Šta je novo?

rapidshare vs. news serveri

Moje pitanje je obrisano u ciscenju ovog threada ali
STA JE FULL BRZINA???
Da li neko koristi news ili rapid sa brzom konekcijom od usranih 1.5mbit-a??? Rapid po serveru (downloadu) moze da isporuci do 2MB/s (ne 2Mb/s!). A news?

A news može da isporuči onoliko koliko tvoj link dozvoljava (naravno ako ne koristiš pretplate ograničene na određeni protok).

opet pitam koliko je to? ko od vas ima najbrzi link i koja je maximalna brzina koju je postigao?

opet pitam koliko je to? ko od vas ima najbrzi link i koja je maximalna brzina koju je postigao?

Jel ti to pokušavaš da se napraviš pametan? :mad: Znaš da niko u Srbiji nema link brži od 1.5 megabita (ne računam one koji iskorištavaju akademsku mrežu i još neku pride).
Ti si pisao u vezi teoretske brzine na rapidui pitao za brzinu na news-u i ja sam ti odgovorio. End of story.

@DariusIII nisam pricao o "teoretskoj brzini" vec sam pricao koliko sam ja maximalno skidao sa rapida (iskreno ni ne znam koliki je link bio, ali je bio sigurno par desetina megabita).

samo me nervira ta prica- sa newsa ide full a sa rapida shatro ne. pa na svakom 1.5mbit linku radice i rapid full brzinom :D

@alister nemam vise pristup tom linku :) pa ne mogu da probam zato pitam vas koja je maximalna brzina newsa.

@DariusIII nisam pricao o "teoretskoj brzini" vec sam pricao koliko sam ja maximalno skidao sa rapida (iskreno ni ne znam koliki je link bio, ali je bio sigurno par desetina megabita).

samo me nervira ta prica- sa newsa ide full a sa rapida shatro ne. pa na svakom 1.5mbit linku radice i rapid full brzinom :D

@alister nemam vise pristup tom linku :) pa ne mogu da probam zato pitam vas koja je maximalna brzina newsa.

Newshosting ima brzinu ne manju od 16 mbit/s po korisniku. Hitnews kaze da nudi brzinu od 30 mbit/s po korisniku. Korisnici iz inostranstva koji imaju 20 mbit/s tvrde da im Astraweb uvek radi punom brzinom. poz

p.s. Ako hoces da vidis kako News radi pri "ogromnim" brzinama, poseti http://www.slyck.com/ng.php?page=2

Poslednja izmena:
Ja svoj glas dajem news serverima. Drug mi je na mail juce prosledio neke news naloge koje je pokupio negde na netu i savrseno rade. Nisam ga pitao odakle ih je tacno nabavio ali ako saznam javljam prvo ovde, da ne bacate pare uzalud, he he...

Newshosting ima brzinu ne manju od 16 mbit/s po korisniku. Hitnews kaze da nudi brzinu od 30 mbit/s po korisniku. Korisnici iz inostranstva koji imaju 20 mbit/s tvrde da im Astraweb uvek radi punom brzinom. poz

p.s. Ako hoces da vidis kako News radi pri "ogromnim" brzinama, poseti http://www.slyck.com/ng.php?page=2

16mbit/s je otprilike maximalna brzina koju sa video na rapidu po FAJLU, ne po korisniku! imao sam 3 x ~16mbit/s a mozda moze i vise konekcija/fajlova.

ali opet 16mbit/s je retko islo, uglavnom je minimum 8mbit/s ali bez obzira na broj fajlova - brzina nikada ne opada a najvise sam skidao po npr 6-7 fajlova istovremeno...

dakle to sto pricate da news ide full - i rapid ide full brzinom ;)

16mbit/s je otprilike maximalna brzina koju sa video na rapidu po FAJLU, ne po korisniku! imao sam 3 x ~16mbit/s a mozda moze i vise konekcija/fajlova.

ali opet 16mbit/s je retko islo, uglavnom je minimum 8mbit/s ali bez obzira na broj fajlova - brzina nikada ne opada a najvise sam skidao po npr 6-7 fajlova istovremeno...

dakle to sto pricate da news ide full - i rapid ide full brzinom ;)

Da, ali kakve veze ima kolika je brzina na rapidu kada tamo imas ogranicenje od 5 GB dnevno? Sa brzinom od 16 mbit/s to ogranicenje mozes da predjes za manje od pola sata... I sta onda? :D

Da, ali kakve veze ima kolika je brzina na rapidu kada tamo imas ogranicenje od 5 GB dnevno? Sa brzinom od 16 mbit/s to ogranicenje mozes da predjes za manje od pola sata... I sta onda? :D

nista :D ... moz' da se slikash :d
samo me je interesovalo koje su max. brzine news-a...

