odnosno od 3 ka 1.

Nazad
Vrh Dno