Mogu ti pomoci samo oko Canon Lide 20 skenera jer sam imao priliku da se susretnem s njim. Radi se o LED skeneru LED diode se koriste umesto lampe. Ova ehnologija ima svoje prednosti i mane. Kako se ovde radi o ulaznom ili home modelu onda netreba puno ni ocekivati od njega zadovljice prosecnog korisnika koji skener koristi za skeniranje porodnicnih fotografija, dokumente i tekstove. Ovaj skener jako je los za skeniranje knjiga zbog samog nacina kako se knjige stavljaju na skeniranu povrsinu. LED skeneri imaju lošu dubinu skeniranja tako da papir mora da bude savršeno ravan, imajaograničenu je preciznost boja (ovo nije vidljivo za vecinu korisnika) Tako da na njemu neces moci bas da skeniras nesto sto ces kasnije da koristis za visoku stampu (kataloge, prospekte, monografije itd). ali to je neka druga prica i zavisi od toga koji kvalitet narucilac zeli...
Skener se napaja iz USB-a tako da ti je potrebno kvalitetno napajanje na kucistu. Gospodinu koji ima isti a ima neko prc-nn kuciste se desava da se pri paljenju racunara skener se ne prijavi pa je potrebno da se izvuce i ponovo vrati USB kabl... napred imas tri direktna dugmeta e-mail, copy-print i zaboravih sta je trece tako da bi trebalo da bez dizanja PS ili aplikacije samog skenera da odradis te osnovne operacije. Sam softwer je standardni canon tako da tu nema puno toga da se prica ako si imao prilike da se susretnes a istm mnogo je intuitivniji od HP softwera i manji... generalno HP zameram sto mu je prateca podrska (softwer) preglomazan zna da predje 200MB a nedobijas nista revolucionarno... Skener nema mogucnost da skenira slajdove (nema ni tu rezoluciju) e sad sto se tice rezolucije mislim da je 600x1200 opticka sto ti je sasvim dovoljno za ecinu poslova. Kvalitet izrade je standardno visok...