Šta je novo?

Razlike u ceni telefona

konjvodeni

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poena
160
Pozdrav,

Nadam se da postavljam temu na dobrom mestu. Jel moze neko da mi objasni zasto su telefoni jeftiniji u maloprodajnim prodavnicama po gradu nego u ovlascenim prodavnicama? Npr lumija 820 je 400e u ovlascenim Nokia prodavnicama, dok je u ovim maloprodajnim 200e, a daju garanciju i kazu da je telefon originalan i da nije dekodiran. Ne razumem kako mogu da prodaju originale po toj ceni :trust:

Kod ovlascenih dobijes 2 godine garancije sa uredno popunjenom garancijom i fiskalnim racunom dok po ovim radnjicama dobijes 6-12 meseci bez fiskalnog.

Sto znaci bolja kupovina u radnjicama.

Pa moraju i ovi u "radnjicama" da daju račun i bar 2 godine garancije, moraš kod njih da paziš da ne zaradiš Kung fu kopiju.

Zato što ovi po radnjama ne daju pisanu garanciju od 2 godine, prodaju korišćene telefone koji su skidani sa mreže, kod nekih možeš da dobiješ i repliku ovih skupljih modela, a ima tu i komada koji su ušli sumnjivim kanalima...
Dakle, ako nećeš da te boli glava, a hoćeš da kupiš simfree smartphone, kupićeš u ovlašćenoj maloprodaji. Ako ti je cena uslov, voliš da rizikuješ i znaš da razlikuješ original od kopije možeš da ga kupiš i kod ovih "piljara" za 2x manje para. A to što kažu da je original, da je nov i nije dekodiran, a 2x je jeftiniji... razmisli još jednom, da li to može da bude tako...

Za takvu razliku kupis WizzAir kartu, odes u Nemacku ili Austriju, kupis original, uglavnom sa boljim, nikad gorim, kvalitetom, provozas se taman malo, i jos imas garanciju koju ces lakse ostvariti 🙂

Kad vas citam isto kao da citam forum britanskih konzervativaca.

Slusaj, ja sam kupovao po tim radnjama gdje ti "mogu" uvaliti kopiju, koristeno, krs itd. Manite se tih stvari "original store pa odmah mora da bude duplo skuplje ha ha ha", u tim radnjama jeste jeftinije mnogo (i salu na stranu ima i onih sumnjivih ali nije tesko da odabers koja je pouzdana), i nista ti nece faliti ako kupis od njih, taman ti ostane i 200 evrica za koje mozes da kupis i djevojci isti telefon..

I ja sam kupovao isto preko online prodavnice. Telefon je došao nov i sim free ali sa nemačkog tržišta (što uopšte ne uzimam kao manu pošto sam siguran da nemačka dobija kvalitetniju robu od nas). Znači šverc, telefoni su novi ali uvezeni na crno. Kada bi ovi u regularnim radnjama smanjili maržu i kada bi cene preko telefonskih operatera bile pristupačnije svi bi kupoval legano uvezene telefone. A kako se danas ponašaju i prema ljudima sa regularnom garancijom od dve godine i obzirom na sve izraženiji sindrom "kvasio si telefon", kupovina u Srbiji je jedna velika mačka u džaku.

Kad kupujes nov telefon izaberes model koji se nudi kod provajdera, onda okrenes male oglase i nadjes taj isti telefon "star 1 dan sa garancijom" za 100-200 evra jeftiniji nego u radnji. To ljudi uzimaju na post paid ugovor radi dalje prodaje. Em dobijes telefon za nase trziste, em imas legalnu garanciju kod nas.

444.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno