Šta je novo?

Razlika izmedju Leadtek 2000XP Global i Expert

[DF] NEMANJA

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Jel moze neko da mi objasni razliku izmedju Leatek 2000XP Global i Expert verzije?

^

E sad...posto sam ovu poruku napisao na brzinu (bio sam na poslu, pa sam zurio) uspeo sam da nadjem odgovor o razlici (a i napisao sam Leatek umesto Leadtek) javno se izvinjavam svima i zeleo bih da postavim drugo pitanje...

Potrebna mi je TV kartica koja ce mi sluziti samo za snimanje jedne serije koja se emituje svaki dan i ponekad nekih emsija. Imam kablovsku kod SBB-a, tako da los signal nije problem.
1. Dakle koju TV kartu da uzmem (a da bude u cenovnom rangu do 50e)?
2. U kojem formatu se snima video materijal kod te kartice?
3. Da li je potrebno da ga kompresujem (ili se on direktno snima u vec neki kompresovani) i kako (kojim programom, sa kojim podesavanjima i sl.)

Prakticno trebalo bi svaki dan da snimam seriju koja traje oko sat vremena (imace oko 200 epizoda) pa mi je cilj da kvalitet koji isporucim osobi kojoj rezem bude sto bolji, a i da sto vise epizoda stane na 1 DVD (ako je to u opste moguce).

Hvala unapred svima

Moj savet ti je expert varijanta, inače snimanje oko 1 sata programa zauzima 2 Gb, posle možeš taj fajl da konvertuješ da praviš divx ili dvd.

Pojavile su se PCIe varijante WinFast PxTV1200/2200, ako si PCIe kompatibilan, onda pogledaj i njih. Za ostalo koristi pretragu.

Pojavile su se PCIe varijante WinFast PxTV1200/2200, ako si PCIe kompatibilan, onda pogledaj i njih. Za ostalo koristi pretragu.

Koliko su skuplje/jeftinije te TV1200 i TV2200 u odnosu na TV2000 Global i TV2000 Expert...
Poredjaj ih po ceni...
Jer ne mogu naci mnogo informacija o ovim PCIe varijantama, na pcberzi nema nista o njima.
Daj neki link sa informacijama i cenama o njima...

Ja sam gledao malo te kartice i meni se cini "KWORLD MCE 201 Hardware MPEG2" bolja varijanta od Leateka jer ima hardversku kompresiju u MPEG2 i vise prikljucaka
http://www.itsvet.com/proizvod/kworld-mce-201-hardware-mpeg2/comp_comp_tuner/88/125
Da li je neko probao ovu karticu?
Da li radi sa Vistom?

Ma sta kazes da je bolja :zgran:.
A nije ti cudno sto je mozda i 2x skuplja ?!?!?!?!?
Cuo sam ja da je golf bolji od juga a, sta kazes na to ?

Najjeftinije TV kartice sa hardverskom kompresijom kostaju blizu 100 evra...

Leatek 2000XP Expert kosta oko 42€ a ova sa hardverskom kompresijom kosta 48.60 €, ja ne znam sta si ti hteo da kazes i sta si izracunao?

Poslednja izmena:
Leatek 2000XP Expert kosta oko 42€ a ova sa hardverskom kompresijom kosta 48.60 €, ja ne znam sta si ti hteo da kazes i sta si izracunao?

Oooops, onda sam se malo za*ebao. Sorry...
Mada kakva je ta kartica kada ima hardversku kompresiju, a kosta tako malo... :zgran:.

Hvala.
Znaci TV2000 Expert i PVR 2200 su slicnih cena, a ova PVR 2200 je PCIe, a koliko je to uopste bitno da li je obican pci slot ili pcie... Verovatno totalno nebitno...

Ma ja cu verovatno da kupim TV2000XP obicnu RM varijantu... za ~ 2500 dinara...
Jel ovo RM znaci nesto kao OEM, bez dodatnih diskova, u odnosu na Expert i Global ?

Poslednja izmena:
Ja se sada troumim izmedju sledecih:
ASUS TVFM 7134 2300 din
Leadtek Winfast TV2000XP Global 2345 din
Kworld TV Tuner Terminator 2129 din

Jel ima neko neku od ovih TV kartica, ako moze neki komentar o njima...

