Šta je novo?

razdelnik za ADSL

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Zanima me da li negde ima da se kupi razdelnik kojim mogu da razdvojim ADSL od telefona odmah pre rachunara na odvojene kanale (line i modem) jer onaj filter koji sam dobio ne radi kako treba. Kada ga prikljuchim pre 2 telefona i ADSL modema chim dignem slushalicu veza sa netom se prekine. Isto je i kada prikljuchim filter samo na modem. Znachi neshto ovako:
splitters_22143.gif

pa idi lepo i zameni taj spliter koji si dobio za drugi.
inace, mislim da u netiksu ima da se kupi.

Poslednja izmena:
Pa dobio sam ovo, shto ili nije bash najbolje reshenje ili ne radi kako treba.
splitters_22142.gif

Ovo na slici je spliter za ISDN liniju, ja imam takav. Znaci imas ulaz iz zida, i dva izlaza jedan ide u NT uredjaj, a drugi ide u ruter ili USB modem. E sad ne znam da li taj spliter moze da ide na obicnu liniju ili mozda postoji ista varijanta za obicnu liniju? Okreni sezam ili bilo kog drugog provajdera, jer svi oni bi trebali da prodaju tu opremu (za sezam znam da je sigurno prodaje).

@Registered user: Na kojoj slici se nalazi ISDN spliter? Onaj sa prve slike imam i ja a koristim obicnu liniju a na drugoj slici i nije spliter vec samo filter jer ima samo jedan ulaz i jedan izlaz.

@Sentenced: Spliter koji tebi treba mozes naci kod Cvetkove pijace u LOGO-u ali pazi potreban ti je onoliki broj splitera koliko imas telefona, znaci ne smes povezati nijedan telefon izmedju uticnice u zidu i splitera jer ce ti se desavati ti prekidi u adsl vezi.
Evo i jedna sema nacrtana na brzinu:

p.s. pri kupovini obavezno proveri dali se koriste posebni spliteri ukoliko imas ISDN liniju!

Poslednja izmena:
2 Vuk: Na prvoj slici, u medjuvremenu sam proverio da izgleda isto kao i za analognu liniju, samo je razlika u nalepnici 🙂 I da, dobro si rekao, koliko telefona toliko splitera, potpuno sam zaboravio na tu cinjenicu, jer kod ISDNa na NT uredjaju imas 2 izlaza za telefon, tako da mi je dovoljan samo jedan spliter koji ide do NT uredjaja.

Nazad
Vrh Dno