npetar je napisao(la):...
Rezime:"Ako ono sto kupite nije ono sto pise na papiru,mozete da vratite"
:wave;
Ok, s tim sto se to bitno razlikuje od povracaja novca zbog nezadovoljstva
Jer je ovo drugo mnogo sira i ne bas opipljiva kategorija - cini mi se pandan zapadnom "Money back - no question ask", koji je mnogo vise ustupak kupcima nego sto je (a nije) obaveza.
Dakle, (kako navodis) povracaj novca vazi ako proizvod ne odgovara svojoj deklaraciji. E sad, vrlo bi bilo zanimljivo saznati da li deklaracije (uvoznika?) za npr. procesor sadrze opis jezgra tipa athlonxp 2000+ TbA ili TbB, ili samo npr. sadrze nesto kao "procesor amd k7". Osim toga, da li remarkirani procesor uopste automatski moze da uslovi reperkusuju (tipa da treba to da zameni) za maloprodavca. Jer (dakle opisujem cisto hipoteticki, da bi smo shvatili kako je to zakonski regulisano - ako neki pravnik ovde to zeli&ume da komentarise) zamislite situaciju gde prodavac nece da zameni remarkirani procesor, jer bez obzira na uveravanja (da npr. pogleda sta mu za taj proc. kaze program tipa cpu-z) on tvrdi da prodaje ono sto na procesoru pise (a verovatno isto i u propratnoj dokumentaciji), i da je to tako npr. proslo carinske i kakve vec sve ostale trgovinske kontrole postoje, dok to nije doslo u maloprodaju.
Koliko ja vidim, iz takvih zavrzlama je resenje prosto. Uzeti box, i nema problema - bar ja nisam cuo da su se oni remarkirali. Ima li neko suprotno iskustvo?