Šta je novo?

Razlika *

Shumaher

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2001
Poena
619
Pozdrav

Koja je razlika izmedju CRT i TFT monitora a TFT je skuplji
Da li je CRT obichan monitor ?

Molim za pomoc

Re: Re: Razlika *

kratkouhi ubica je napisao(la):
tebi je stvarno potrebnna:D :D :D
Jes da si stavio smilie-je, ali ipak...ctp; mislim da komentar nekako nije fer...

Svaka chast

Pozdrav

Dobro niko se nije rodio pametan kao kratkouhi ubica

Pa ovako, ovaj razlika izmedju CRT i TFT monitora je u tome, sto su CRT, izradjeni u tehnologiji katodne cevi, TFT je u stvari LCD displej. Evo u cemu je stvar prvi su deblji i veci, zauzimaju vise prostora, dok su drugi tanji, manje prostora traze, i mos da ih okacis na zid. Ali ne moz da gledas sliku iz svakog ugla, odnosno TFT monitori imaju odredjeni ugao gledanja, tako da izvan tog ugla nes da vidis nista. A da ne pominjem sporo obnavljane piksela, tako da je malo problematicno gledati video materijal ili igrati igre na njima.
TFT je skuplji zato sto je to nova tehnologija, zato sto ne zraci, ali najbitnije zato sto je to sad fancy, a fancy je uvek u modi. Jednom recju izbor za snobove....

A da

Pozdrav

Za sve ok Benchmarkovce u ovom sluchaju Drapina i telegraf sama evo shta je predhodilo ovom pitanju ,s drugarom sam chitao pcpress i bio je oglas o orig kompjuteru i ja sam znao da je monitor crt sa katodnom cevi i tft je ustvari lcd monitor a razlika u ceni je 400 eura + 20 % poreza i dobih opkladu ,shteta shto niste iz Subotice ,a ako jesi sutra smo u Lucky-ju tamo se drushtvo okuplja posle basketa pa ce biti(D)
wow pa josh i slatko kad dobijesh opkladu u scakom sluchaju hvala a za ubicu
hvala i pozdrav

Jednom recju izbor za snobove....
ovo je cista glupost. tft je odlicna stvar, a spor refresh je stvar proslosti, na novima se mogu i gledati filovi i igrati igre bez problema. je sam pre godinu i po dana dao 800dem za crt monitor, da sad imam te pare dao bi za tft. i to ne zbog fancy looka vec zbog mojih ociju.

poz

Kupio sam Samsung 757P (bio je pre 8 meseci najskuplja 17" )

Rekli su mi da nove 17" ne zrace, da im ne treba filter i da necu imati nikakav problem sa ocima! Koristim ga oko 8 meseci i nemam neke probleme!

Iz cisto informativnih razloga ( a i da ne bih vise pricao gluposti), kazite mi da li i koliko zrace ovi montori i sto su toliko losiji od LCD?

telegram_sam je napisao(la):
Jednom recju izbor za snobove....
Ni ja se nikako ne slazem sa ovim. TFT je preka potreba a nikako "fancy" izivljavanje. Da radis za kompjuterom (mislim profesionalno) i buljis u ekran 8 ili ponekad mnogo vise sati dnevno bez prestanka itekako bi cenio razliku izmedju TFT-a i CRT-a...

Ipak mislim da TFT jos uvek nije bas na nivou CRT za igrace, jes da se popravlja, ali nije to jos uvek TO.
I nazalost samo su cene 15"-ica pale na neki prihvatljivi nivo a iako tih TFT-ovih 15" jeste vece od klasicnih 15" ipak je mnogo bolja stvar igrati ili gledati filmove na 17" ili 19", a nazalost cene 18" TFT-a su i dalje papreno visoke.

Sve u svemu mislim da ko kod uzima za kancelarijsku ili neku (polu)profi upotrebu treba svakako ukoliko moze da ide na TFT. Za ostale...pitanje.

kratkouhi ubica je napisao(la):
tebi je stvarno potrebnna:D :D :D
Potrudi se da ovako ne pomazes i procenjujes ljude, ovde su dobrodosli svi i koji znaju i koji ne znaju, cilj vecinje postova je nekom nesto objasniti i nekog uputiti u nesto, to ocigledno ne znas da radis pa se uzdrzi komentara , jednostavno prihvati pravila ovog foruma ...

Sto se tice TFT-LCD monitora oni sigurno zamenjuju starije CRT modele, naravno prednosti su brojne, nova tehnologija, usteda prostora, i po meni izuzetno vazno zdravlje ociju, koje ja recimo ovde na poslu upropascavam na ovom odvratnom Daewoo 15' monitoru
ctp;

pjsoft je napisao(la):
Rekli su mi da nove 17" ne zrace, da im ne treba filter i da necu imati nikakav problem sa ocima!
Ma nije toliko stvar u zracenju, ono jeste nisko na novim CRT-ima a na TFT-ima ga nema uopste. I posledice zracenja ces osetiti nakon mnogo godina rada za monitorom a ne bas za 8 meseci, don't worry :) (ustvari DO worry - za stare dane :( )

Vise je stvar u subjektivnoj mirnoci slike. Iako TFT radi na osvezavanju od 75Hz, slika izgleda mirnije nego na CRT-u koji radi na 100 ili mozda cak 120Hz. To je parametar koji zamara (odnosno odmara) oci trenutno i koji osetis (ili ne osetis) nakon par sati rada.

Re: Re: Re: Razlika *

RamOne je napisao(la):
...koje ja recimo ovde na poslu upropascavam na ovom odvratnom Daewoo 15' monitoru
ctp;
:D :D Ooo, kolega po muci ! - evo i ja bas gledam u jedan isti taj... :( i jedva cekam da idem kuci, iako ni tamo nemam bas TFT, barem mogu slova da jasno vidim :)

Kratkouhi pa ti si klinacFX

Vrh Dno