DTheather nema nikakve veze sa prirodnoscu niti sa grainom.meni je hdtv DTheater prirodniji i bolji. Mnogo filmova ima taj nesretni grain efekat i svi se nesto upinu da "izoste" do bola sliku, pa onda ispadne prekomerna upotreba film grain-a i on mu dodje dominantan, tj. GLAVNA ZVEZDA FILMA, pa se sve svodi na buljenje u nerealne slike, ispranih detalja sa ovim "presviranim" efektom. Zato na kraju krajeva 720p filmovi vrlo cesto izgledaju lepse i bolje. I svi su se nekako popalili na taj film grain...s*re mi se vise od njega!!!! Kakav "old look", veze to nema sa tim. Sve samo jos vise izgleda mrtvo i digitalno, do bola...place mi se sta rade od nekih filmova!
Kolika je razlika između iCandy BD9 AVCHD 1080p ~8 GB i Bluray-a/remux-a (od lupam 20, 30... GB)?
Sa ovim se slazem. Po meni je vreme za drasticne rezove u filmskoj industriji, prvenstveno mislim na FPS koji je vreme da se duplira sa sadasnjeg nivoa. Akcione scene su bas jadne, mnogo je takvih filmova danas, brzik promena kadrova, po 3-4 u sekundi, brzih pomeranja...zasto? Paa... razloga ge vise, a po meni :Mislim da to zavisi od toga na chemu gledash - ako gledash na dobrom velikom ekranu, primeticesh razliku. A ako gledash na monitoru od 24", onda nemash nekog razloga da skidash BD/BD remux... Iskreno da kazem, kada gledam sa nekog normalnog rastojanja svoju plazmu (tj. nekih 1.5 metra) chesto ne mogu da kazem shta je 1080, a shta 720p. Ono shto me najvishe nervira trenutno je 23.976, tj. mali frame rate pri brzim pokretima kamere... Ponekad se iznerviram pa ukljuchim onaj intellegent frame generator na plazmi da bi mi kretanje bilo gladje (mada on bash ume da baguje chesto). Gledao sam neke stvari u 48-50 fps, izgleda mnogo prirodnije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari