Šta je novo?

razmena fajlova.... rizik???

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Ja bih da mi neko kaze koliko je rizicno razmenjivati fajlove preko Soulseek-a,Winmx-a,Kazze....i mnogih drugih slicnih programa.Cuo sam da su neke korisnike uhvatili zbog toga sto su dosta toga daunlodovali pa su morali da plate debelu kaznu.Na koji nacin mogu da se zastitim da ne bi provalili koliko fajlova sam daunlodovao,da li uopste mogu skroz da se zastitim da izgleda ko da me uopste nema na tim programima,ko da nikad nista u zivotu nisam ni pokusao da daunlodujem ???

Pozdrav

u srbiji niko nije platio kaznu zbog "dounlodovanja", ne brini... a i inace te gone zbog deljenja, a ne skidanja |>
najgore sto moze da ti se desi je npr da ti zabrane pristup preko odredjenih portova ili da ti ukinu ip... ako si modemom, nemas sta da brines...

Dusan87 je napisao(la):
...da izgleda ko da me uopste nema na tim programima,ko da nikad nista u zivotu nisam ni pokusao da daunlodujem ???

Pozdrav

paa sada jako teshko. ako se secash kad si instalirao winmx naprimer on te je pitao za podatke. e ti naravno nisi bio lood da dajesh svoje prave podatke nego si loopio neshto. e al isto tako nisu ni oni ludi(tvorci winmx-a i drugih p2p programa) pa su u njih integrisali poseban program koji sa tvog rachunara ischita sve tvoje lichne podatke, tako da oni u stvari znaju sve o tebi. to se chuva kod njih na serveru i svakog trenutka ih mogu upotrebiti protiv tebe...

uostalom verovatno si chuo da su pohapsili gomilu pirata na ulici. a tebi mogu na vrata da dodju el znaju sve o tebi !!!

Ako tako posmatramo i to sto si lažirao podatke je kriminal, zar ne? Znači i po toj osnovi može neko da te juri, ako želi?
Može i da ti pročita serial No Windowsa, serial Corela i.... Kao što ti Sandra ili Everest sve podatke izbace za tvoju makinu.
Au , brate, koja paranoja.

borab je napisao(la):
Ako tako posmatramo i to sto si lažirao podatke je kriminal, zar ne? Znači i po toj osnovi može neko da te juri, ako želi?
Može i da ti pročita serial No Windowsa, serial Corela i.... Kao što ti Sandra ili Everest sve podatke izbace za tvoju makinu.
Au , brate, koja paranoja.
I kad ti procita seriale ustanovi da si jedan od par miliona vlasnika doticnog softvera sa istim serialom 🙂🙂

Zamisli da te uhapse zato sto si povredio autorska prava Sabana Bajramovica ili Semse
Suljakovic neovlasceno distribuirajuci njihova dela :d (a oni jadni sirotani)
Jednom sam lupio iz zezanja search u DC++ na nekom nasem hubu na ove pomenute autore
i pronasao oko 500 do 600 izvora sto kompletnih albuma sto pesmica :-devil-:
Zlo zar ne 😡 Gde mi zivimo.............................??????????????????????????????

Hvala vam drugovi na odgovorima.Niste me bas usrecili ali sta da se radi.

Da li je stvarno istina da te jure samo ako nudis veliki broj fajlova ? A,ne zbog daunloda ? Meni to bas i nije logicno.U svakom slucaju bilo bi dobro da je tako jer ja nikad nista ne delim...Zato su me sto puta do sad banovali,ali preziveo sam nekako,uvek se snadjem. 🙂 🙂

Sto se tice tog DC ++ , ja sam ga jednom instalirao ali nesto nije bilo u redu.Odem na Search , i jednostavno nista ne trazi.Neka mi neko lepo objasni kako to funkcionise, da li moram da delim odredjenu kolicinu fajlova ??

Zavisi od hub-a. Na svaki hub da bi usao moras da ispostujes minimum koji se trazi. Znaci ako je minimum nekog huba 1GB i 1 slot ti da bi usao na taj hub moras da imas u kompjuteru 1 GB fajlova za share ( u folderu koji si odredio za to ) i jedan slot za skidanje. Ako to nemas oni te ne pustaju na hub. A search koristis tek kad udjes na neki hub

evo jedan copy-paste:

na nekim stranim forumima sam inace video da te agencije za zastitu autorskih prava salju mailove na slepo, dakle nemaju nikakvih dokaza samo vide da koristis p2p i salju mailove, provajderu ili direktno korisniku, cisto da zaplase i ceesto se desi da korisnik nikad nije ni cuo za film za koji ga terete a kamo li da ge je delio na mrezi.

inace zakonom nikako ne mogu da zabrane p2p, sam taj servis nije nelegalan, i koriste ga nezavisni umetnici (muzicari i filmadzije) da dostave svoje filmove do mnogo ljudi. a i da li ste ikada culi da se neki muzicar buni protiv toga, ja nisam cak suprotno jer im to odgovara - vise ljudi cuje muziku -> vise ljudi na koncertu.

problem je sto sbb previse jako reaguje na te provokacije, ne bi smeli tek tako da ugrozavaju neciju privatnost na internetu.

i ljudi koristite protowall, on blokira ip adrese medju kojima se nalaze i one koje koristre riaa i slicni da bi dosli do vas i videli sta delite po mrezi. a tamo imate i dodatna uputstva za sigurnost.
ako ima i onih koji jos nisu shvatili: firewall je obavezan.

http://www.bluetack.co.uk

na istom sajtu ima i HOSTS fajl koji u startu blokira razne sumnjive adrese preusmeravajuci ih na 127.0.0.1 (tj. loclhost) preusmeravajuci. jako korisna stvar ako zelite da umanjite neprijatnosti slucajnim posetama nepoznatim sajtovima ili da sprecite razne programe da ih kontaktiraju.

