Šta je novo?

Raskidi ugovora (ADSL)

zuke

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Pozdrav! Posto sam trazio po netu nesto na ovu temu (vrlo malo sam i nasao) a verovatno nisam jedini koji zeli da promeni adsl provajdera ,otvorio sam ovu temu gde bi mogli da prodiskutujemo o uslovima raskida ugovora raznih provajdera.

Elem ,ja sam trenutno na Eunet-u 2,5 meseca,512 Kbps flat standard ,i jedini ali ipak i problem koji me sve vise nervira je to sto od prilike od 11 ,12 sati pa sve do 18,19 je brzina manja za 50 %.Druge stvari su uredu ali ovo je ipak veliki problem . S obzirom na to planiram da predjem na neki drugi provajder (verovatno na telekom) zanima me koji su uslovi raskida ugovora sa eunetom i mozda iskustva drugih ljudi koji su raskinuli ugovor sa eunetom.

Vidim (kasno)da na ovom sajtu ima jedna slicna tema,ali eto kad sam je vec otvorio zeleo bih da se u ovoj koncetrisemo samo na uslove raskida ugovora kod razlicitih provajdera.

Pozdrav.

Ja sam juce raskinuo ugovor sa Sezamom. Presao sam na SBB, ali mi je ostao nalog i za ADL. Pretplata je istekla 08.09.2007.god; ali posto nisam najavio raskid ugovora, naplatili su mi 900 din, jer sam imao 15 dana grejs period da koristim net. Sad sto nisam, to je vec moj problem...:crash: Vratio sam opremu, dobio priznanicu, dovidjenja-dovidjenja. Jos me je onaj lik koji radi pitao vise puta zasto raskidam ugovor, sta nije bilo u redu...blabla...i da cu se sigurno vratiti kad se razocaram u SBB. :D

Ja sam juce raskinuo ugovor sa Sezamom. Presao sam na SBB, ali mi je ostao nalog i za ADL. Pretplata je istekla 08.09.2007.god; ali posto nisam najavio raskid ugovora, naplatili su mi 900 din, jer sam imao 15 dana grejs period da koristim net. Sad sto nisam, to je vec moj problem...:crash: Vratio sam opremu, dobio priznanicu, dovidjenja-dovidjenja. Jos me je onaj lik koji radi pitao vise puta zasto raskidam ugovor, sta nije bilo u redu...blabla...i da cu se sigurno vratiti kad se razocaram u SBB. :D

...i što je najgore, verovatno će biti u pravu :-devil-:

Ja imam Telekom ADSL i kod njih potpisujes ugovor po kojem moras najmanje godinu dana koristiti internet a da pri tom ne placas modem i ostalo ako raskines ugovor u tih godinu dana placas punu vrednost opreme koju oni procenjuju na 6000 dinara. U tih godinu dana oni servisiraju modem ako se pokvari sem (pozar,poplava,vojni puc za ovo se ne salim) posle toga modem je tvoj e onda ako se pokvari kasica prasica pa u soping.

Kakva bre oprema 6000 din? modem i spliter? Mislim ja imam svoj ruter i splitere i netreba mi nista od njih ,nadam se da mi nece praviti problem ono kao komunisticki da moram da uzmem njihovu opremu

re:

Za Zuke-a:

Kad ih pitas [tehnicku podrsku Eunet-a] zbog cega se to desava,dobices odgovor [taze-jucerasnji!], da je to normalno za taj paket Flat-Standard,odnosno da se tolerise pad do 50% i eventualno max do 60%, brzine u vremenu tog jaceg saobracaja. Zato imaju Silver i Gold pakete gde se tolerise do 30% odnosno cak i za Gold "moze" da dodje do 10-15% pada brzine. Ali su oni abnormalno skuplji [imas na njihovom sajtu] i sad ti budi pametan.....
Ja sam kod njih sto godina na dial-up i do sada sam bio zadovoljan uslugom ,tehnickom podrskom itd ,ali i kod mene ovih dana bas zestoko pada ta tvoja kombinacija Flat Stand,512/64,odnosno 430/58 [koliko je realno zbog Telekoma].
Pozz

Najsvezija informacija.Zvao sam juce eunet call centar(ili kako se vec zove) ali ne da ih pitam zasto pada brzina,jer znam zasto ,vec jednostavno kako da raskinem ugovor sa njima .Rekli su mi da posaljem mejl sa zahtevom za raskid ugovora u kome cu da navedem ime ,razlog,datum od kad hoces da raskines,broj telefona,a onda ce me oni zvati da mi kazu kad da donesem modem i sl.To sam i uradio ,naveo sam da mi adsl istice 30.sep.i sad cekam poziv.
Eto ukratko kako uraditi oko raskida ugovora sa eunet-om. Javicu i dalje sta se bude desavalo.

Poslo sam mail ,vec 1. su me zvali da me pitaju da se nisam predomislio(nisam) . Rekli su mi da ce poslati telekomu zahtev za oslobadjanje porta, danas sam bio u telekom da se prijavim i radnica mi rece da su jos 1. dobili zahtev od eunet-a, znaci isti dan sto je za svaku pohvalu.

re:

Lepo s njihove strane,a bogami, i poslovno.
Sama napisi kad dobijes drugi adsl [od drugog provajdera],cisto da znamo koliko traje ta procedura. Cisto sam radoznao [zlu ne trebalo?].
Pozz

I ja hocu da se skinem sa Euneta,fusere u poslednje vreme neverovatno i sa http i sa p2p.E sad ,mene zanima ako npr.danas otkazem ugovor a platio sam vec za oktobar i sutra se prijavim kod telekoma,kolike su sanse da odmah od novembra imam telekomov adsl?