Ja imam prvu, ako je to ona od pre 4-5 godina, a mislim da 7134 i nema druge i imam Leadtek, ali expert varijantu. Kvalitet slike je na obema identičan.
Dajem prednost leadtek karti jer za razliku od asus 7134 radi u visti ali samo sa ADI integrisanim zvukom, za sada, iz mog iskustva.
PCIe i Vista su budućnost, još ako su drajveri sredjeni, možda je bolje, da ipak, opet razmisliš o PCIe varijanti.

Ja imam prvu, ako je to ona od pre 4-5 godina, a mislim da 7134 i nema druge i imam Leadtek, ali expert varijantu. Kvalitet slike je na obema identičan.
Dajem prednost leadtek karti jer za razliku od asus 7134 radi u visti ali samo sa ADI integrisanim zvukom, za sada, iz mog iskustva.
PCIe i Vista su budućnost, još ako su drajveri sredjeni, možda je bolje, da ipak, opet razmisliš o PCIe varijanti.

To sam hteo da cujem, znaci istog su kvaliteta Asus i taj Leadtek Expert...
Ne daje mi se vise od 2500 dinara za TV karticu, a ove Leadtek PCIe su malo skuplje, kao i Expert...
Mada moracu da razmislim zbog Viste, sada je naravno ne koristim, ali kada bude izasao SP1 ili eventualno SP2, onda cu je verovatno instalirati...
Mada imacu i tada instaliran WinXP, a i verujem da cu se i tada igrati na XP-u (jer je manje zahtevnije od Viste), pa cu na XP-u gledati TV-e, tako da ustvari koji ce mi qrac Vista :D.

Kakav softver se dobija uz njih, i da li si imao problema u gledanju/snimanju programa sa ovim karticama ?
Po netu sam citao da ljudi imaju problem sa Leadtek Global i Expert, jer se koriste programi za skuplje Leadtek PVR, pa ne radi bas sve kako treba...

Na toj asus karti slika je možda i bolja. Za gledanje TV-a koristim Dscaler za obe karte, mada Leadtek karta, za razliku od Asus radi sa svim mogućim programima.
Za snimanje koristim WinDVD3(TV) ili Pinnacle studio(kasete) i sve radi bez problema.
Osnovni softver je brži kod Leadtek karte i koristićeš ga samo ako ti je daljinac neophodan.

Na toj asus karti slika je možda i bolja. Za gledanje TV-a koristim Dscaler za obe karte, mada Leadtek karta, za razliku od Asus radi sa svim mogućim programima.
Za snimanje koristim WinDVD3(TV) ili Pinnacle studio(kasete) i sve radi bez problema.
Osnovni softver je brži kod Leadtek karte i koristićeš ga samo ako ti je daljinac neophodan.

Ok, hvala puno. konacno neko da odgovara detaljno o ovom pitanju (mislim generalno o TV karticama). Na forumu Elitesecurity sam procitao da su Leadtekove kartice uglavnom previse nahvaljene (jer ih ima najvise na trzistu), a da je ovaj Asus kao malo bolji.

Pa ako Dscaler i ovaj WinDVD3 rade sa Asusom, to je onda dovoljno za gledanje i snimanje, jel tako, sto su onda bitni ti neki drugi programi koji ne rade sa Asusom?
Jel moze preko tog WinDVD-a da se lepo podesavaju opcije za tip izlaznog fajla (dakle mpeg2, mpeg4, divx,...) ili preko tog programa to ide iskljucivo na dvd format ?

Ovo boldovano nisam skapirao... Jel se uz Asus-ovu dobija daljinski ?
I da daljinac mi je neophodan, posto cu verovatno gledati sa kreveta sa nekih 3m razdaljine (sa buduceg monitora Samsung 931BF)...

Izvini sto te ovoliko smaram, ali ne bih da dam pare, pa da se razocaram na kraju...
Inace signal sa SBB-a mi je odlican...
:wave:.

Da, WinDVR3, greška u žurbi.
Nećes pogrešiti koju god da uzmeš, slika im je uz dobar signal odlična. Ali nemoj zaboraviti da je dobar TV aparat i to CRT, po meni nezamenljiv u kvalitetu.
Uz Asus se dobija daljinac i mislim da radi i uz Dscaler. Ovo samo važi ako govorimo o staroj asus analognoj 7134, koje već dugo nema u prodaji (crna kutija, veliki daljinac)
Ako nije reč o njoj, onda bolje dodaj za Leadtek.
Ostale asus karte koje sam probao su imale katastrofalne boje i lošiji kvalitet snimljenog materijala.
Još da dodam da mi je bežični miš još uvek nezamenljiv kao daljinac na kompu.

Da, WinDVR3, greška u žurbi.
Nećes pogrešiti koju god da uzmeš, slika im je uz dobar signal odlična. Ali nemoj zaboraviti da je dobar TV aparat i to CRT, po meni nezamenljiv u kvalitetu.
Uz Asus se dobija daljinac i mislim da radi i uz Dscaler. Ovo samo važi ako govorimo o staroj asus analognoj 7134, koje već dugo nema u prodaji (crna kutija, veliki daljinac)
Ostale asus karte koje sam probao su imale katastrofalne boje i lošiji kvalitet snimljenog materijala.
Još da dodam da mi je bežični miš još uvek nezamenljiv kao daljinac na kompu.

Pa hebem li ga, verovatno je to ta analogna, jer je ima 1 prodavnica na pcberzi...
Pa kapiram da je to ta malo starija...
Kako mislis crna kutija, to mislis na pakovanje u kome dolazi (jer ovde govorimo o internim TV karticama, jel tako)...

Nije WinDVD3 vec WinDVR3.

Sad tek vidim da smo kolege... :).

Sada sam pogledao na pc berzi, ako je kao na onoj slici, to je ta, dobra. Uz nju je prvobitno išao crni, pa srebrni dugački daljinac sa USB prijemnikom. Osnovni softver koji dolazi uz nju je kao puž, ali karta je extra.
Ja je nekoristim, daljinac je kao nov i nemam nameru da je prodajem. Dugo je imam a te pare koje mogu da dobijem za nju, ništa mi ne znače.

Poslednja izmena:
off
E pa pozdrav kolega, nadam se da si aktivan na forumu!:)
/off

Jesam, spremao sam bunu protiv tebe da te svrgnem sa vlasti, he he... Ali preziveo si za sada...
:p :D
:wave:.

@Taner
Znaci tvoja Asus-ova (7134) je tanka, zuta sa onim plavim cudom (chipom valjda)...
Nju cu da pazarim...
Hvala puno !

edit:
Evo nasao sam nesto o njoj:

I had major problems with this card because of the driver 2.3.0.4. It would not work with any program other than Dscaler. It worked fine with fly 2000 tv 2.36 by selecting "use capture pin for preview", but after 2.36 the author of fly 2000 tv removed this option. So i have writen him an email about this problem and the answer came in a day with a solution for the problem.
It seems to be the fault of the programer from ASUS who wrote driver 2.3.0.4. He forgot to make a small change in cap7134.inf, causing the card to be useless with almost any DirectShow program. Now here is how to make this driver work like a dream :

Copy the driver 2.3.0.4 from the cd to hard disk. Then open the cap7134.inf and find the line "HKR, "Parameters", "CapPreviewEnabled",0x00010001,0" Modify the last 0 with 1 and that's it. After that the line should look lile this : " HKR, "Parameters", "CapPreviewEnabled",0x00010001,1 "
Now reinstall the driver from the hard disk and this card can be used with all our favorite programs without a problem.

FLY 2000 TV 2.38 beta3, ChrisTV Professional 3.80, TheFlyDS 1.9.1, iuVCR 4.8.10.343, ATV2000, i have tested them, and now work just fine.

Ako si ti imao slican problem eto resenja...
Koji driver imas instaliran za nju, jel ovaj 2.3.0.4 ?

Poslednja izmena:
Koristio sam do skoro drajvere sa diska (probao sam i nove) i Dscaler 4115. Nisam imao potrebe da išta menjam. Dscaler ću koristiti dokle god bude podržavao karte koje kupujem, meni je nezamenljiv.
Da ti još napomenem, da sa tim dugačkim daljincem, koji ima USB prijemnik, možeš da upravljaš kursorom na kompu. To mi je bilo zanimljivo kada sam ga kupio, ali sam to brzo izgustirao.
Prosto mi je neverovatno da ima da se kupi, to je model od pre 4 godine i nije ga bilo bar dve godine u prodaji.

D
Nećes pogrešiti koju god da uzmeš, slika im je uz dobar signal odlična.

Ja se sada troumim izmedju sledecih:
ASUS TVFM 7134 2300 din
Leadtek Winfast TV2000XP Global 2345 din
Kworld TV Tuner Terminator 2129 din

Jel ima neko neku od ovih TV kartica, ako moze neki komentar o njima...

Malo da citiram tebe pa onda sebe :).

Od trileme ostala je dilema :S:. Nemaju ovu Asus 7134 TV karticu u onoj jedinoj prodavnici koja je "imala" na PC berzi. Rekose mi: "nemamo, a ne verujemo da semo uskoro nabavljati", sto u sustini znaci da je nece 100% nabavljati... a mozda se vise i ne proizvodi...
Dakle ostaje mi onda ovaj Leadtek Global, ili mozda ovaj Kworld Terminator... ?
Pretpostavljam da je Leadtek Global favorit, on kosta oko 2400 dinara, valjda se necu zeznuti ako njega uzmem...

Zamolio bih nekog ko ima Leatek 2000XP Expert da zakaci neki MPEG2 snimak sa nekog tv kanala da uporedimo sa KWORLD MCE 201 od kojeg ima dva primera u komentarima ovde

Ja bre ljudi imam KWORLD kupljen odavno i prezadovoljan sam njime, i slikom na njemu, isto tako i kvalitetom snimka (WinDVR1-3). Jedino sto je potrebno je dobar/jak signal (Antena-CAT).

Inache, karta je sa analognim prijemnikom, kao na slici ispod, ustvari to je ta karta samo sto je moja jos starija i ima oznaku 878A a ova je V-Stream.

Probao sam bio na istom signalu i neku od ASUS kartica sa 7135 chipom i nisam mogao da verujem koliko je slika losa/ochajna (ta ASUS kartica je bila bez ove kutijice, znachi digitalni prijemnik).

Ja ne bih isao na ASUS-a osim ako je slika na tim 7131 bolja/dobra, posto vidim da samo tih kartica na ASUS sajtu i ima.

bigimg.jpg
bigimg.jpg

KWorld bt878A / ASUS 7135

Poslednja izmena:
Ja bre ljudi imam KWORLD kupljen odavno i prezadovoljan sam njime, i slikom na njemu, isto tako i kvalitetom snimka (WinDVR1-3). Jedino sto je potrebno je dobar/jak signal (Antena-CAT).

Inache, karta je sa analognim prijemnikom, kao na slici ispod, ustvari to je ta karta samo sto je moja jos starija i ima oznaku 878A a ova je V-Stream.

Probao sam bio na istom signalu i neku od ASUS kartica sa 7135 chipom i nisam mogao da verujem koliko je slika losa/ochajna (ta ASUS kartica je bila bez ove kutijice, znachi digitalni prijemnik).

Jel ova tvoja Kworld Terminator ili neka druga (bolja) ?
Ja se dvoumim izmedju Leadtek Global i i ove Kworld Terminator...

Poslednja izmena:
Jel ova tvoja Kworld Terminator ili neka druga (bolja) ?
Ja se dvoumim izmedju Leadtek Global i i ove Kworld Terminator...

Nije moja terminator. Moja karta je kupljena da te ne lazem negde izmedju 2001-2003 godine, znachi pre svih ovih karti koje su sada u ponudi
U pitanju je Kworld 878A (tv + fm).

Po izgledu je gotovo ista sa ovom iznad kartom na levoj slici. Na njoj je conexant chip.

Radi posao odlicno, ima OK sliku sto naravno zavisi od kvaliteta signala ili prijema.
Snimao sam sa njom sta god mi je na pamet palo i to radi vrlo dobro (Intervideo WinDVR, mpeg2).

Vrh Dno