Šta je novo?

.rar fajlovi

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
ASRock PG32QF2B 32"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji program otvara fajlove sa .rar ekstenzijom? Kakvi su to fajlovi? Oprostite na mom neznanju.

http://www.rarlab.com/download.htm
http://www.rarlab.com/rar/wrar32b4.exe -->WinRAR 3.20 beta 4

Otvara ih i Total Commander naravno 🙂

Crni je napisao(la):
Samo da dodam:
WinRAR - the best archiver in the world !!!
Tja... ja sam zadovoljan sa WinAce-om 🙂

Dandy je napisao(la):
...
Tja... ja sam zadovoljan sa WinAce-om 🙂
Sto se tice stepena kompresije WinACE je zakon, ali se to placa brzinom kojom bas ne moze da se pohvali, mada se i sa WinRAR-om moze postici priblizno isti stepen kompresije uz isti kompromis 🙁
Po meni WinRAR nekako daje optimalan odnos stepen kompresije/brzina, pa sam zato rekao da je zakon.
U svakom slucaju bilo koji od ta dva da se koristi ne moze se pogresiti za razliku od ZIP-a i ARJ-a (barem kad su u pitanju rasprostranjeni formati).
Mada da budem iskren najbolji stepen kompresije koji sam video je kod Core MP3 Compresor-a kojem ni jedan od ova dva ne moze ni da prismrdi, a ima zavidnu brzinu - jedini je problem sto ne moze nigde da se nadje 🙁

Windows (Total) Commander otvara rar falove kao i WINRAR najbolji arhiver na svetu.

WinRAR zakon! Probajte da zapakujete jedan veci direktorijum sa podosta podirektorijuma i slicnu stvar. Jedino WinRAR mi spakuje folder u kome imam oko 400mb podataka i nekoliko hiljada fajlova, na odgovarajuci nacin uz ocuvanje strukture foldera!

ZoNi je napisao(la):
WinRAR najbolji? Mozda... ali, da li ste probali i neke druge (Power Archiver, UltimateZip, 7-zip, EnZip...)

jedino sto je WinZip mnooogo brzi za zipovanje nego WinRar... mada, da ne bude zabune, i ja koristim iskljucivo WinRAR 3.1
Ma probao sam sve te koje si naveo i jos gomilu drugih i jednostavno ne postoji All-In-One resenje koje me je zadovoljilo, pa sam ostao WinRAR Fanatic koji kao sto sam vec rekao nudi sasvim solidan stepen kompresije uz solidnu brzinu (bude on i brzi od WinZIP-a, ali kad mu smanjis kompresiju s tim da je fajl opet manji od ZIP-a), a kad mi je bitno da arhiva bude sto manja tu na scenu stupa WinACE.
TotalCommander i ostali programi mogu uglavnom bez problema da raspakuju sve znacajnije formate, ali je problem sto vecina njih ne kompresuje u RAR/ACE ili to jednostavno radi losije od WinRAR/WinACE 🙁

ZoNi je napisao(la):
nije mi jasno sta oni to stalno popravljaju u tim arhiverima... mislim, WinRar izlazi nova (pod)verzija na svakih 10 dana, a ja nikada ne primecujem neke bitne razlike...
S obzirom da kao RAR ovisnik redovno posecujem http://www.rarlab.com moram da konstatujem da si delimicno u pravu. Razlike su manje-vise nebitne (najbitniji je naravno stepen kompresije koji se retko poboljsava, a ja se nekako uvek nadam da ce postati bolji od ACE-a 🙂), ali daleko od toga da se update radi na svakih 10 dana (Beta 1 se pojavila jos pre vise od dv meseca)...

Ma dovoljno je CRC :x rar to nema a zip ima.

Nazad
Vrh Dno