Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

The tracker is currently under attack, please leave your clients open and ignore any HnRs at this time. We apologize for any inconvenience.
Poruka sa PTP-a:mad:

@peja
Ja ne mogu da ga otvorim

Ispalo je lako za HD Space, vratio sam ratio za dva dana, nije impresivan, ali je iznad traženog. [emoji14]

Zna li neko gde ima album Songs for the Deaf unmaster, premaster kako god da se zove?

Jel ovaj:Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf [2002] [Album]
Ako je to našao sam na WhatCD

EDIT: u al brzo kuckate, @magick sam pisao ovo:

Dosta je trakera koji ne dozvoljavaju linkovanje pa zato na ovoj temi koristimo skraćenice.
Inače magick, u nekom trenutku smo ovde razgovarali i ti si insistirao na tome da ćeš radije kupiti pravo za ulazak na traker nego što ćeš prihvatiti pravila koja se odnose na obavezu seed-ovanja skinutog. Interesuje me da li si promenio nazore i ako jesi od mene možeš odmah očekivati pozivnicu za CG a za ILC tek za koji dan jer oni imaju jedno malo čudno pravilo - ne smeš imati ni višak ni manjak poena pri menjanju poena za invite.

Dakle, da li prihvataš pravila robne razmene (Long Seed Time) ili ostaješ demode insistirajući na novcu (HnR)? :p

Poslednja izmena:

Dosta je trakera koji ne dozvoljavaju linkovanje pa zato na ovoj temi koristimo skraćenice.
Inače magick, u nekom trenutku smo ovde razgovarali i ti si insistirao na tome da ćeš radije kupiti pravo za ulazak na traker nego što ćeš prihvatiti pravila koja se odnose na obavezu seed-ovanja skinutog. Interesuje me da li si promenio nazore i ako jesi od mene možeš odmah očekivati pozivnicu za CG a za ILC tek za koji dan jer oni imaju jedno malo čudno pravilo - ne smeš imati ni višak ni manjak poena pri kupovini invite-a.

Dakle, da li prihvataš pravila robne razmene (Long Seed Time) ili ostaješ demode insistirajući na novcu (HnR)? :p

Moze kod mene i ilc i cinemagedon i karagargu i nadam se da ce seedovati jer su trackeri odlicni za stare stvari .na kg imam oko 200gb bonus viska pa cu mu prebaciti cisto da ja ne mislim :)A za cinemagedon mogu poene za pocetak .za il se ipak nadam da ce seedovati jer je vecina freeleech i dobija se super poena tamo.

Inače magick, u nekom trenutku smo ovde razgovarali i ti si insistirao na tome da ćeš radije kupiti pravo za ulazak na traker nego što ćeš prihvatiti pravila koja se odnose na obavezu seed-ovanja skinutog. Interesuje me da li si promenio nazore i ako jesi od mene možeš odmah očekivati pozivnicu za CG a za ILC tek za koji dan jer oni imaju jedno malo čudno pravilo - ne smeš imati ni višak ni manjak poena pri menjanju poena za invite.

Nisi ti mene bio razumeo iako sam više puta ponavljao i objašnjavao. Prvo, nisam hteo da kupujem ulazak jer je to svuda zabranjeno i "nekorektno" sa svih aspekata. Drugo, sidujem kol'ko mogu - kada budem kupio NAS ili neki medija strimer neću imati problem da sidujem 24/365, do tada sidujem uglavnom skoro 24/7, ALI...

Poeni koje mogu da skupim sidovanjem u prazno (jer niko ništa nikada ne vuče od mene) nisu mi dovoljni skoro ni za jedan film mesečno (ja cepam samo BD50), što je meni u principu i OK, ali ako mi nekada nešto zatreba... Vrlo rado bih dao donaciju, kojom će ljudi moći da pokriju realne troškove koje imaju, pa da mi za uzvrat malo "popuste uzicu". :) Ništa više - to je to. To je po meni mnooogo više nego što je većina spremna da učini.

Poslednja izmena:
Moze kod mene i ilc i cinemagedon i karagargu i nadam se da ce seedovati jer su trackeri odlicni za stare stvari .na kg imam oko 200gb bonus viska pa cu mu prebaciti cisto da ja ne mislim :)A za cinemagedon mogu poene za pocetak .za il se ipak nadam da ce seedovati jer je vecina freeleech i dobija se super poena tamo.
Naravno da ću sidovati, u svakom slučaju da ispunim vremensku kvotu i dobijem nešto bonus poena, pošto sa malim aploud linkom ne verujem da bih ikada išta uradio.

