Šta je novo?

Razer misevi (opsta tema i diskusije)

Nisam ga koristio uopšte bez Synapse softvera. Nema dedicated tastere za menjanje profila/sensitivity nivoa tako da sumnjam da možeš da menjaš sensitivity kao na G5.

Ugibanje nisam primetio. U početku mi je delovao jeftinije u odnosu na G5 a glavni razlog je težina. Mislio sam da držim igračku u ruci ali nakon navikavanja (koje je trajalo dugo, pomišljao sam da prodam DA) počeo sam da cenim to što je lagan jer mi se ruka daleko manje umara. Materijal kojim je prekriven miš je veoma sitno granuliran i tu se razlikuje u odnosu na G5. Meni je taj materijal baš prijatan ali bio mi je prijatan i G5 iako nemaju nikakve sličnosti.

Još jedna stvar koju sam primetio su daleko osetljiviji tasteri u odnosu na G5. Potrebna je manja sila kako bi se aktivirali. Nije to neki problem, vrlo retko se pritisne slučajno neki od tastera ali dešava mi se ponekad.

Najveći problem u početku mi je bio oblik miša. G5 je, osim položaja bočnih tastera i ležišta za palac simetričan dok DA nije. Blago je zakrivljen u levu stranu i ima grbu na sredini zbog čega je nešto viši sa leve strane. To nisu neke drastične promene u ergonomiji ali su mi ipak bile problematične jer sam godinama koristio simetričan G5. Sada mi se šaka navikla na oblik DA i moram da priznam da je veoma udoban.

Ja sam godinama koristio DA.
Nazalost,ova poslednja,2013 verzija, kupljena je falicna.
Naravno,dobio sam pravo na zamenu,ali sam se u poslednjem trenutku predomislio,i uzeo Steelseries Rival.
Oblik mi vise odgovara,u odnosu na DA,i generalno sam zadovoljan misem.
Optika je u pitanju,pa uzmi u razmatranje i ovaj model.

Ja sam godinama koristio DA.
Nazalost,ova poslednja,2013 verzija, kupljena je falicna.
Naravno,dobio sam pravo na zamenu,ali sam se u poslednjem trenutku predomislio,i uzeo Steelseries Rival.
Oblik mi vise odgovara,u odnosu na DA,i generalno sam zadovoljan misem.
Optika je u pitanju,pa uzmi u razmatranje i ovaj model.

Jesam,bacio sam pogled i na njega ali nisam bas imao lepo iskustvo sa SS Sensei Raw, iako znam da je Rival drugaciji oblik...

Ipak sam se na kraju odlucio za DA Black Edition zbog par stvari: minimalisticki dizajn, nema neke potrebe za Razer sofverom (kod starijih modela je opcionalan)-dpi se moze menjati i manuelno i koliko mi se cini blize je klasicnim DA koji su dosta hvaljeni kao i stara MX linija... Videh da ima i on problema sa skrolom i klikom mada je to hit and miss vise, od modela do modela... Eventualno onaj coating sa strane da se ne skine.. U principu ovaj Synapse/spyware na DA 2013 je nesto sto nikako ne mogu da mirisem i glavni razlog zbog koga sam se odlucio za Black Edition....

Uzeci u obzir da nekih 10ak godina vozim Logitech MX liniju i da mi je ovo prvi Razer mis nadam da nece biti nekih drasticnih problema s obzirom da im je DA linija kao i MX u top end ponudi barem sto se optike i ergonimije tice... Kvalitet je izgleda kod obe firme u drugom planu poslednjih godina tako da ne verujem da je tu neka velika razlika (evo reklamiram prvi put g400 i to posle godinu dana zbog kabla sto mi je nezamislivo sa starim mx-evima bilo)... Cak i da rikne zamenice ga verovatno sa BE ili 2013 varijatnom tako da se ne brinem...

U svakom slucaju narucih danas DA BE i trebalo bi da me nazovu u narednih 48h kada im stigne iz glavnog lagera...

Poslednja izmena:
Dobar izbor.
Ja bih,takodje,pre na Black Edition,nego na DA 2013.
Imao sam ga,i zalim sto sam ga prodao,posto volim da imam uvek jedan u rezervi.

Poslednja izmena:
Huh, podigoh misa pre par sati i mogu reci da su prvi utisci pozitivni i dacu ih ukratko (i generalno uporediti sa mx51x/g400 linijom koju sam koristio do sada)...

