Šta je novo?

Razlika izmedju NOKIA 6630 i 6680

flatron

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
301
Ako neko ima neki od ovih telefona, ili njegov ortak ili je chuo neshto vezano za njih zamolio bih da mi kaze utiske o istom..
Naime cena 6630 je trenutno 199 evra a 6680 je cena 275 evra ( preuzeto sa www.mobilnisvet.com ).

Da li je razlika u ceni opravdana?

Hvala

Razlika u ceni nije opravdana. Ko sto covek rece kupi 6630 i neces pogresiti. Sto se razlika tice pored prednje kamere i poklopca za zadnju, razlika ti je i u tome sto 6680 ima 256k boja i samim tim je sporije iscrtava ekran. Imas testove na bench market pa uporedi.

Bas obrnuto!Pa cela 6630 je obican plastikaner,jel si video nekad ta dva telefona uzivo!? :p
6680 definitivno izgleda elegantnije,ima bolji ekran,jos jednu kameru,poklopac kamere,blic (pravi,a ne lampicu),active desktop (jaaaako koristan),iiiii... to bi valjda bilo to od razlika!
E sad,da li je ta razlika isplativa?Mislim da jeste AKO ces koristiti blagodeti 3G mreze,za koju su odavno najavili da startuje ove godine,i naravno ako ti se ne svidja izgled 6630,vec hoces nesto elegantnije!
Pozdrav ,)

Sumnjam da ce se u Srbiji ikada koristiti taj 3G posto ce da bude skup do zla boga kao i sve ostalo na nasim mrezama!!! Meni da otvorim samo ovaj forum i da se loginujem preko mobilnog ode oko 15dinara!!!

Lomnica_city je napisao(la):
blic (pravi,a ne lampicu),
daleko je to od pravog blitza... pravi blitz tek dolazi na k800... ;)

Pa prosudi sam, da li da dash josh 75 eura na shminku, ili da te pare dash na neshto korisnije.

Definitivno 6630, nisam probao 6680, ali sam bio u slichnoj poziciji pri kupovini telefona i naravno nisam bio voljan da dam 100 eura vishe u to vrama kad sam kupio 6630.

Poslednja izmena:
Za razliku u ceni uzmi veliku RS-MMS (512Mb ili 1Gb) i bluetooth headset. Dobićeš mnogo korisniji paket.

Uz sve to, moje subjektivno mišljenje je da je 6630 krajnje simpatičan telefon, dok je 6680 jednostavno najobičnijeg monoblock oblika, i ništa ne nudi što nije već viđeno. Jedino ako patiš od toga da u društvu da imaš najskuplji telefon, a pošto patnja nema cenu, idi na skuplju varijantu... ;)

Pa imas i u oglasima n70 za 280E koji vec zasluzuje da se investira toliko u njega :D (mada opet ko sto rekose mozes uzeti rs-mmc karticu i hendsfree za razliku u parama, no ti znas sta ti treba).

Inace nidzo daleko je ta nokija od najskuplji telefon!!!

(pravi,a ne lampicu)
Eto odmah pored objasnjenje na sta mislim kad kazem pravi,znaci ne konstantno svetlenje nego"blicanje"! :d ;)
O poredjenju kamera,bliceva,video klipova... i slicno,kod telefona i pravih foto aparata bolje da ne pocinjemo,mislim da znas sta ce se desiti! :S:
Pozdrav ,)

flatron je napisao(la):
Ako neko ima neki od ovih telefona, ili njegov ortak ili je chuo neshto vezano za njih zamolio bih da mi kaze utiske o istom..
Naime cena 6630 je trenutno 199 evra a 6680 je cena 275 evra ( preuzeto sa www.mobilnisvet.com ).

Hvala
nije opravdana jer je CPU isti na oba telefona.6680 je lepshi i to je to.Ali mu ja tastatura manje lagodna od 6630.6630 inache ima odlicnu tastaturu sa odlichnim odzivom i solidnim razmakom izmedju tastera.
6680 prednja kamera ti ne znaci nishta.Slider za kameru je od lose platike pa se brzo rasklati.......

Poslednja izmena:
outlaw je napisao(la):
http://www.esato.com/phones/index.php/phone=136,cp=179

Mana 6680 je (po meni barem) nesrećni centralni taster, nekako mi je čudan :)
Mana 6630 je onaj gumeni prsten oko kamerice, koji se iskida vrlo brzo ukoliko telefon nosiš često u džepu od pantalona...

Kupiš neku dobru futrolu (recimo Samsonite) i ništa ne brini...

Moja 3650 stara je dve godine a izgleda kao da je juče izašla iz radnje...

flatron je napisao(la):

Hvala
Moguce da sam se prekasno uklljucio i da si odluku vec doneo, ali evo ti nesto iz prve ruke. Ortak je uzeo 6680 a ja 6630, pre skoro godinu dana. Oba sam vrlo cesto imao u rukama, pa evo - 6680 je naizgled lepsi, sto jes-jes, ali u trenutku kupovine bio je skuplji skoro 100e. Neko je vec pomenuo lagodniju tastaturu na 6630, ali moram reci da iako je istina da tastatura na 6680 spocetka deluje "rasklimatano", drzi se sjajno i posle godinu dana teskog zlostavljanja. Zastita za zadnju kameru se takodje nije razlabavila, a iako nije upakovana ni u kakvu futrolu, 6680 i dalje izgleda kao nov. Toliko o kvalitetu sminke, koji je vrhunski.
Sto se tice onog "ispod haube", par ljudi je vec napomenulo da se radi o istim telefonima. Dodacu da brzina rada u najvecoj meri zavisi od toga koju temu si stavio. Ako su na oba fona default teme, 6630 je za delic sekunde brzi. Ako na isti fon stavis recimo n70 temu, 6680 ulazi i izlazi iz menija i tri sekunde brze. I obrnuto. Sve druge stvari rade u dlaku isto i zbilja ostaje na tebi da procenis da li ces dati novac na sminku (prednja kamerica, dizajn, diodica koja glumi fles, zastita za zadnju kamericu,...) ili ne.

