Šta je novo?

Rapoo tastatura, trosi baterije previse

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav svima. Imam wireless tastaturu Rapoo e9270p. Kada sam je kupio pre nekoliko godina radila je sa parom AA baterija 6-9 meseci. Toliko i pise u specifikacijama da bi trebalo. I onda je pre nekoliko meseca pocela da zeza. Prvo, sada uopste vise nece da radi sa punjivim baterijama, iako sam ranije samo njih koristio. Drugo, kada nove ubacim alkalne baterije odmah u startu treperi crvena lampica za bateriju, iako bi trebalo da bude zelena. Trece, bukvalno jede baterije, nekada potraju mesec dana, a nekada 3-4 dana. USB predajnik je na oko 30cm od tastature, uvek je tu i bio. Jel ima neko ideju sta moze da bude problem?

Bacis i kulis novu koja nije Rapoo.
Takodje nisu dugo potrajale, uzeo Logi i miran.

Sama tastatura radi odlično i vrlo je kvalitetna, cela od aluminijuma. Takodje je slim i ima plitke takoreći laptop tastere što mi odgovara. Takođe, nije to tema da li treba nešto da bacim i kupim nešto treće. Tema je nešto drugo.

Kao novi su :)

Prilozi

• PXL_20220803_133654764.jpg
    PXL_20220803_133654764.jpg
    175.2 KB · Pregleda: 23
pa jedino da odneses u neki servis, mozda je neki problem na ploci, ko zna sta sve tu moze niti problem.

Sama tastatura radi odlično i vrlo je kvalitetna, cela od aluminijuma. Takodje je slim i ima plitke takoreći laptop tastere što mi odgovara. Takođe, nije to tema da li treba nešto da bacim i kupim nešto treće. Tema je nešto drugo.
Da je kvalitetna, ne bi imao ovaj problem. Tako je zavrsila svaka Rapoo periferija koju smo imali u familiji, cak i ta tastatura koju ti imas.
Zamenjene su sa Logi sa slike koje rade besprekorno (vidis koliko se vec logo izlizao jer je sin urnise svaki dan) a neznatno su bile skuplje od Rapoo.

IMG20220803135849.jpg

Nema tu mnogo mudrovanja. Možda nešto od smd komponenti na ploči tastature verovatno vuče previše i svlači bateriju. Možda neki kratak spoj koji još nije iskazao kompletan problem (jer radi tastatura). Ako imaš multimetar, otvori tastaturu i kreni da meriš razne tačke po istoj i da gledaš šta je sumnjivo. A to što punjive neće da rade je verovatno do napona od 1.2v koji dodatno opadne dok su baterije u kolu, pa napon za tastaturu ode i ispod nekog minimuma. 1.5v alkalne imaju veći luft za to.

Imam jednu slicnu, cini mi se K300 plus ili tako nesto, ali nije mi to resenje, ova mi savrseno odgovara, voleo bih da nadjem resenje problema.
Nema tu mnogo mudrovanja. Možda nešto od smd komponenti na ploči tastature verovatno vuče previše i svlači bateriju. Možda neki kratak spoj koji još nije iskazao kompletan problem (jer radi tastatura). Ako imaš multimetar, otvori tastaturu i kreni da meriš razne tačke po istoj i da gledaš šta je sumnjivo. A to što punjive neće da rade je verovatno do napona od 1.2v koji dodatno opadne dok su baterije u kolu, pa napon za tastaturu ode i ispod nekog minimuma. 1.5v alkalne imaju veći luft za to.
Sve bi to imalo smisla da nisam koristio punjive nekoliko godina. Takodje, prvo napunim baterije pa ih stavim u tastaturu, trebalo bi barem minut da rade pa da opadne napon kako ti kazes, ali ne rade uopste. A videcu da je odnesem drugaru elektronicaru da je otvori i pregleda, ne znam sta drugo.

Ima smisla jer sada ima neki problem i sada ne radi, a pre su radile dok nije bilo problema. A baterijama u kolu kada ima problem u istom, opadne napon u roku od odmah. Isti je princip i za eksterno napajanje preko usb-a, adaptera, itd. Napon padne, struja se poveća jer se problem pretvara u toplotnu energiju (često, ali ne uvek). Nema malo da radi, pa stane. Svakako mislim da je nešto sa elektronikom i nekom komponentom koja ne radi svoj posao više kako treba.

Nazad
Vrh Dno