Šta je novo?

Razgovor preko neta...???

danilo77

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Da li neko moze da mi kaze nacin na koji mogu da razgovaram sa prijateljem negde u svetu (voice conversation) preko mikrofona i interneta, a da to nije MSN messenger jer sam se satirao pokusavajuci preko njega i na kraju nista nisam uspeo vec se sve svelo na tipkanje-chat. Da li postoji neki sajt preko koga je to moguce bez problema?
Unapred hvala
Dacha
:smoke:

Probao ortak i kaze da sjajno funkcionise:
www.skype.com
Sve ce ti se kasti samo.

Pozdrav

Vodite racuna, telekom je postavio filtere za VoIp protokole.Nemojte da Vas srce zigne kada vidite racun.Kako mogu.Mogu oni sve, kod mene u firmi su pola firme poiskljucivali zbog toga iako nam je SezamPro provajder.

borab je napisao(la):
Vodite racuna, telekom je postavio filtere za VoIp protokole.Nemojte da Vas srce zigne kada vidite racun.Kako mogu.Mogu oni sve, kod mene u firmi su pola firme poiskljucivali zbog toga iako nam je SezamPro provajder.
Ne za Voip protokole vec za Voip provajdere ,sto nema veze sa ovim thredom

A skype ide p2p...

vladimir je napisao(la):
Picophone 60 kb, koristim ga i radi fino, besplatan.
http://www.vitez.it/picophone/

Evo ja sam iz znatizelje probao ovaj programcic i igrom slucaja naleteo na Vladimira koji se nalazi u Italiji.
Veza Beograd <> Italija je radila odlicno. Ja na GPRS-u a Vladimir na ADSL-u. U toku konverzacije, dolazilo je do malih prekida ali nije bilo "gutanja" reci tj. ja sam Vladimira cuo odlicno a on mene ponekad sa malim prekidima(mozda je i posledica opterecenosti servera).
Generalno, ovaj server radi odlicno.
Sve sto je potrebno, to je da se registrujete na gore navedenoj adresi...upisete vas nick & pass pri configuraciji i to je to.
Ovim programom mozete i da chat-ujete...
Stvarno sam prijatno iznenadjen funkcionalnoscu ovog servera , pogotovo sto sam i ja skoro imao problema sa MSN serverom, tj. nikako nisam uspeo da uspostavim vezu sa drugarom.

Pozdrav!

nejasno opet...

dedamrsoje je napisao(la):
Ne za Voip protokole vec za Voip provajdere ,sto nema veze sa ovim thredom

Dobro, ali opet mi nije jasno kako ce da mi se tarifira razgovor, tj. da li smem da radim to sa inostranstvom preko skype-a (predlozio ga GOLUM gore)? Ja imam naloge na Verat-u i na AbsolutOK-u. Ima li tu problema? Ja se tu nista ne razumem u te protokole i filtre...Ajd objasni mi zivota ti. I opet zdravo.... :cigar:

borab je napisao(la):
A kako ce meni telekom da tarifira na wirelessu ?? :d :d

Poslednja izmena:
Hmmm...A zasto neko od vas ne pozove svog provajdera i pita kakve su mogucnosti za ovo sto nas interesuje. Ja sam odavno na GPRS-u (063) i cisto sumnjam da iko iz Call center-a moze da mi da info...
Ajd' neka neko pozove nekog provajdera i lepo pita pa posle podeli info sa nama ovde.
Poz!

ljudi, telekom ne mozhe da kontrolishe ni p2p a ni telefoniranje preok servera koji nisu VoIp...a VoIP serveri se placaju tako da....samo vi prichajte slobodno na picophonu i na drugim progzima...nema shanse to da se tarifira

sa druge strane jedina mogucnost da vam telekom tarifira takav razgovor je da idete na net preko modema, ako idete preko wireless-a ili cable net-a ne mogu nista, da ne pominjem uplink SAT antenu i pretplatu za takav net i voip :) tu mogu samo da vam posalju servisera da sedne na antenu i da posalju zamenu za 2 dana koja ce poneti lepinju u koju ce da strpa pecenog kolegu :D

Telekom SVE moze.Pitanje je da li hoce da juri pojedince ili mu je veci gust da oplete po velikoj firmi.Ponavljam, kod nas su koristili Voip i iskljucili nam sve telefone?

borab je napisao(la):
Telekom SVE moze.Pitanje je da li hoce da juri pojedince ili mu je veci gust da oplete po velikoj firmi.Ponavljam, kod nas su koristili Voip i iskljucili nam sve telefone?
Ako su vam iskljucili telefone to znaci da ste prodavali VOIP usluge sto Telekomu nikako ne odgovara i zato su vas iskljucili.Kada idete modemom na internet onog trenutka kad vam se javi modem provajdera Telekom odredjuje nacin tarifiranja i sve ono sto vi radite na internetu posle toga ne moze da ga promeni.

Vrh Dno