Šta je novo?

Rapidshare PREMIUM iskustva

Po meni je bolje da tih 20+ eura uplatis news (sa jos 3com izadje oko 250din./mesecno) na kome ima daleko vise, a brzina je full koliko ti link podrzava. Info o newsu, klikni ovde.

Poslednja izmena:
"With 140 Gigabit/s of Internet connectivity and 3.5 Petabytes of storage, RapidShare is one of the biggest and fastest web hosters world wide"

Samo se ti pretplati i uzivaj, ali pazi se ovih sto se pitaju cemu toliki download :d

Poslednja izmena:
meni nista nije jasno s ovim NEWS-om :(
Video sam kod 2 lika (imaju rapidshare p) koji su danas dobili povecanje da skidaju vise od 105 KBs sto je meni bio max na HTTP downloadu...oni su skidali i do 150KBs a imaju isti paket ko ja (1Mbs)

Već nekih godinu dana imam premium nalog i za sada (još uvek) potpuno zadovoljan. Od svih file hosting sajtova, RS je najviše korišćen tako da se (IMHO) za njega najviše isplati dati pare, ako već ideš na tu varijantu.
Tačno je da DL ide punom parom. Još sa ovim dupliranjem brzine na ADSL-u ... milina.

Poslednja izmena:
cek posto imas iskustva da te pitam, jer mogu da skidam koliko hocu part-ova odjednom? Ako ocu da skidam npr 30 odjednom, ako je neka igra u pitanju, nabacim download manager i svucem linkove u njega ...tako to ide jel ? I koliko moze biti veliki 1 part na rapidu, 100 ili 200 mb ? hvala

100 MB po fajlu.
Ne postoji ograničenje za istovremeno skidanje više fajlova ali ja ti to nebih savetovao. Mnogo bolja opcija je neki DL menadžer (ja koristim FlashGet) u kojem staviš nekoliko paralelnih konekcija za skidanje pojedinog fajla.
Konkretno, nikada ne skidam više od 1. fajla u isto vreme ali stavim 3-5 konekcija.

Postoji, istina, jedno drugo ograničenje. Mali quote sa RS:
You may download 25 GB within five days. This means in other words that you can download 5 GB every day. You can also "burst" and download 15 GB today and 10 GB tomorrow, but this means that you will not be able to download anything the following three days because we check how much you have downloaded in the last five days. 25 GB = 25.000.000.000 Bytes.

Najbolje ti je da odeš na FAQ i pogledaš sve stavke.

Još jedan mali savet. RS od skora ima svoje zvanično predstavništvo kod nas. Ako ćeš već da plaćaš, onda bar idi na sigurnu varijantu.

pa to je nekih 150 Gb mesecno...hmmm :/ pa, ok not bad.

Da li mi mozes dati link za to nase predstavnistvo ???

FALA momci. Uplaticu prvo mesec dana, da vidim kako to ide :) Ako sam satisfied, ide povecanje na 1.5MBs i godisnja pretplata :p

evo ja vec drugi mesec kako placam rapidshare i extra sam zadovoljen. preko infopano-a uplacuje i do sada nisam imao problema. koristim IDM za download gde pokrenem scheduler i sve redom skida to sto mi je u listi

FALA momci. Uplaticu prvo mesec dana, da vidim kako to ide :) Ako sam satisfied, ide povecanje na 1.5MBs i godisnja pretplata :p

Ako hoces da povecas brzinu samo zbog rapidsharea, onda ti ne treba veca od 1024. To je dovoljno za nesto vise od 8 GB na dan. Znaci imas 15 sati za rapidshare i 9 za surf.

hvala na racunici!!!! Ja sam izracnuao da za 24 sata pri brzini od 100KBs mogu skinuti 8.5Gb sto je fenomenalno. Evo uplatio sam u 13h za jedan mesec, za pocetak. Skinuo FlashGet i cekam mail :p

RS ima ogranicenje od 25 GB za 5 dana tako da ti je prosjecan dnevni limit oko 5GB.

A jel probao neko varijatnu "deljenja" naloga? Mislim na to da uplatim sa jos nekim pa malo on malo ja. Pretpostavljam da moze da vise IP adresa da se koristi jedan nalog?

