Šta je novo?

Raven RV03

• Začetnik teme Začetnik teme P$ych0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
http://www.bit-tech.net/hardware/2011/06/08/silverstone-raven-rv03-review/1

Ima li ponosnih vlasnika trece revizije ovog kucista da podeli svoj utisak? Trenutno sam na Antec 900, ali merkam ovo cudo. Cenovno mi je mnogo prihvatljiviji od ostalih ravena (02 i 01).

Kakva je potreba za dodatnim fanovima? Mislio sam da dokupim eventualno jedan napred (da hladi HDD-ove) i jedan pozadi (da izbacuje vazduh od grafike).

Poslednja izmena:
Ja sam ga merkao, otud i mene na ovoj temi, ali mislim da to u Srbiji neces naci. Jos neko vreme...

Ima ga na ovom sajtu. On vam je uvoznik za Silverstone. Da li ima na stanju, to vec ne znam.

Stiklirano je zelenom bojom, dakle ima na stanju. 😉

ja cu sigurno uzeti samo je pitanje vremena samo da se otarasim fortresa 02 xD

Ima ga i u Desk-u, ali ovi nasi malo preteruju sa cenom, RV03 bi trebalo da je oko 140$.
@ P$ych0
Sto se tice dodatnog hladjenja posto svi Raven-i koriste sistem prirodnog uzgona vazduha odozdo-nagore bilo kakav kontra montirani ventilator bi samo kvario strujanje vazduha.
Kod ovog modela hard diskovi se ne nalaze na uobicajenom mestu napred vec na poledjini motherboard tray-a. Na toj bocnoj stranici imas mesto za 12cm fan ako ti bas treba.

upload images

Ja sam skoro kupio RV02 iako sam video da dolazi ovaj "mali debeljko" ali ipak sam se odlucio za stariji model, nekako je elegantniji. 🙂

Ima ga i u Desk-u, ali ovi nasi malo preteruju sa cenom, RV03 bi trebalo da je oko 140$.
@ P$ych0
Sto se tice dodatnog hladjenja posto svi Raven-i koriste sistem prirodnog uzgona vazduha odozdo-nagore bilo kakav kontra montirani ventilator bi samo kvario strujanje vazduha.
Kod ovog modela hard diskovi se ne nalaze na uobicajenom mestu napred vec na poledjini motherboard tray-a. Na toj bocnoj stranici imas mesto za 12cm fan ako ti bas treba.

upload images

Ja sam skoro kupio RV02 iako sam video da dolazi ovaj "mali debeljko" ali ipak sam se odlucio za stariji model, nekako je elegantniji. 🙂

Meni RV02 ne bi mogao da stane ispod stola. A obavezno bi mi trebao jedan fan nazad da izbacuje vreo vazduh grafike posto se jasno vidi na testovima da ga HAFX bije po temperaturama grafike jer ona izbacuje vazduh ka nazad (mislim zavisi od sistema hladjenja ali heatpipe varijante se tako ponasaju). Kontam da ne moze da mu pokvari airflow, samo malo da ga skrene 🙂

Nema potrebe za tim ventilatorom ako koristis samo jednu graficku, to je samo za multi-gpu sisteme. Ugradjeni Silverstone AP181 fanovi prave strasnu promaju vec na 800-1000rpm a skoro su pa necujni. Nisam bas shvatio poredjenje sa HAF-om ali posto je ovde sve unutra zarotirano za 90 stepeni plus sto na gornjoj povrsini takodje imas ugradjen 12cm fan, taj zadnji fan zaista nije neophodan. Evo slike od jednog tipa koji je medju prvima bacio user-review pre nekih 6 meseci. On je stavio taj fan kasnije, ali on ima 3-way GTX580 SLI 🙂.(mnogo dobar review sa gomilom velikih slika)
http://www.overclock.net/computer-cases/986547-silverstone-raven-rv03-user-review-lessons.html

Sto se tice poredjenja gabarita RV02 vs RV03, ovaj drugi je malo kraci, ali po visini su tu negde jer trojka ima dosta deblji onaj gornji plasticni poklopac. Ako ti RV02 ne staje pod sto pitanje je dal ce stati i RV03. (plus sto je dosta siri)
(Prelepi albino RV02 White Evolution pored RV03, bilo ga je i kod nas ove godine ali samo par komada)

Raveni imaju i svoj zasebni Silverstone sajt pa tu mozes lepo da se informises o svim tehnikalijama.
http://www.silverstonetek.com/raven/products/r-photo.php?model=RV03&area=usa

Poslednja izmena:
Pa to i nije neki problem, meni se recimo bas svidja sto ima zvucnu izolacija, i nekako mi je elegantnije od Ravena. Po meni jedina mana je sto nema front USB 3.0 kao sva moderna kucista. Eto kada se resis javi da ja prodam mog Anteca 🙂

Naručio, možda padne neki user review kad stigne 🙂

ima na stanju ja proverio 1960din 😀

Wow! Ima ga kanda. Ja kad sam preturao kanda nisam dobro gledao. Super je! I nije ni puno, po meni... FT-02 je pak meni lepse kuciste. Kod RV-03 mi se ne dopada prednja strana na zalost, u poredjenju sa RV-02. Ali meni licno bi bila prednost njegova povecana sirina sa druge strane...

Stiglo kućište ali je već u oglasima ovde. Jednostavno je zbijeno u ovom mom stolu (a ako ga stavim sa strane kablovi za monitor ne dostižu). Šteta, baš dobro hladi, čak i ovde gde reciklira vruć vazduh lol. E da izbegavajte BG firmu (ime počinje sa D.) pošto stavljaju lažne informacije na sajtu (sa na prvi pogled jako lepim vremenskim periodom vraćanja robe - koji ne poštuju).

Moram da jurim nešto manje (na žalost neki ružni mid tower CM HAF), kad već nije moguće u Srbiji doći do Corsair kućišta.

imam ga ja. kuciste, kao i svako, ima prednosti i mana... malo duze vremena treba da se sve namesti i pusti u pogon. zavrsna obrada ivica nije bas najbolja(solidno sam iskasapio ruke do zavrsetka posla).air penetratori su odlicni- neklokovan i7 2600k, ht on, na super mega bez ventilatora, ide na max 58-59. lepo radi kontrola ta 2x18. plus, moze da se dokupi clearcmos za van kucista- ima predvidjeno leziste.
jedna dvanaestica je sasvim dovoljna za odeljak sa hardovima i zadnju stranu ploce, nema potrebe prebacivati hardove u kavez. nema potrebe ni stavljati zadnju dvanaesticu, osim za extreman klok grafike. za sve manje je dovoljan zadnji penetrator na low- odnosno high. penetratori su prilicno tihi na low(malo manje od 800 obrtaja), a na high se vec cuju(1150), ali nije nepodnosljivo. gornja 12-ica dodatno vuce sa proc-a. filteri sa donje strane lepo rade posao, i veliki je + sto nema zezanja sa skidanjem- na magnetima se drze... svi 5.25 se lako skidaju spolja i imaju ugradjene filtere. ima limit napajanja na 18cm. dosta prostora za cable management.
vizuelno... stvar je ukusa. meni se svidja. izgleda robusno, jako, kao neko cudoviste od servera.
pakovanje je ruzno za kuciste ovog kvaliteta(samo karton, nista boje). dolazi sa kucistem svaki sraf koji coveku moze da padne na pamet, + cover za optiku da se ne narusava izgled.
sve u svemu- ovo kuciste mene nece skoro napustati...

za te pare odlicno kuciste

Nazad
Vrh Dno