Generalno ergonomija misa je veoma prijatna, imam utisak da se nekako lepi uz saku...Nema one linije/usne na desnoj strani kao kod Logitecha i mislim da je tu bolji kod osecaj polozaja prstiju/drzanja misa nego kao kod Logitecha - nekada zna da zasmeta ako ne zelite da drzite domalic na misu vec pored... Gornja povrsina je mat ali je nekako svilenkasta, ne toliko gruba kao kod g400 ili g500. Strane su gumirane i isto veoma lep osecaj pruzaju (nesto kao kod SS Raw) mada cini mi se da je tu i mali problem kod desne gumirane strane, nekako je cini klizavom i mis bas ne moze da se podize palcem i domalicem... Skrol tockic je necujan i podosta bolji/prijatniji od cele MX linije koju sam vozio do sada, mada smatram da to uopste nije bilo tesko jer je kod Logitecha los... Back i forward dugmici su mi manje "clicky" tj meksi su i manje se cuje klik zvuk tako da mi kod Logitecha vise odgovaraju.. Ceo mis je zaista odlicno sklopljen i nema nikakvih ugibanja, apsolutno nema utisak jeftinoce i na nivou je ako ne mozda cak i iznad sa trenutnom Logi G linijom...

Jedine prave zamerka imam su:
1) teflonske nozice koje su smesno male za mis ove velicine i definitivno su potrebne vece jer imam utisak da ne klizi bas glatko (koristim QCK+).. Ima li ko preporuku za neke vece nozice koje mogu da se nalepe?
2) Levi i desni klik... Nekako su mekani/nisu toliko taktilni i imaju manji hod, samim tim mi i nekako ne ulivaju bas poverenje da ce trajati 3+ godine, mozda gresim i stvar je navike i mozda mi je jos potrebno vremena da se naviknem...

U svakom slucaju mis je za svaku preporuku, vidim da polako zalihe nestaju i teze se nalazi, tako da svako ko ima na umu da pazari ovaj model neka slobodno bez razmisljanja kupi, nema razlog da se pokaje... Mogu reci da je Logitech MX/G i Razer DA seriju dele nijanse i mozda licne preference korisnika, ali ukoliko se ovaj DA pokaze i potraje 3-4 godine, mislim da se vise Logitechu necu vracati...

Vidim da je ova tema jos ziva i aktivna, sto mi je drago, evo da posle 8 meseci, koliko je proslo od kada sam kupio Razer Lachesis 5600, da napisem svoje, aj da kazem, finalne utiske. Sto se kvaliteta izrade tice, i dalje sve radi i izgleda kao prvog dana, tockic ne tandrce, ne preskace, klik tockica takodje radi odlicno, plastika na klikovima se nije ni malo izlizala, sve radi super. Jedino sto bih mogao kao neku vrstu mane da navedem je sto je mis jako podlozan prljanju, ona piano finish plastika je lepak za prljavstinu, pa moram relativno cesto da ga cistim micro fiber krpom. Sto se tice onog starog problema sa driverima i zamrzavanjem, driveri koje su mi poslali iz Razera i dalje rade savrseno. Sve u svemu topla preporuka svim (prvenstveno) levorukim osobama kao i desnjacima koji planiraju ili se razmisljaju da kupe ovaj mis, zaista je fantastican.

samo sto ga ne proizvode vise :)

ima ga ovuda po radnjama,ima ga i na oglasima,ali za te pare ja ipak dajem prednost imperatoru sto se razer miseva tice,jedino ako bas mora LED kastumizacija.

imam nagu koju koristim za mmo igre i odlicna je

Imam DA već skoro tri godine i potpuno su se izlizali oni glider sa donje strane. Jel zna neko gde mogu da ih kupim, i pavi li Razer neke?

Evo posle pola godine ili godinu dana koriscenja steelseries sensei raw verovatno cu iz fioke izvaditi deathaddera starog ne znam ni sam koliko (vise od 5 godina sigurno - prva verzija, odmah je kupio kada je izasla), iako je malo izguljen i ne moze da se ocisti najbolje. Koristeci Razer-a zaboravio sam na bug-ove kod drugih miseva a sensei raw na steelseries qck podlozi svako malo pa se zaglupi - pre neki dan mi je minutu se tresao u mestu dok ga nisam lupio od besa... Razmisljam cak da ga vratim tamo gde sam ga kupio...

