Koliko znam Kazaa Lite je bila praktična ugašena jos odavno?
Svejedno, tamo je problem što ljudi generalno ne shareuju ili drže uglavnom mainstream (u početku je bilo drugačije) i često ispale + maltene svi imaju onaj default nick i neki community praktično i ne postoji.
Kazaa sadrži spyware zar ne? Što se mene tiče, ne, hvala.
Najviše koristim Soulseek i to već dugo. Nema puno ljudi, ali je jak community i tu se može naći ubedljivo najviše manje komercijalnih stvari svih žanrova.
Skoro sam tek provalio BitTorrent protokol i mislim da je to odličan koncept. Ukratko, svako mora malo i uploadovati dok skida ukoliko igde postoji neko ko želi istu stvar. Nema problema oko toga da li neko ima iste fajlove različite dužine jer svi uzimaju isto - postoje sajtovi koji se stalno updateuju i postavljaju male .torrent fajlove koji pokazuju na sajt koji se ponaša kao tracker i prati ko ima te fajlove i pokrenut klijent-program pa od njih parcijalno skidaš. Čim završiš, i ti postavljaš te fajlove kao "seed", tj. tracker zna da neko drugi može da skida po malo i od tebe. Klijenti su Bittorrent od autora samog protokola i Bitcomet (ja koristim ovaj drugi).