Šta je novo?

Razbiti RAR pasword

zoki

Čuven
Učlanjen(a)
17.06.2002
Poena
620
Skinuo sam neki fajl sa neta u RAR-u,ali ima pasword. Postoji li neki program koji moze da razbije taj pasword?

Postoje programi, ali nemoj ni da pokusavas. Probaj sledece:
1. Ukucaj ime fajla u google. Mozda nadjes negde password.
2. Mozda arhiva ima komentar. Pogledaj tamo.
3. Pitaj onoga ko je arhivirao :)

1. cu da probam. Ostale tacke nema teorije jer je to torrent. Samo on postoji i na sajtu gde je skidan nema nikakakv info.

Probao sam par puta da razbijam RAR sa gomilom programa cisto iz zezanja, reko aj da vidim moze li se to, ko zna mozda nekad zatreba. Nema leba od toga, necu da kazem da je nemoguce ali..

onda jer pass neki omiljeni sa tog sajta, nesto sto sva deca znaju

Rar Password Cracker
Naravno ;)
Ako uzmemo u obzir da se na [email protected], passwordi proveravaju brzinom od oko 26 u sekundi i ako uzmemo da je password ime nekog sajta, za ciju duzinu mozemo da usvojimo optimisticnih 15 karaktera, i ako usvojimo, takodje optimisticno, da se password sastoji samo od malih slova engleske abecede, za brute-force attack je potrebno tricavih 2000 milijardi godina :banana: Ako posao podelimo na milijardu racunara, poterebno vreme je, takodje tricavih, 2000 godina ;) Znatno brze/jeftinije je da se kupi igra/film/muzika ;)

@Gadafi - mozda covek ima vremena :-devil-:

ja sam sracunao samo 12 milijardi. ima nade! :d

Kupio ja to kad imalo da se kupi. To je snimak TV show-a. To je tzv. DST Rip (digitalni satelit). Hvala svima.
Pozdrav

zoki pastuj ime torrenta ... celo ime ; uglavnom je pass ime sajta koje se nalazi u imenu torrenta ili u commentu u samom rar fajlu. a i ako pastujes celo ime torrenta lakse ce ljudima biti da nadju password ako uopste negde postoji .

Mislio si 26 000 000 p/s? :D

Ne, mislio sam na 26. Mozda kod zip-a moze da se proverava nekoliko miliona u sekundi, ali kod rar-a ne.

Postoji veliki broj fajlova zaštićen sa samo 5 ili 6 karaktera:
BBC4u, pier4u (član Pier999), ...

BBC4u: Velika slova + mala slova + brojevi = nesto vise od jedne godine.
pier4u: Mala slova + brojevi = otprilike 2.6 god. :p

Uostalom, pitanje člana zoki je bilo:
Postoji li neki program koji moze da razbije taj pasword?
Jeste.Bilo je pitanje da li postoji, a ne kako se zove. Lepo sam rekao coveku da postoji, ali da od takvih programa nema vajde.

All printable potrebno je uvrstiti.

Kako ti unapred znaš kakve karaktere je neko mogao da koristi?

RAR Password Recovery 1.1 RC17

Last Updated: December 3rd, 2006, 17:02 GMT

http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/RAR-Password-Recovery.shtml

· Very high speed of work (more than 3000 passwords per second in Brute-Force mode
· and up to 22000 passwords per second in Booost-Up mode).

Noviji programi rade mnogo brže.

Da od ovakvih programa nema koristi ne bi ih ni pravili. ;)

All printable potrebno je uvrstiti.
Kako ti unapred znaš kakve karaktere je neko mogao da koristi?
Naravno, ali je tada jos gora situacija. Hteo sam da ti pokazem da ni u najboljem slucaju nema vajde od brtute-force napada.

RAR Password Recovery 1.1 RC17

Last Updated: December 3rd, 2006, 17:02 GMT

http://www.softpedia.com/get/Security/Decrypting-Decoding/RAR-Password-Recovery.shtml

· Very high speed of work (more than 3000 passwords per second in Brute-Force mode
· and up to 22000 passwords per second in Booost-Up mode).

Noviji programi rade mnogo brže.
Da od ovakvih programa nema koristi ne bi ih ni pravili. ;)

Ti i dalje verujes reklamama, a ne meni ;)
Ajde napravi arhivu nekim novim rar-om >3.0 i probaj ovaj tvoj turbo program. Brzina iz reklama se postize na arhivama pravljenim starijim verzijama rar-a. I onaj program gore i ovaj ovde u sebi sadrze neke Example.rar arhive koje su kompresovane rarom 2.0. Kod njih je brzina oko 6000 p/s.
Ovakav program ima smisla samo za dictionary attack.

Ime torenta kao i ime fajla je Kylie Minogue DJ-Snot's VideoMegamix.rar.
Pozdrav

Nasao, ali ne tamo vecu na nekom nemackom trackeru gde je neki tip u comment stavio pasword.
Hvala svima

Meni je to programce za razbijanje sifre za 15 minuta naslo sifru "deki1" za rar

Daj mi leba ti taj programcic posto sam siguran da nece moci da razbije sifru na RAR-u za koji sam odavno zaboravio sifru a znam da ima preko 8 karaktera kao i svaka sifra koju stavljam na takve vrste fajlova.....
Garantujem da nema sanse i da ce pokusavati jedno 1-2 godine svakodnevnog rada.....

Vrh Dno