Šta je novo?

Rapidshare Problem

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Pre nekoliko dana sam sa jednim drugarom kupio premium nalog za Rapidshare na mesec dana. Ja koristim SBB-ov Light paket @ 128k (preko proxy-ja), a on beotelov adsl @ 256k.
Problem se javio već prvi dan, kada sam čisto radi reda otišao da proverim da li nam je slobodan saobraćaj prebačen na sledeći dan i shvatio da nam je ostalo nešto manje od 400mb slobodnog saobraćaja. Odem na account logs i vidim da za njegovu adresu sve lepo računa, a izgleda kao da sam ja za manje od 24 sata skinuo blizu 4gb, što je teoretski nemoguće.
Pomislim da je neka greška i sačekam do sutra, tj. juče kada je sve bilo OK, tj. računao je baš onoliko koliko sam i skinuo. Naravno, ulogujem se sinoć posle ponoći, sve regularno, 4gb saobraćaja, taman se obradujem, kad nakon sat vremena, 70mb saobraćaja. "Skinuo" sam 4gb za sat vremena!!!! :wall:
Molim vas, ukoliko je neko imao sličan problem ili je čuo za njega, a zna kako da ga rešimo? :)
Da dodam, premium korisnici se identifikuju na osnovu premium cookija koji se postavi kada se logujete. Pisao sam Rapidshare-u, ali za sada sam ostao bez odgovora.
Hvala

Moze li taj tvoj SBB bez proxy-ja. Evidentno da je sav saobracaj koji ide preko tog proxy-ja zaracunao tebi.

To sam i ja pomislio, ali pošto se premium korisnici identifikuju na osnovu cookija, a ne IP adrese, prosto mi je neverovatno da im se tako nešto omaklo.
Jel se možda nekom ovako nešto desilo?

Mogao bi ti da nam das taj cookie,lako cemo mi za ostale prepreke. :banana: :banana: :banana: .Salim se.

Ne znam zasto ste uopste bacali pare kad i ovako radi dobro, mislim na Free?

Za njega koji je iza proxija i nije bas veselo kad je Free nalog u pitanju. Verovatno ceka na red da bi bilo sta skinuo, a i kad mu prodje countdown prijavi mu da je neko vec probio limit za taj sat (been there, done that).
Ja sam svoj problem resio sa fixnom IP adresom pa je sad free nalog veoma upotrebljiv.

A to kod tebe psihodelija je stvarno cudan problem - jer ja isto imam Premium nalog na laptopu koji je u firmi iza moje IP adrese i on radi, kao sto rece, na osnovu cookija, niko ne moze da ga koristi - osim na tom racunaru.

Ili je neki zestoki bug u pitanju - ili ti je neko hakovao nalog, pa se sad skida na sve strane...

Pozdrav.

Probaj da koristis NetConceal Anonymizer, ja sa njim menjam IP adresu kada mi se Rapid blesavi.

Srga je napisao(la):
Za njega koji je iza proxija i nije bas veselo kad je Free nalog u pitanju. Verovatno ceka na red da bi bilo sta skinuo, a i kad mu prodje countdown prijavi mu da je neko vec probio limit za taj sat (been there, done that).

Upravo tako.

Hvala na odgovorima, mislim da sam nekako uspeo da rešim problem, ali moguće da to samo danas nije zezalo. Mislim da je malo verovatno da je neko hakovao nalog pošto smo nekoliko puta menjali šifru. Prosto ne mogu da verujem da jedan Rapidshare koji svaki pokušaj zaobilaženja njihovih ograničenja rešavaju u roku od jednog dana dopušta sebi ovakve propuste. Neće se ponoviti da im dam pare za takvu uslugu, ako to ne reše.

Nazad
Vrh Dno