Kod mene nije problema, dijelili smo kolega i ja (znaci cesto i istovremeno skidali) ali isto tako jedan poznanik je tako ostao bez naloga (doduse njih je bilo 4-5 koji su istovremeno skidali) a u zadnje vrijeme skidamo uglavnom na server u .de (napravimo listu linkova u fajlu i pustimo wgetom da se skida) i onda polako skidamo sta kome treba, znaci 1 IP u tom slucaju.

Ali eto ako planiras da dijelis sa nekim preko godinu dana nisam dobio nikakvo upozorenje, a kolega i ja smo istovremeno skidali i uglavnom bili stalno oko tog limita od 25GB za 5 dana.

Poslednja izmena:
Ma jok, bolje je da delis to sto skines sa komsijom :)

Dobio sam nalog pre 20ak minuta. Poceo da skidam u flashget-u i brzine su impresivne, 100-110KBs :D :D :D

Kako da vidim download grafikon u FlashGet-u ? :D

brzine !
A sa free je kao sporije? :p
osnovne prednosti premiuma su
1.nema čekanja
2.resume dl
3.istovremeno skidanje više fajlova
4. dobro , i brzine , ali ne za nas ( treba ti 5mbit konekcija , pa da osetiš razliku)

meni se brzina smanjuje sa 100 na 30-40 KBs kada se skine neki fajl koji ide najbrze (obicno jedan ide 40-50 a ostali po 6-7-8) koristim 8 slotova. Kad se skine taj koji je isao 40-50 onda i ovi ostali ostanu na 6-7 KBs a i novi koji dodje iz queue takodje... koje njesra :(

Zato treba da poslusas coveka koji ti je rekao da obicno drzi da se samo jedan fajl skida ali da ima vise konekcija. Ja recimo na ADSL-u 256/64 sam uvek drzao samo jedan fajl da se skida i imao sam oko 27,28kB/s sto je realni maximum. Sada kako su duplirali na 512/64, obicno drzim dva fajla zato sto sam primetio da mi tako uvek vuce maksimum (udara u "plafon"). Mislim da ga ta sica 5,6,7 samo gusi. Bolje stavi dva fajla i ostavi da se stabilizuje veza... nemoj ostavljati torrente u pozadini i slicno... i mislim da ces izvlaciti maksimum.

flashgetoi0.jpg

Poslednja izmena:
drzim 8 fajlova i ide 100KBs sam licno stavio limit. Spustim za 10KBs kad gledam youtube/surfujem itd... Ide savrseno sada...

Nego jel ima neki grafikon download-a u ovom FlashGet-u ??? Ima samo neki shugavi drop-zone koji moze da bude i grafikon ali je suvise malo :( I gde mogu da pogledam statistike ukupnog download-a ??? Kolko sam skinuo, za koje vreme, average speed itd . ?

Poslednja izmena:
Nisam nesto kopao po opcijama ali mislim da je mnogo bolji net limiter za tu namenu. Pored toga sto ima funkciju limitera, firewall-a, mozes da vidis statistiku za svaku aplikaciju ponaosob ili ukupnu. I to za jucerasnji dan, tekuci dan (sve po satima), tekuci mesec, prosli mesec, tekucu godinu... I cak mozes da biras nacin prikaza u B, KB, MB, GB ...
Extra je program, milion puta hvaljen ovde ali nikad nije dovoljno kad je stvarno dobar. Cak po mnogima "naiskreniji" po pitanju brzine. Mnogi programi "lazu" u prikazu trenutne brzine. Ne znam kakav je FlashGet po tom pitanju.

@Bane
Pored net limitera, kad se uloguješ na samom rapidu, videćeš deo:
In the last 5 days you have downloaded XXXX MB.

Na taj način ćeš uvek znati na čemu se što se tiče ograničenja od 25GB.

mozes da vidis statistiku za svaku aplikaciju ponaosob ili ukupnu.

to je cool:bottle:

Posto dobar deo ljudi koristi FlashGet za skidanje preko rapidshare-a, da li neko moze da mi objasni zasto sada trenutno dobijam brzinu 40-60 KBs a ne 110KBs ??? Probao sam sa 8 konekcija, sa 4 i sa jednom...isto je... sta ga gusi ??? Nisam stavio nikakav limit i sl :( Preko opere transferi rade punom brzinom (pricam za rapidshare download). :(

Poslednja izmena od urednika:
Probaj sa programom rapget, taj flashget stalno pravi neke probleme sa rapidom, batalite ga ;)

Vrh Dno