Šta je novo?

Raptorcool ili TT Vulcano 9

FSamir

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2002
Poena
604
Imam Raptorcool-a (2300 rpm) i TT Vulcano 9.Uskoro kupujem XP 2100+ Palomino core.Znam da bi mi Vulkano zavrsio posao medjutim strasno me privlaci tisina Raptorcool-a.Da li smem da za taj procesor iskoristim ovako "spor" kuler.U kucistu imam dve dual BB CoolerMaster osmice na 2500 rpm koje izbacuju vazduh,voleo bih da obe ipak budu ugase (neka ih za bas izuzetno vruce dane).

EPoX 8KHA+ ver. 2.0 BIOS 03/04/2002
T-Bird 1.0 GHz (7,5X133)
Titan D5TB3
Micron 256 MB PC2100
Maxtor 6L 7200 rpm 20 GB
Leadtek A280 LE TD (Ti 4200-8X 128 MB)
DVD-ROM NEC 5700 A
Agere Lucent 56K modem
Chieftec DX-01-WD 340W
Samsung SyncMaster 757P
Win 98 SE

FSamir je napisao(la):
Imam Raptorcool-a (2300 rpm) i TT Vulcano 9.Uskoro kupujem XP 2100+ Palomino core.Znam da bi mi Vulkano zavrsio posao medjutim strasno me privlaci tisina Raptorcool-a.Da li smem da za taj procesor iskoristim ovako "spor" kuler.U kucistu imam dve dual BB CoolerMaster osmice na 2500 rpm koje izbacuju vazduh,voleo bih da obe ipak budu ugase (neka ih za bas izuzetno vruce dane).
Win 98 SE

Ipak ti bi preporucio Volcano 9. Ako ti treba tisina, nabavi neki program za softversko hladjenje tipa VCool i podesi ventilator na V9 na automatski rezim rada.

Ipak Raptorcool, cisto zbog cene. Njime hladim AGOIA 1600+@2200+, 1.8V, full load je oko 48C, idle oko 41C, MSI KT3 Ultra ARU.

Ja imam Spire Falconrock koji je identican sa Ratorom. Kod mene temperatura pri max. load 54 stepeni, sa dodatim kulerom koji izduvava vazduh iz kucista. Kuciste je Chieftec.

nesharm je napisao(la):
Ipak Raptorcool, cisto zbog cene. Njime hladim AGOIA 1600+@2200+, 1.8V, full load je oko 48C, idle oko 41C, MSI KT3 Ultra ARU.

Zavisi kako meris temp, na KX-u FridgeRock (po Valekovom iskustvu) na full load-u daje nekih 50C sa 2200+ AMD-om na 1.75V, isti slucaj je bio i sa V9-kom na full load-u, tako da mi je ipak malo sumnjivo da raptor hladi bolje od ova dva kulera.

Alexandar je napisao(la):
Zavisi kako meris temp, na KX-u FridgeRock (po Valekovom iskustvu) na full load-u daje nekih 50C sa 2200+ AMD-om na 1.75V, isti slucaj je bio i sa V9-kom na full load-u, tako da mi je ipak malo sumnjivo da raptor hladi bolje od ova dva kulera.

Raptor nema teorije da bolje hladi od FridgeRocka i od TT9. Tisi moze da bude ali da bolje hladi to nikako.

Kod mene RaptorCool (~2800 rpm) sa jos dve dodatna ventilatora u kucistu hladi XP 1600 @ 1743, 1.75V, temperatura se krece od 49 do 56 stepeni. Moguce je da je na tom MSI-u temperaturna sonda predaleko od procesora ( ili radi klima uredjaj ).

Hvala na odgovorima.Imam jos jedno pitanje.
Koristim termalnu pastu koju sam dobio uz Titan D5TB.Ona je elektro provodljiva jer navodno u sebi ima nesto srebra,u osnovi nije losa ali me interesuje da li kod nas moze da se nabavi neka jaca tipa Arktic Silver III ili mozda Nanotherm (izvinjavam se ako nisam pravilno napisao).
Koji bi jos kuler dosao u obzir ?

FSamir je napisao(la):
Koristim termalnu pastu koju sam dobio uz Titan D5TB.Ona je elektro provodljiva jer navodno u sebi ima nesto srebra,u osnovi nije losa ali me interesuje da li kod nas moze da se nabavi neka jaca tipa Arktic Silver III ili mozda Nanotherm (izvinjavam se ako nisam pravilno napisao).
Koji bi jos kuler dosao u obzir ?

Ta pasta nije elektroprovodljiva, a sto se tice ASIII vidi sa Gedzom, on je to ranije prodavao...

FSamir je napisao(la):
Koristim termalnu pastu koju sam dobio uz Titan D5TB.Ona je elektro provodljiva jer navodno u sebi ima nesto srebra...
Definitivno nije provodljiva - probano tako sto je ceo procesor (Athlon 1.33) namazan doticnom pastom ;)

Nazad
Vrh Dno