Šta je novo?

Razlika izmedju AGP i PCI-E

filipfg

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
320
Pozdrav svima.

Zanima me koja je razlika izmedju takozvanih PCI-E KARTICA i AGP KARTICA. Cena, performanse,
kako znati koja ploca podrzava koju verziju, i pri eventualnoj kupovini za koju se soluciju odluciti?

Hvala.

Разлика је огромна не толико у могућности самих графички које иду у верзији за оба слота, већ у њиховом броју (врло тешко се налазе, знатно су скупље и све се мање производе и то углавном слабији примјерци). Такође AGP верзије често раде на нижим фреквенцијама, матичне које имају тај слот обично су прављене за старију генерацију чипсета и процесорских лежишта. Ма има тога много. Углавном само узимај матичне са PCI-E слотом, мада ћеш тешко промашити јер су ове матичне које имају AGP слот доста ријетке. Такође ако размишљаш за upgrade онда се са AGP-ом нећеш много усрећити.

Poslednja izmena:
aHAm, razumeo sam. E sad, zanima me koju soluciju moja ploca podrzava? Ploca je ECS 848P-A7 LGA 775 http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pr...goryID=1&DetailName=Feature&MenuID=44&LanID=9 . Npr, koju noviju graficku bih ja mogao da stavim na nju, jer trenutno imam ati radeon 9000 :wave:

Tvoja ploca ima AGP slot. Ako bas neces da menjas celu platformu, radi prelaska na PCI-E (sto je btw preporuka vecine), imas AGP kartice u svim cenovnicima. :wave:

pa promeni samo plocu prodas tu malo dodas i uzmes neku sa pcie slotom onda leo uzmes pravu grafiku i milina ta doplata za plocu taman koliko razlika cena agp vs pcie

pa promeni samo plocu prodas tu malo dodas i uzmes neku sa pcie slotom onda leo uzmes pravu grafiku i milina ta doplata za plocu taman koliko razlika cena agp vs pcie

Aha, to je dobar predlog, stim sto ne znam koju bih plocu trebao da uzmem? Da li onda moram da menjam i procesor?... Imam Intel Celereon D 340 2.93ghz 256k :)

Inace hvala svima na konstuktivnim predlozima, kapiram poentu da su buducnos PCI-e kartice..

Poslednja izmena:
Cekaj malo! Ili si dao pogresan link za plocu ili nije taj procesor. Ploca ima 775 socket, a procesor je 478 pin. :trust:
Ploca sa 478 socketom i PCI-E ne znam bas da li ima. Ne pratim ASrock, kod njih sve moze. :d

Ako si zainteresovan za nofu konfu za so manje para

Referentna Konfiguracija za jun '07

Graficka kartica je vec integrisana na maticnoj, ali mozes da dokupis PCIe graficku bilo kad.

Ako nisi zainteresovan za menjanje maticne onda mozes da kupis neku GeForce 7600GS karticu!

Poslednja izmena:
da,agp slot je 8x,a pci-e je obicno 16x znaci przi protok.
Sad nikako nesme niko uzeti AGP,posto je PCI-E buducnost.:-D

ajd necu da ispravljam ceste gramaticke greske ali daleko od toga, agp 8x kartice novije generacije rade sasvim ok, samo sto se sve teze nalaze. jos jedan pokusaj da se pc priblizi mac-u sto vise.

Poslednja izmena:
ako imas ati 9000, uzmi samo agp 7600gs 256mb, ili ati agp 1650 256mb ove karte su bar jedno 17 puta bolje od te tvoje. Mocice sve igre korektno da ti rade u 1024x768 high a neke novije i na med low.(ima i par zahtevnijih ali ako si do sada imao 9000, te te sigurno ne zanimaju)

Nazad
Vrh Dno