Šta je novo?

Razlika izmedju dva audigy-ja?

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Interesuje me koja je konkretno razlika izmedju Audigy 2 Value i Audigy 2 LS kartice?
Koja je tu u stvari bolja?
Imam priliku da biram pa ne znam koju da izaberem. Znam da su i jedna i druga dobre nego ja hocu onu bolju.

Ni jedna ni druga nisu vredni neke paznje, tek audigy 2 ZS, ove tvoje navedene kartice nemaju pozlacene ulaze sto ZS naravno ima i neuporedivo je bolja karta. Pogledaj da li neko prodaje na benchmarku.

Imam Audigy 2 Value sa modovanim drajverom koja radi vise nego odlicno...

audigy kartice sa nebalansiranim ulazima i izlazima jedino su pogodne ako vam treba 5+1 /7+1 zvuk, u svakom drugom slucaju preporucio bih bilo koju profesionalnu kartu tipa e-mu ili m-audio.

Isti djavo, samo se drugacije zovu. Za kucnu upotrebu i na nekim obicnim zvucnicima, obican korisnik nece primetiti razliku.

Ni jedna ni druga nisu vredni neke paznje, tek audigy 2 ZS, ove tvoje navedene kartice nemaju pozlacene ulaze sto ZS naravno ima i neuporedivo je bolja karta. Pogledaj da li neko prodaje na benchmarku.

cisto da znas, pozlaceni konektori ne znace nista pri reprodukciji zvuka. pozlaceni su da ne bi tokom vremena oksidirali i pravili problem.

a koliko su pozlaceni i na koji nacin je sama prica za sebe

"pozlaceni konektori ne znace nista pri reprodukciji zvuka" ????

Pri testiranju kartica sa i bez pozlacenih konektora definitivno sam dobio manji sum kod pozlacenih kao i dosta testera. Mada tema nije bila oko pozlacenih konektora vec o boljoj zvucnij karti. Audigy 2 ZS
je definitivno bolja karta od pomenutih zbog 24/96, eax-a i manjeg zauzeca procesora. O njoj mozete pogledati detaljnije na http://www.digit-life.com/articles2/creative-audigy2-zs/

Poslednja izmena:
"pozlaceni konektori ne znace nista pri reprodukciji zvuka" ????

Pri testiranju kartica sa i bez pozlacenih konektora definitivno sam dobio manji sum kod pozlacenih kao i dosta testera. Mada tema nije bila oko pozlacenih konektora vec o boljoj zvucnij karti. Audigy 2 ZS
je definitivno bolja karta od pomenutih zbog 24/96, eax-a i manjeg zauzeca procesora. O njoj mozete pogledati detaljnije na http://www.digit-life.com/articles2/creative-audigy2-zs/

U pravu si, ali kada je u pitanju kvalitetna pozlata. Ovde to nažalost nije slučaj, pa tako Audigy 2 ZS ima nešto veći šum od klasičnog Audigy 2 modela, u šta se možeš uveriti ako malo pogledaš testove po Netu. Da ne bude zabune, imam 2 ZS kojim sam zamenio nekadašnji Audigy 2 Player iz više razloga:
1. Naleteo sam na OEM varijantu koje je nosila neku čudnu oznaku modela, pa update drajverima sa Creative sajta nije prolazila, jer drajveri jednostavno nisu prepoznavali moju karticu.
2. Bio mi je potreban firewire, a u tom trenutku nisam imao ploču koja ga podržava, niti sam imao mesta za PCI firewire karticu.
3. EAX podrška mi u nekim igrama iz nepoznatih razloga nije lepo radila, a skoro nikad nije radila preko EAX 3.0, pa sam odlučio da nabavim punokrvnu karticu i da odustanem od hibrida kakvi su Player, Value, LS i slične varijante. Sada, naravno, sve radi kako treba.

Inače, razlike u šumu i kvalitetu zvuka prilikom pri reprodukciji muzike nisam primetio, a imam relativno kvalitetne uređaje.

Za razlike između pojedinih modela možete pogledati i šta kaže Wikipedia, ali koliko se sećam jedna od tih varijanti (Value, LS) ima softverski EAX!

Audigy LS-djubre definitivno! Imao sam je i mogu reci, onako laicki da obican 5.1 live ima i kvalitetniji zvuk (na mojim Altec Lansing 5100), i da je kod 5.1 live manji pad performansi u igrama (sound test u 3D Mark 2003). Mislim dzaba mu 64 kanala ako to traljavo radi. Pa soundstorm na nf2 Abit AN7 ga kida, a i po kvalitetu reprodukcije je tu negde.

@R_U_S: nVidia SoundStorm je jedna od najboljih integrisanih zvucnih kartica ikada (imao sam A7N8x-Deluxe sa njom). Bilo koji Creative od Live!-a pa na dalje je bolji od nje po svemu.

@R_U_S: nVidia SoundStorm je jedna od najboljih integrisanih zvucnih kartica ikada (imao sam A7N8x-Deluxe sa njom). Bilo koji Creative od Live!-a pa na dalje je bolji od nje po svemu.

Sound Storm na ABIT AN7 je sigurica bolji od Audigy LS:D Pusti 3D Mark 2003 pa proveri, tu je izgleda stvar u softverskom EAX-u! Sada sam ovde bogu iza nogu, ali imam u svom kompu u BG rezultate 3D Mark sa Audigy LS pa može da se uporedi pad performansi. Posle LS sam se vratio na 5.1 live! i ne žalim (doduše i jedna i druga koštaju kao pola čaše hladne vode) :p
I ja sam mišljenja da treba izbegavati te value i LS varijante creative kartica.

Dobro, u startu sam pogresio. Hteo sam da pitam za razliku izmedju value i ZS kartice pa sam pobrkao loncice. Prvo sam uzeo value karticu i nisam bio impresioniran njome. Nakon toga prodam nju i uzmem ZS model. Eeeeee, to je vec nesto. Postoji razlika. Prvu nisam uspeo da slikam ali evo rezultata sto se tice ZS modela.

P.S. Hvala scooper-u sto je na vreme odreagovao i spasio me da ne zastranim.,)

Prilozi

• Audigy.JPG
    Audigy.JPG
    41 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
U pravu si, ali kada je u pitanju kvalitetna pozlata. Ovde to nažalost nije slučaj, pa tako Audigy 2 ZS ima nešto veći šum od klasičnog Audigy 2 modela...

Izraz "kvalitetna pozlata" može da se odnosi samo na njenu debljinu. Ali to nema uticaja na kvalitet zvuka, već samo na trajnost kontakta (posle nekoliko uticanja i isticanja džekova, tanka pozlata se skine /oguli/). Zbog nepostojanja mogućnosti oksidacije, pozlata uvek doprinosi manjem šumu. Dakle, razlika o kojoj govoriš sigurno ne potiče od pozlate. Naravno, da bi imala maksimalan efekat, pozlata bi trebalo da bude i na muškoj i na ženskoj strani...
Inače, dobar kontakt-sprej rešava taj problem čak i bolje od pozlate, jer ne samo što uklanja oksid, već i poboljšava provodljivost kontakta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno