Šta je novo?

Razmena Telekom rutera

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
pozdrav svima. Jedno laicko pitanje. Drugarica je dobila od Lelekoma Hauwei ruter, onu verziju sa 4 LAN prikljucka. Ja imam onu verziju sa jednim lan i jednim usb prikljuckom. Posto ona nema na racunaru LAN, a meni treba takav sa vise lan prikljucaka, da li mozemo jednostavno da zamenimo rutere? I ja sam kod Lelekoma.

jok... :)

Jedino se nećete moći menjati ako jedno od vas ima ISDN liniju a drugo ne.

Da li to vazi i za Krusevac i Beograd? Tj. iz Ks-a u Bg i vice versa...

Poslednja izmena:
zar nije ranije user/pass bio zacementiran u ADSL modemu/ruteru?

Jeste i dalje koliko znam. Poenta je da se podesavanje brzine radi na samom portu na DSLAMu tako da nema veze koji user/ pass koristis dok god je on validan.

Ajde kad smo vec ovde da pitam jos nesto. Jel telekom vrsi zamenu rutera? Npr. da ja odnesem ovaj moj i zamenim za onaj sa 4 lan porta?

Morate da rekonfigurishete PPPoE konekcije a za to treba da imate odgovarajuce user/pass-ove. To su oni sa shto imaju u sebi ***@xdsl.telekom.yu tako neshto.

Koliko citam po forumima ti ruteri sa 4 porta koje telekom deli nisu se bas pokazali, ko god je mogao vratio se na mt882. Najbolje resenje ti je da uzmes neki mali svic i da prikacis na tvoj ruter i zavrsis sa time. Cene sviceva sa 4-5 portova su sada smesne (reda 10tak evra) tako da ni finansijski to ne bi trebalo da bude problem.

Nisam bas siguran da je tako. Telekom vezu MAC adresu rutera za odredjenog usera.
Zasto covek nije uspeo da se konektuje preko TP linkovog Adsl/Wireless routera, a kada ga je skinuo i stavio "original" telekomov, jeste?

Nisam bas siguran da je tako. Telekom vezu MAC adresu rutera za odredjenog usera.
Zasto covek nije uspeo da se konektuje preko TP linkovog Adsl/Wireless routera, a kada ga je skinuo i stavio "original" telekomov, jeste?

Zato sto nije dobro podesio, inace moze da radi.

Kao sto precepv kaze covek nije dobro podesio uredjaj. Ja sam nakacen na Telekomov ADSL sa drugim uredjajem i kao sto vidis sve radi.
A to za MAC adrese je vezano za SBB koji je ranije (mozda je tako i sada) korsinicke naloge vezivao za MAC adrese modema.

Pa svi kablovski operateri vezuju naloge za MAC adrese...

Imao sam isti problem koji je naveo Borab i resi sam ga tako sto sam slao zahtev telekomu da mi salju user i pass i dobio sam user od 16 znakova i neki glomazan pass koji nisu imali veze sa onima koji su mi u ugovoru. Jedino tako moze da se koristi drugi ruter.

Meni rade tlr402m i td8810b isto kao i huawei koji je od telekoma.Tako da taj koga je borab spomenuo verovatno da je imao neki drugi problem.
Za sigurno ako bi neko menjao modem morao bi da ga konfiguriše sa svojim user i pass .

Poslednja izmena:
pozdrav svima. Jedno laicko pitanje. Drugarica je dobila od Lelekoma Hauwei ruter, onu verziju sa 4 LAN prikljucka. Ja imam onu verziju sa jednim lan i jednim usb prikljuckom. Posto ona nema na racunaru LAN, a meni treba takav sa vise lan prikljucaka, da li mozemo jednostavno da zamenimo rutere? I ja sam kod Lelekoma.

Identičan problem....tj situacija... Jel možemo samo da razmenimo rutere i nikom ništa tj svakom sve ili je potrebno još nešto i šta? ;)

ma samo se zamene ruteri ja ima adsl od ptt pa sam koristio ruter od komsije koji je na leleku

Od mene sad jedno pitanje:

Jer bi mi zamenili u Telekomu ako bi otisao da im trazim- sadasnji Mt882 za onaj koji ima WLAN?

Zamenio MT882 sa drugaricom koja je imala HG510 (a nije imala LAN na kompu mukica :( ) i sve šljaka dobro.

Koja je tačna oznaka tog novog rutera koji ima WLAN? Možda bih mogao da ga tražim kao zamenu kad mi budu uvodili IPTV ?

Imao sam isti problem koji je naveo Borab i resi sam ga tako sto sam slao zahtev telekomu da mi salju user i pass i dobio sam user od 16 znakova i neki glomazan pass koji nisu imali veze sa onima koji su mi u ugovoru. Jedino tako moze da se koristi drugi ruter.

Ti nisi nisi mogao da imaš taj problem nego si pokušao u modem da ukucaš username i pass za Telekomov e-mail nalog koji si dobio uz ugovor. To što si naknadno dobio su pravi username i pass koji su inače već kodirani u Huawei uređaj koji si dobio a potrebni su ti ukoliko hoćeš da se kačiš pomoću sopstvenog rutera. Ali sve ovo nema nikakve veze sa MAC adresom.

Ljudi, nikom ne bih savetovao prelazak za MT882 na HG510. Ruter je totalni krš i stalno prvi neke probleme. Prošle nedelje odem kod matorih, uveli ADSL. Sednem ćaletu da pokažem neke sajtove kad ono radi kao dial-up :trust: Odem na speedtest.net kad ono brzina smrdljivih 122/26 kb/s :zgran: Paket je 512/64 i tek posle resetovanja i ponovne provere proradilo je (manje-više) kako treba na nekih 440/40. Ćale kaže da to nije prvi put i da stalno nešto koči a komp se koristi samo za surf, ništa P2P. Isto i brat mi se žali da ima probleme sa protokom na HG510.
Ja na MT882 nikad nisam imao nikakvih problema a koristio sam ga preko godinu dana uz težak P2P. Promenio sam ga jer mi je trebao Wi-Fi u stanu a i ubijala me je ona gej roze boja :d

Poslednja izmena:
Meni ovaj HG510 radi besprekorno kao i MT882. Otključao ga...namestio Static IP...forwardovao uTorrent port...čak i rekonektovanje rutera u Cryptloadu preko skripte skinute sa sajta dotičnog programčeta radi savršeno...
Me happy... :D

P.S. Još samo da stigne IPTV.... :)

Cini mi se da sam negde procitao da se tako nesto doplacuje. Sta te kosta da cimens podsku da vidis.

Nista,svraticu sutra do Telekomovog predstavnistva,pa cu se raspitati. Ako se doplacuje onda cu ja lepo da izgorim i pokvarim ovaj sadasnji i trazicu da mi daju taj drugi-jel se ovaj,jel' te,sadasnji pokvario :-devil-:

Samo se bojim da ce ti u tom slucaju dati HG510 (i to bez doplate) koji nema wifi. :)

Vrh Dno