"pozlaceni konektori ne znace nista pri reprodukciji zvuka" ????
Pri testiranju kartica sa i bez pozlacenih konektora definitivno sam dobio manji sum kod pozlacenih kao i dosta testera. Mada tema nije bila oko pozlacenih konektora vec o boljoj zvucnij karti. Audigy 2 ZS
je definitivno bolja karta od pomenutih zbog 24/96, eax-a i manjeg zauzeca procesora. O njoj mozete pogledati detaljnije na
http://www.digit-life.com/articles2/creative-audigy2-zs/
U pravu si, ali kada je u pitanju kvalitetna pozlata. Ovde to nažalost nije slučaj, pa tako Audigy 2 ZS ima nešto veći šum od klasičnog Audigy 2 modela, u šta se možeš uveriti ako malo pogledaš testove po Netu. Da ne bude zabune, imam 2 ZS kojim sam zamenio nekadašnji Audigy 2 Player iz više razloga:
1. Naleteo sam na OEM varijantu koje je nosila neku čudnu oznaku modela, pa update drajverima sa Creative sajta nije prolazila, jer drajveri jednostavno nisu prepoznavali moju karticu.
2. Bio mi je potreban firewire, a u tom trenutku nisam imao ploču koja ga podržava, niti sam imao mesta za PCI firewire karticu.
3. EAX podrška mi u nekim igrama iz nepoznatih razloga nije lepo radila, a skoro nikad nije radila preko EAX 3.0, pa sam odlučio da nabavim punokrvnu karticu i da odustanem od hibrida kakvi su Player, Value, LS i slične varijante. Sada, naravno, sve radi kako treba.
Inače, razlike u šumu i kvalitetu zvuka prilikom pri reprodukciji muzike nisam primetio, a imam relativno kvalitetne uređaje.
Za razlike između pojedinih modela možete pogledati i šta kaže Wikipedia, ali koliko se sećam jedna od tih varijanti (Value, LS) ima softverski EAX!