Šta je novo?

Raskid ugovora sa MTS-om?

nucleuswizard

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poena
320
U junu sam potpisao ugovor sa MTS-om pošto mi je istekao dvogodišnji ugovor,uzeo sam Samsung Ace i preplatu od 1900 din. mesečno.Problem je nastao kada su mi počeli obračunavati 3G uslugu,naravno žalio sam se i oni su prihvatili žalbu,jer u suštini ja nisam nigde potpisao za 3G.Ovog meseca mi je stigao novi račun i ponovo su mi obračunali 3G iako mi prošli mesec nisu obračunavali.Moje pitanje je da li ja mogu da raskinem ugovor bez plaćanja penala jer ne želim da me ovako zezaju svakog meseca jer se oni u suštini ne pridržavaju ugovornih obaveza,naravno vratio bih i telefon i sve ostalo?

To nece da moze... Ostaje ti jedino ponovo da se zalis i da naglasis da si se vec zalio i da su ti prihvatili zalbu (jos ako imas pismeni dokaz odi slobodno u najblizu poslovnicu)

Bata ti je lepo napisao, na žalost. Ako raskineš ugovor, moraš da platiš sve preostale pretplate (iz prostog razloga što si ti (kao i ja) mali obični građanin, a oni državna firma - kadija te tuži, kadija ti sudi :/). Nego, lepo opet u poslovnicu, pa sve ispočetka...

A ne piše ti u ugovoru da moraš da plaćaš 3G uslugu? Znam da MTS oduvek fura tu priču, uzmeš 3g telefon, i moraš da plaćaš 3g... potpuna glupost.

Edit:
Ajd napiši šta je bilo dalje, kad odeš do poslovnice... baš me interesuje, ako tebi uvaže reklamaciju onda svi imaju pravo da se žale i da im ne plaćaju taj harač.

Ma bila je već tema za tu 3G uslugu,ako si potpisao ugovor do otprilike 1. avgusta 2011 godine (ja sam potpisao 14. jula) ne moraš da plaćaš jer su tek posle toga uz svaki ugovor dodavali još jedan list na kome si se potpisivao za 3G uslugu da prihvataš.Moja žena je potpisala baš to,tako da ona mora da plaća.Znači samo odeš da se žališ i mora da ti ukinu,naravno pismeno.Nego ovde se radi o principu,za prošli mesec mi odbili novac za 3G a ovaj mesec sada ponovo obračunali,znam da će mi ukinuti 3G ali želim namerno da raskinem jer se ne pridržavaju ugovora.Idem sutra do poslovnice da im predam žalbu,jer sam i prošlu žalbu predao pismeno,tako da za svaki korak imam pismeni trag i njihov potpis.Oni imaju zakonski rok do 15 dana da mi odgovore pa ću vam javiti ishod priče.

Iskoristicu ovu temu da i ja postavim jedno pitanje. Pre par meseci sam potpisao ugovor u kom sam se odlucio na onu varijantu da placam 50% pretplate i naravno u tom slucaju nisam dobio nikakav telefon. U medjuvremenu sam dobio sluzbeni tel i novibroj i sada imam minuta na pretek pa sam se ponadao da ce mi dozvoliti da ostanem pod ugovorom na svom privatnom broju a predjem na neki nizi paket bas zato sto nisam uzimao nikakav aparat vec samo popust medjutim... Naravno ne dozvoljavaju mi da predjem na nizi paket... Da li ima nade za moj slucaj, da ih eventualno obradim na neku pricu???

Nemožeš ići na manji paket od onoga koji ti stoji u ugovoru, na veći možeš i važi ti popust od 50%, zato je bilo dobro potpisati ugovor na najniži paket i onda ideš na veći koji ti odgovara.

Ah, da ..... ta 3G pretplata .... zamalo da ćaleta zeznem letos ....

Nazad
Vrh Dno