3. sam se prijavio za telekom adsl ,danas (5.okt.)su me zvali da uzmem modem.Otiso sam uzo modem ,majicu Novakovu,prikacio i evo sad se javljam bas sa telekoma.Sve za sad radi super ,brzina ne pada ,merio sam negde oko 491 kbps (u 14 casova).Mislim ,sta reci!

Hvala na informacijama. Zaista zvuci neverovatno [zato sam ti i rekao da nam svima kazes],ali valjda je i to moguce u ovoj zemlji.
Sto se tice pada brzine,mislim da i kod njih opada sigurno,ali mozda ne u tolikoj meri.
Bitno je da je zaista expresno zavrseno.
Pozz

@zuke:
Jel si ti imao ugovor na ograniceno ili na neograniceno, tj. da li je bio na 2 god ili je u startu mesec po mesec?

@zuke:
I da li si li dobio lozinku za ppoe konekciju sa kojom mozes da koristis sopstveni modem? Shvatas li kako glasi njihov ugovor, da se ne ne obavezuju ni na sta uz visoke penale ako odustanes u sledecih godinu dana i vezivanje za fiksni telefon. U drzavi gde se stalno preti ratom godinu dana je mnogo.

Kod Eunet-a ne postoji ugovor na godinu dana ili tako nesto,mozes da raskines kad hoces.
Za telekom znam da ima ugovor ,ali sta ces niko od nas ne planira da koristi internet 2,3,4 meseca,vec mnogo duze.Sam kazes koji ces user name i password,pa mozes i tako da se konektujes,a mozes i direktno(po ukljucivanju komp).

Meni je javljeno iz Telekoma da mi je instaliran port posle 3 dana od dana prijave za ADSL.
Preko Sezama sam na drugoj liniji čekao port 2 meseca. Znam da to nema veze sa Sezamom, nego ih Telekom namerno za*ebava.
Sa Sezamom sam raskidao već ugovor zbog selidbe, procedura je krajnje jednostavna. Potrebno je uputiti mejl njima pre isteka pretplate u kojem se eksplicitno kaže da se raskida ugovor, a po isteku pretplate, taj dan ili sutra dan se vrati oprema i to je to.
Ovo sa Telekomom je nezgodno, pitanje je šta sve može da iskrsne, a godinu dana je ipak dug period. A može da iskrsne svašta, od (konstantnih) problema na centrali, selidbe zbog posla, pojavljivanja neke povojljine varijante na tržištu itd., a zarobljen si ugovorom.

^A vidiš, ja sa Sezamom i priključivanjem ADSL-a preko njih imam zaista prijatno iskustvo. Drugi ili treći dan od prijave za priključenje, zvoni mi telefon i neki čova kaže da je iz Telekoma i da su me priključili...
Sav u neverici (naslušao sam se ovde svakavih iskustava) odem do Sezam office-a i kažem devojci koja je tamo radila da sam došao po modem i da potpišem ugovor. Ona me sva iznenađena gleda i kaže da sam tek podneo prijavu i da treba da prođe bar nedelju dana i da će mi javiti kada da dođem. Ja joj kažem da su me zvali iz Telekoma i rekli mi da mi je ADSL uključen a ona nikako da poveruje da je to moguće tako brzo. No, na kraju mi je ipak dala modem, ugovor i ostalo, otišao sam kući i sve namestio za par minuta. Radi! Zaista prijatno iznenađenje... Dakle, dosta zavisi od toga gde se nalaziš, na kojoj si centrali, ko tamo radi itd...

Poslednja izmena:
Mene interesuje na koju si e-mail adresu poslao taj zahtev? Ja cu verovatno da se vratim na dobri stari dail-up...

Malo sam preturo po outbox-u,i naso mail koji sam poslo eunet-u ([email protected])

Pozdrav! Ja sam (taj i taj) ,imam 512Kbps stand. adsl ,kao sto znate ovaj paket(512 Kbps standard) u toku dana ima znatno manju brzinu zbog gusceg saobracaja.Pokusavao sam da to istrpim nekako ova dva ,tri meseca ali taj problem mi sve vise smeta.
Prema tome zeleo bih da raskinem ugovor o adsl koji sam sklopio u prostorijama euneta u Novom Pazaru u julu ove godine. Meni adsl istice 30. septembra pa bih zeleo da odmah posle toga raskinem ugovor.

Kontakt telefon - 84393209220

Unapred zahvalan!

Malo sam preturo po outbox-u,i naso mail koji sam poslo eunet-u ([email protected])

Pozdrav! Ja sam (taj i taj) ,imam 512Kbps stand. adsl ,kao sto znate ovaj paket(512 Kbps standard) u toku dana ima znatno manju brzinu zbog gusceg saobracaja.Pokusavao sam da to istrpim nekako ova dva ,tri meseca ali taj problem mi sve vise smeta.
Prema tome zeleo bih da raskinem ugovor o adsl koji sam sklopio u prostorijama euneta u Novom Pazaru u julu ove godine. Meni adsl istice 30. septembra pa bih zeleo da odmah posle toga raskinem ugovor.

Kontakt telefon - 84393209220

Unapred zahvalan!

Kako si poslovno sročio ovaj mail, svaka ti čast. :eyebrows:

Vrh Dno