Obavezno ga vrati. Sensei je perfektan mis, ni jedan Sensei mi nije nikada bagovao na QcK
Eventualno ocisti senzor.

Od pre par meseci koristim i na poslu Razera :) Lachesis 4000dpi. Naravno poslednji firmware, nisam imao nikakve probleme koji su bili poznati za taj mis. Jedino sto mi se guli gumeni premaz na bocnim desnim tasterima.

Imao 2 Death Adder-a. Prvi radio oko 2 god i samo umro u jednom trenutku. Na drugom otisao srednji klik posle mesec dana, odneo ga na servis u garantnom roku pred istek i sredili su. Medjutim, izlizale su se nogice i dodatno su ih razlepili na servisu i sada je zbog toga prakticno neuptrebljiv. Zvanican uvoznik ih ne prodaje i nesto ne mogu da ih nadjem kod nas, zna li neko kako ih nabaviti?
Inace, nikad problem sa drajverima nisam imao i osim sto su kvarljivi nemam zamerki. Ali kvarljivost ovako skupog misa je razlog sto ih verovatno necu uzimati.
Imam i razer podloge i one su neunistive.

Znam da u game-s ima za steelseries, mozda da potrazis na sajtu za razer ili da nazoves?

Ja sam zadovoljan sa razer misevima , koristio sam deathadder 3.5g 4 godine, i jos uvek je u finkciji. Sada trenutno koristim DA 2013.Odlican je mis , ali mi ponekad baguje driver , ne znam da li jos neko ima takvih problema ?

3 death addera koristio (i jos uvek jedan), na svima riknuo levi taster posle otprilike 2 god intezivnog koriscenja...nikad vise razer!!!

Promeni avatar ASAP :d

3 death addera koristio (i jos uvek jedan), na svima riknuo levi taster posle otprilike 2 god intezivnog koriscenja...nikad vise razer!!!
Sta reci - po mom iskustvu Razer je kocka - ili ubodes opremu koja ce trajati 100 godina ili ti rikne za par meseci... Sreca da uvek rikne u garantnom roku.

Pazario sam Razer DeathAdder Chroma pre nekoliko dana,nemam problem sa drajverima,radi lepo osim sto mi je "skrol" jako cudan,evo videa pa me zanima da li jos neko imam slican problem!? Kontaktirao sam Razer offi podrsku,objasnio problem i rekli su da to ne bi tako trebalo,u fazonu treba da se zameni mis.
Unapred hvala.

https://www.youtube.com/watch?v=YLgWEYUOatc

Ja koliko vidim i na mom lachesisu se scroll isto ponasa, mada nikada na to nisam gledao kao na neku anomaliju

Ja sam danas kupio Deathadder Chroma i nije klimav skrol. Izgleda je od primerka do primerka.

Čuje se i kod mene kada se gura brzo na gore.

Da li neko ima iskustva sa ovako nešto? Vidim da je nekoliko ljudi već uzimalo i da su pozitivne ocene u pitanju. Svakako je rizik na neki način, pitanje je samo da li vredi rizikovati?

da je do 2k din pa i 'ajde,ovako za 35e moze se naci sasvim pristojan regularan mis.

da je do 2k din pa i 'ajde,ovako za 35e moze se naci sasvim pristojan regularan mis.

Šta smatraš pod "regularnim mišem"...? U pitanju je Deathadder 3500dpi, nov, lik ima solidan broj pozitivnih ocena, u WinWinu je 7700 din...da mi treba Deathadder uzeo bih ga.

Pa u tome I jeste problem.
Mnogo ima kopija, bas mnogo, a cena je sumnjiva.
Verovatno decko misli na to.
I ja sam, davno, video taj oglas, ali mi je bilo bas sumnjivo.

Mislim da cena i jeste koliko-toliko korekta, s obzirom na to da je navodno nov. Nije mi jedino jasno otkud tim ljudima veće količine tih miševa bez kutije i ostalih stvari koje dolaze uz njih, mislio sam da možda neko zna nešto o tome.
Vidim da se spominje neka registracija na njihovom sajtu, da li to znači da sigurno nisu kopije u pitanju?

Nazad
Vrh Dno