Pozz

Koko Bil je napisao(la):
Ako su na oba fona default teme, 6630 je za delic sekunde brzi. Ako na isti fon stavis recimo n70 temu, 6680 ulazi i izlazi iz menija i tri sekunde brze.Pozz

Za ostalo te podrzavam ali ovde si se nesto gadno utripovao, tj nesto tu nikako nije u redu!!!

Nije se utripovao.... 6630 je igracka, 6680 je pravi smartphone...

HA HA HA!!Jeli,a za koliko je to sekundi brzi kad ga dere!? :p
Ljudi bre nemo se preser... od pre 8 meseci smo ja i burazer imali 6680 odnosno 6630 (pre godinu dana si tesko/nikako mogao da imas 6680) i sve je to isto s tim sto je 6680 elegantnija a 6630 jeftinija (pogodite gde su ustedeli) i brze ispisuje podatke na losijem ekranu,kraj price!!Smuciste mi se vise sa tim poredjenjem,ovaj dere ovog,onaj onog a telefoni su skoro potpuno isti ispod haube,kako onda moze da bude neki od njih bolji toliko da"DERE"onog drugog!
Ne budite deca,iako po nadmetanju i ponasanju izgleda da,vecina,i jeste i ne hvalite se badava,to vam dodje kao da kupujete BMW 320i pa sad birate dal uzeti osnovni model koji nude ili doplatiti za full opremu!!
ISTO S... DRUGO PAKOVANJE!!Kratko ali jebitacno! ;)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
HA HA HA!!Jeli,a za koliko je to sekundi brzi kad ga dere!? :p
Ljudi bre nemo se preser... od pre 8 meseci smo ja i burazer imali 6680 odnosno 6630 (pre godinu dana si tesko/nikako mogao da imas 6680) i sve je to isto s tim sto je 6680 elegantnija a 6630 jeftinija (pogodite gde su ustedeli) i brze ispisuje podatke na losijem ekranu,kraj price!!Smuciste mi se vise sa tim poredjenjem,ovaj dere ovog,onaj onog a telefoni su skoro potpuno isti ispod haube,kako onda moze da bude neki od njih bolji toliko da"DERE"onog drugog!
Ne budite deca,iako po nadmetanju i ponasanju izgleda da,vecina,i jeste i ne hvalite se badava,to vam dodje kao da kupujete BMW 320i pa sad birate dal uzeti osnovni model koji nude ili doplatiti za full opremu!!
ISTO S... DRUGO PAKOVANJE!!Kratko ali jebitacno! ;)
Pozdrav ,)

6630 je brzi mob od 6680 i tacka.

Kad kazes dere ga,to znaci da ga DERE I TACKA!A to nije tako!To su,ispod haube,isti telefoni,razlika postoji ali je minimalna i samo zbog ekrana!To znam iz iskustva jer mi je burazer imao par 6630 a i devojka ima 6630 i ta razlika se moze meriti u delicima sekunde,nikako u sekundama ili kako vec!Znaci NE DERE 6630 svoju bliznakinju 6680 I TACKA!!
Pozdrav ,)

Kad kazes dere ga,to znaci da ga DERE I TACKA!A to nije tako!To su,ispod haube,isti telefoni,razlika postoji ali je minimalna i samo zbog ekrana!To znam iz iskustva jer mi je burazer imao par 6630 a i devojka ima 6630 i ta razlika se moze meriti u delicima sekunde,nikako u sekundama ili kako vec!Znaci NE DERE 6630 svoju bliznakinju 6680 I TACKA!!
Pozdrav ,)

Znaci priznajes da je 6630 ipak malo brzi.

Koji vam je andrak ovih dana?
Jesu iste "shasije" na 6630 i 6680.Imao sam oba.Sad imam N70.Razliku u brzini izmedju 6630 i 6680 nisam primetio.Kod n70 je v3.0546.2.3 od 18.11.2005.Dosta je sporiji pri ukljuchenju a i ovako.Shasija je i kod njega ista ali symbian je modifikovan tako da je prevazishao shasiju koja potiche josh od 6630.potreban je brzi cpu,ili bolja optimizacija software-a

Poslednja izmena:
Proday je napisao(la):
Za ostalo te podrzavam ali ovde si se nesto gadno utripovao, tj nesto tu nikako nije u redu!!!
Ma nisam, bas me zanimalo koji je "brziji". Istovremeno pritiskam dugmice i gledam sta se zbiva (menjao sam ruke, da ne pomislis sam varao :p ) - nema nikakve razlike, brzina je potpuno ista, sta god s njima radio. Sve dok su na default temama. Jedino se tu dogadja da postoji razlika. Tel na kojem je neka druga tema (n90, n90 light, lotus, itd.) zamalo sporije ulazi u meni, jos sporije u podmeni, sporije se vraca i dok se onaj sa default temom vratio na pocetak, onaj drugi drlja i kasni i vise od tri sekunde. A jos ako si recimo namestao alarm ili dodavao broj kontaktu, to je vec neverovatno kasnjenje.
Zasto je to tako pojma nemam, ovo sto pricam je rezultat igranja sa ovim telefonima. Zakljucio sam da je najbolje da moj 6630 drzim na default temi, ma koliko walpaper inace bio glup. Doduse, covek ne radi uvek ono sto je najbolje, pa ga zato drzim na n90 reloaded temi i super je. Sve dok ne krenem da ga poredim.... ;)

Nazad
Vrh Dno