Najkrace, na newsu ima vise novijih stvari dok je na Rapidu obrnuto. Sto ne znaci uopste da na rapidu fale nove stvari...

pa ima...
lima ljudi koji imaju protok na korporacijskim i telekomunikacionim serverima.. pa i na univerzitetskim... i 100mbps to ti je 10-12Mb/s

kudtiahex je verovatno hteo da kaze da radi kod nekog providera/u ministarstvu/ili koristi studentsku (univerzitetsku) mrezu ili je bio lapsus izmedju 4Mbps i 4mbps (u sta sumnjam...)
a to sta su bitovi a sta bajtovi.. prvo procitaj (edukuj se) pa onda daj sebi slobodu da iznosis povrsne definicije... Dobra lokacija za pocetak je wikipedia...

Ako nastavite sa gnjavljenjem o Megabitima i MegaBajtima zakljucavam thread.

zanima me kako je sa free userima,da li je kao na rapidu potrebno onoliko cekanje izmedju 2 fajla,i da li uopste postoji opcija za dzabaka,osim ova 3 dana probe

Poslednja izmena:
ni kod baba sere nema dzabe...
zasto mislis da bi usent provider koji drzi do sebe davao nekome dzabe, uz sve te troskove koje ima za odrzavanje hardwera i troskove protoka...

Starije stvari? Da l' ja ne umem da trazim, ali koji god news pretrazivac sam probao, nisam uspevao da nadjem kompletne serije recimo...
A za rapid nije dovoljno da uploadujes fajlove, nego da ih neki free user i skida.

Starije stvari? Da l' ja ne umem da trazim, ali koji god news pretrazivac sam probao, nisam uspevao da nadjem kompletne serije recimo...
A za rapid nije dovoljno da uploadujes fajlove, nego da ih neki free user i skida.

Ne umeš da tražiš.

neko je ovde pomenuo hitnews. probao sam neki dan, i sve starije od 20-tak dana nije bas kompletno... jes da je hitnews jeftiniji, ali ipak ja zadrzavam newshosting

ja sam probao i jedno i drugo. news je okej, za velike stvari naročito - poput full dvd filmova ili high definitiona, ali trenutno mi ne pada na pamet da menjam rapidshare nalog za bilo šta drugo...
imam ga već 6 meseci i nezamenljiv je.
najveća mana newsa je što je vrlo slab sa iole starijim/manje popularnim materijalom.

25GB na 5 dana je jako malooooo :p

ja sam probao i jedno i drugo. news je okej, za velike stvari naročito - poput full dvd filmova ili high definitiona, ali trenutno mi ne pada na pamet da menjam rapidshare nalog za bilo šta drugo...
imam ga već 6 meseci i nezamenljiv je.
najveća mana newsa je što je vrlo slab sa iole starijim/manje popularnim materijalom.

Pa skidaj redom nove stvari i rezi, i neces imati taj problem ;-)

neko je ovde pomenuo hitnews. probao sam neki dan, i sve starije od 20-tak dana nije bas kompletno... jes da je hitnews jeftiniji, ali ipak ja zadrzavam newshosting

Kod mene nije taj slucaj, najstariji post koji sam skinuo odatle a koji sam morao kompletno da oporavim sa par2 fajlovima je star 65 dana. Svakom raru je falio po jedan, dva bloka ali je imao dovoljno par2 fajlova.
Kod newshostinga sam skidao i 85 dana stare fajlove bez ikakvih problema iako je retencija zvanicno 45 dana. Zbog manje cene kod Hitnews-a se svesno odricem tih 20-30 dana duzeg cuvanja fajlova jer mi je i ovoliko sasvim dovoljno.

To sam i ja mislio dok nisam imao nalog na newzbinu, sada znam da uopste nije tako, cak sam se cudio kakvih malo poznatih newsgrupa sa starim stvarima ima i kakvi sve fajlovi mogu da se nadju tamo.

Poslednja izmena:
bilo x puta
al nevidim poentu kad za 99 % nas je i 2 mb nedostizno

ovo su cisto marketinske fore...
Mislite da je slucajno odabran bas usenext server za taj youtube clip...
Cinjenica je da su brzine ogromne jer su u pitanju provajderi i velike kompanije koje u vecini slucajeva osnuju malu firmicu koja se bavi usenet provajdingom za krajnje korisnike, a u ime i za interes velikog osnivacha... Na taj nacin upumpavaju sebi ekstra pare, a opet stite svoje ime od direktnog kompromitovanja, ako dodje do nekih problema oko legalnosti sadrzaja. ako uradite tracert do vecine poznatih usenet provajdera videcete da su direktno oslonjeni na najvece svetske telekomunikacione kompanije - deli ih samo jedna IP adresa, a nekad ni to. S obzirom da doticne kompanije imaju serverske farme cesto vece nego sto mnogi od nas imaju stanove.. sta drugo i ocekujete nego te nestvarne brzine...

Brzina gore ostvarena je cool, ali je lik propustio da napomene da tu brzinu mozete da ostvarite samo ako sedite za istim takvim/slicnim serverom na nekom prestiznom fakultetu/univerzitetu ili velikoj kompaniji.. Cak i na zapadu, u kucnim uslovima onakve brzine su nedostizne sa postojecom tehnologijom

Vrh Dno