Znaci ako imam taj protowall razumes,mogu da daunlodujem razumes fajlove do mile volje i nece da me uhvateee? Nece da mi provale ip ? Ako je to stvarno tako ondak cu da se olesim od daunloda.Da li isto tako protowall moze da me zastiti i ako skidam sa torrenta ?

Ma treba se manuti prokletih shpijunskih programa kao sto je kaaza itd. Ionako sve sto se skida od soft. i programa je 90% crackovano. Pogotovo sto je postojala i neka fora za Kaazu da se ponisti broj upload-a u odnosu na download (isto crack). Ako neko zeli moze da pazari i na ulici. Ja preporucujem uninstall djubradi od programa i pravac kod pirata ili kod ovlascenog distrib... :d

Poslednja izmena:
pazi ni jedna zastita nije savrsena, ali protowall u velikoj meri smanjuje mogusnost od nezeljenih stvari, za vise informacija bih ti preporucio gore navedeni sajt, tamo ima i forum, pa ti vidi.

ukratko on blokira ip adrese za koje se zna/sumnja da se na njima radi nesto nepozeljno, bilo da se tu dele virusi ili da su to spijuni/botovi izdavackih kuca.
opet da kazem firewall je obavezan, protowall radi pored firewall-a, postoje neke black liste i za firewalle, ali softverski firewall-a nisu pravljeni da filtriraju tu kolicinu ip adresa, pa to bas ne bas funkcionise najboje.

i obavezno vodite racuna o software-u koji instalirate na racunar, uvek obratite paznju da sigurno nema spyware-a. sto se p2p tice batlite: kazza, winmx, imesh... puni si istog. boje varijante su: shareaza, piolet, emule, dc++,... koji su freeware i nemaju spyware.

Da li Soulseek ima spyware ?

Sto se tice torrenta taj je verovatno pun spijuna ali ****** skidam trenutno neki film koji mi puno treba.Nego to ide dosta sporo sto aploduje i daunloduje,upload je brzi od downloada. Da li postoji neki nacin da se smanji upload a poveca download, ili da uopste ne aploduje ?

Homoludens,ajde reci malo vise programa bez spyware-a i virusa.

soulseak nema spyware.
a sto se tice jos programa, pa to bi uglavnom bilo ono sto ja koristim i sto zadovoljava moje potrebe, pa nisam trazio dalje.
ako te za neki konkretan interesuje kazi pa cu pogledati.
inace generalno uputstvo za biranje p2p programa je da treba izbegavati komercijalne programe i jos gore njihove besplatne verzije, znaci samo freeware i jos bolje open source.

Bez spyware-a i virusa: Kazaa Lite K++, E-Mule, Warez P2P.

nisam siguran da kazaa lite nema spyware, ali i ako nema tu mrezu treba izbegavati, ljudi imaju problema.

Mom adminu su vrlo uredno i bez promasaja poslali upozorenje kad sam skinuo alexandra |>>

zato vise nemam torrent...
naravoucenije: MRZIM alexandra

Ja sam bre DC++ skinuo mnoogo GB-a muzike, filmova i software naravno legalnog 😉 i znam jos dosta takvih ljudi ali nikome niko nikada nije zakucao na vrata ili slicno

poz

treba izbegavati skidanje novih filmova, i nemoj da je nekom palo na pamet da skida lotr, tu je velika verovatnoca da ce vas juriti.

sad mi kazes |>>>>

Mislis na skidanje novih filmova sa torrenta ili Winmx-a i slicnih programa ?

Sta je " lotr " ? Novi film ? Nikad cuo...

LOTR=Lord Of The RIngs 😉

ljudi pomagajte !!!

Skinuo sam 55 posto filma sa torrenta i sada kada ukljucim kaze " error problem connecting to tracker connection refused " ... U cemu je problem ? Sta da radim ?

nista... cekaj par dana da vidis hoce uspeti da ga nadje ili se oprosti od filma...

Ajd sad ovako da posmatramo stvari. Kada su drugi u pitanju , tu ćemo vrlo lako da prekišimo autorska prava, ali kada nešto samo uradimo, pokušavamo da se maximalno zaštitimo. Kao pirat na Konjarniku, koji ima cd klub, ali obavezno diskove koje kupiš kod njega ne možeš normalno da presnimiš. Mogu vrlo lako sve da jure samo ako žele.
Imaju tvoju ip adresu , vreme kada si se zakačio, a pri tome znaju sa kog telefona si zvao. Da li je dovoljno.

Dusan87 je napisao(la):
Mislis na skidanje novih filmova sa torrenta ili Winmx-a i slicnih programa ?

mislim nemoj da skidas nove filmove. tacka.
pritom je pojam novi film prilicno nedefinisan, pa proceni sam.

Skidam film Blessed iz 2004-e !! Dovoljno novo da me apse ?

🙂 Ali ***** ga samo to cu da skinem ( ako uopste skinem ). Prvi put u zivotu koristim torrent. Problem je u tome sto mi je brzina samo 64kb/s,pa skidanje filmova traje citavu vecnost ; ali muzika je uvek tu...

Pogledajte ovaj moj post pa mi odgovorite ako znate: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=67441

Music industry 'nails UK pirates'
vest od juce, vise na:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4318765.stm

a da ne govorimo o cuvenom lokiju koji je drzao jedan od najjacih torent sajtova, a onda se nagodio da preda bazu sa svim logovima...

svakoga dana sve vise problema...

Nazad
Vrh Dno