mickeyrs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.05.2005
- Poena
- 695
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9800X3D + Corsair H100i PRO XT
- Matična ploča
- Asus ROG Strix B850I Gaming
- RAM
- Kingston Beast 2x16GB 6000@CL30
- GPU
- MSI Ventus 2080Ti
- Storage
- Kingston KC3000 1TB
- Zvuk
- Edifier R1700BT
- PSU
- Corsair SF1000
- Kućište
- FormD T1 2.0 Black
- Monitor
- Dell U2724DE + Dell U2724D + Alienware AW2724DM
- Miš & tastatura
- Logitech MX Keys S +MX Master 3S
- Laptop
- Lenovo T14s Gen2 + Anywhere mouse 3S
- Mobilni telefon
- Sony Xperia 5 IV
- Pristup internetu
- Optički internet
Mali update - 480ca ide novom vlasniku, probao samo 540 (spojena creva na zadnjoj strani kućišta, bez radijatora), očekivano nema nikakve šanse da sam održi stabilnu temperaturu kada se opterete grafike, 65C+ temp vode i raste pa nisam ni hteo da probam dalje jer pri tim temperaturama i potrošnja pri LTC@933/1000 odlazi sa 1060 na 1280-1300W.
Dakle, koliko god delovao kao da ne pomaže, uz 480cu su temp vode na izlasku iz grafika bile stabilne na max 52-3C u zavisnosti koliko je u sobi, preko toga nisu išle. Privremeno će ga zameniti GT420 čisto da ne bleji mašina, ali je sad pitanje šta uzeti? U kućištu ima mesta samo za neki 1x120 rad iznad procesora, ali mislim da on neće puno pomoći jer je vazduh unutra već prilično topao. Ostaje opcija da se stavi ponovo nešto pozadi, ali da ima i neki svoj stand i da bude malo stabilnije od ove 480ce za koju se nisam previše potrudio da joj napravim neko postolje, priznajem.
Ali da je radila posao kako treba, ipak jeste. Ono što nije bilo sjajno je što su ventilatori (4xSlipStream@1900) morali da budu na max da bi postigli ove temperature, za tišu mašinu definitivno mora još nešto veće od 4x120, ali će napajanje i dalje biti ubedljivo najglasnije. Next task - otključati glupavi napon i smanjiti maksimalno potrošnju pre odluke koji rad. 
Dakle, koliko god delovao kao da ne pomaže, uz 480cu su temp vode na izlasku iz grafika bile stabilne na max 52-3C u zavisnosti koliko je u sobi, preko toga nisu išle. Privremeno će ga zameniti GT420 čisto da ne bleji mašina, ali je sad pitanje šta uzeti? U kućištu ima mesta samo za neki 1x120 rad iznad procesora, ali mislim da on neće puno pomoći jer je vazduh unutra već prilično topao. Ostaje opcija da se stavi ponovo nešto pozadi, ali da ima i neki svoj stand i da bude malo stabilnije od ove 480ce za koju se nisam previše potrudio da joj napravim neko postolje, priznajem.