Neka donacija i/ili sidboks su nešto od čega ne bežim. :)

Nisam bas upoznat sa tim elitnijim trackerima, ali na ovim slabijim tesko da mozes da nadjes dostupne Full bd filmove koji su stariji. Jako brzo ostanu bez sidera. E sad mozda je to drugacije na ovim boljim trackerima :)

Koliko sam ja ukapirao ti hoces vise ove starije "stvari"?

@magick očigledno je onda da sam pogrešno shvatio naše tadašnje pisanije i zbog toga mi je naravno drago. Nemoj da misliš da sam ti prigovorio išta po pitanju korektnosti - pratim te i na drugim temama i poštujem i cenim to što pišeš ...više sam bio izvukao zaključak da te možda smara ta obaveza seedovanja te da želiš da je preskočiš uplitanjem novca. Sad shvatam i super da je tako, RasaNS će da te ubaci i pomogne da započneš a i od mene možeš očekivati pomoć u poenima ili GB kada ili ako zapadneš u nevolju na tim trakerima. Treba da znaš da ćeš se na tim trakerima udarati nogama u dupe kad nađeš te stare filmove i u DVDrip a kamoli boljem kvalitetu, govorim ovo jer znam da puno polažeš na kvalitet videa ...ali verovatno kao ljubitelj starih stvari to možeš da hendluješ. :)

@dark pošalji ti meni mail za CG a i za ILC ću moći da ti izađem u susret "u najkraćem mogućem roku ( :D) "

EDIT: uz Rasinu pomoc "najkraći mogući rok" je nastupio ...i ILC figurira.

Poslednja izmena:
@marxista

Zapravo, prošli put sam ja pogrešno shvatao, tj nisam znao neke stvari. :) Ja sam pod sidovanjem podrazumevao "aktivni aploud", što bi mi sahranilo konekciju s obzirom da mi je up link (kao i većini u SR) svega 1 Mbps. Ako bi morao da odsidujem (vratim) onoliko koliko sam preuzeo, to znači da bi mi za jedan BD50 film internet konekcija bila neupotrebljiva jedno mesec dana. :S: To stvarno ne mogu sebi da priuštim.

Sada (iz prakse) vidim da "sidovanje" znači "samo drži upaljen komp i torent klijent" jer od mene ubogog ionako niko nikada ništa ne vuče, što se pak takođe ispostavilo da je problem. :d Nikad ne valja. :D

Naravno, bolja mi je varijanta da niko ništa ne vuče a da mi daju nekakve poene, nego da vuku za sve pare. :D OK, može i to da se limitira, ali sam cenio da je bolje dati neku siću za SB ili kao donaciju nego se mrcvariti sa tom crkavicom od linka. :)

Poslednja izmena:
Ja imam 3Mbit što je jadno, ali se lako vrati većina stvari koje skinem, na public gde je potražnja velika, nabijem ratio veoma brzo, samo nikog nije briga. :D

Itekako je invajtere briga kakav odnos imaš prema public i noratio trackerima - jedan od mojih osnovnih uslova kod deljenja pozivnica za high level trackere je dokaz sa rutrackera. ;)

@magick sasvim je OK da dok aktivno koristiš konekciju umanjiš upload za 20% što će ti verovatno omogućiti nesmetan rad ...ako to nije dovoljno onda ćeš taj procenat povećavati dok ne dođeš do onog koji odgovara tebi a nije nefer prema ljudima od kojih si "pozajmio" stvari koje seeduješ. Opet, jako je lepo da pokušaš da formiraš naviku da u vremenima u kojima ne koristiš aktivno konekciju, ukineš sva ograničenja na upload grani. Ti si platio ceo bandwidth pa zašto da ga ne iskoristiš kako tebi i dobrim ljudima koji s tobom dele svoje fajlove odgovara. :)
Donaciju treba posmatrati kao nešto bezuslovno, kao nešto čime pomažeš zajednici ne traživši ništa zauzvrat, a to što su one najčešće propraćene i poklonima iz suprotnog smera ne treba doživljavati kao pravilo. Zato je seedbox adekvatnije rešenje, i to naravno onda kad ne postoji mogućnost da ti neko pomogne vetrom u leđa. :)

a ako neko ne koristi rutracker moze li da posluzi arenabg? i tamo je isto kao na rutrackeru sto se tice ratia :)

Za specifičnije trakere gde je teže održati ratio (poput KG), razmislite i o upoadu adekvatnog sadržaja. Na CG (po meni je lakši) najbolje uzme se box oko n.g. (najviše freeleecha) i mirni ste.

Da li neka dobra dusa ima neku pozivnicu za KG?

Kvar na serveru

Nazad
Vrh Dno