Šta je novo?

Rapidshare premium download

you can use TrafficShare to stock up your own download volume. When you download a file and have exhausted your download quota, the system automatically allocates 1 Gigabyte of your TrafficShare quota as download traffic. For this a balance of at least 5 GB needs to be booked to your TrafficShare Account.
A ovo? Sta ovo u praksi onda znaci?

Meni je ovde nesto sumljivo. Da nije Telekom kupio Rapidshare ili ga ovi samo kopiraju stalnim pogorsavanjem uslova. ;)

Poslednja izmena:
A ovo? Sta ovo u praksi onda znaci?

Kada prebacis limit od 10GB, sistem ti automatski dodeljuje 1GB sa TrafficShare volume-a na dnevnu download kvotu koja sada iznosi 10GB za postojece korisnike, kao i za nove, osim sto oni imaju mesecni limit od 80GB, pa ako zele, mogu to da potrose za 8 dana ili da rasporede na ceo mesec.

Ostetili su Premium korisnike na najgori moguci nacin. Po starom sistemu, teoretski i prakticno uz dovoljno brzu vezu se moglo skinuti 250-300GB za mesec dana (6x50, na svakih 5 dana po 50GB akumuliranih, 30dana/5=6) za zvanicnu cenu od 4.58e (55e za godinu/12).

Po novoj tarifi vezanoj za TrafficShare, za istih 300GB/month ce po ceni od 10e/100GB TS trebati 30e mesecno. Po ceni 45e/500GB je 22.5e/mesecno za 250GB ili 300GB za mesec i 20 dana (500/300=1.67). I na kraju, 200e/2500GB za 250GB/20e i trajace 10 meseci, ili 300GB/~24e za 8 meseci i 10d (2500/250=10 ili 2500/300=8.33; 200/10=20 ili 200/8=~24).

Odnos starih i novih cena je jasan. News je bio i ostao keva za ove pilicare.

Poslednja izmena:
Ma osetice oni to jos od sledeceg meseca kad im 70% korisnika ne produzi pretplatu. Ja prvi vise necu da placam RS.

Ne shvatam kako je OK?! Kako mogu da skinem kao free user nekoliko GB za noc? Jedino mozda oni usdownloaderi, ali kod mene to nikada nije htelo da radi, tako da tome bas ne verujem.

Naravno da nije OK. Ako ja hocu da platim nesto, hocu i da dobijem adekvatnu uslugu.

Ne shvatam kako je OK?! Kako mogu da skinem kao free user nekoliko GB za noc? Jedino mozda oni usdownloaderi, ali kod mene to nikada nije htelo da radi, tako da tome bas ne verujem.
***, šta da ti kažem - kod mene USDownloader radi već više od godinu dana non-stop (čak mi je i u start-upu ;) ), i to bez ikakvih bitnijih problema... Ranije sam plaćao Premium, ali od kako je ukinuto čekanje između 2 downloada i oni kodovi, nema potrebe da više plaćam :) Ok, bilo bi bolje da nema ovih 10-15 minuta čekanja, ali ja to generalno ne primećujem...

Rapidshare Free konza! :banana:

Docice brzo opet do nekih promena. Posto je sada po staroj ceni sa premium nalogom moguce skinuti 2,5 GB dnevno, a sa Free nalogom uz sva cekanja i popodnevni pad brzine na 25 KB u sekundi otprilike bar toliko isto ko ce vise da placa naloge.

Imam i premium nalog a i skidam kao free user na poslu, tako da su mi obe varijante poznate.
Premium radi kako radi, imam lufta sa starim nalogom da skidam do 10GB dnevno a i to ne mogu da prebacim jer sam na 1024 ADSL-u.

U USDownloaderu da bi radio lepo sa RS free je samo potrebno da se u
Plugins ->RapidShareCom.plg podesi u settings
"Wait time that server report: " ukuca 1
i lepo ceka 15 minuta za sledeci fajl ili koliko vec trazi server, mada generalno kod mene trazi 15 minuta za svaki fajl (naravno, plus cekanje za download ticket).

Inace, pokazao mi se bolje nego Cryptload, a ostale programe za free download nisam isprobavao.

Poz!

@Tyler

U cemu se pokazao bolje od Cryptloada ?

Kakav bezobrazluk! :mad:
Spremam se da napisem ostro pismo rapidshare podrsci! Vec neko vreme vuku pogresne odluke koje ne vode nicemu! Prvo onoliko forsiranje free korisnika sa skidanjem maltene bez cekanja, a sada se jos groze premium korisnika! Sve bih ja to :whip:!

Pa stranci ce sa njihovim brzinama dostici mesecni limit za par dana! :wall: Eeee, ***!

Predlazem da svi nezadovoljni premium korisnici pocnu da salju protestna pisma na dnevnoj bazi, pa kada ih dovoljno zatrpamo spamom, valjda ce da im dodje iz d*peta u glavu! :mad:

@Dark Angel

Pa manje mi smara ovu krshinu od kompa na poslu i stabilnije radi [makar kod mene]. Imao sam neke probleme sa starim verzijama, restart racunara[?], program puca sam od sebe... Jesu oni to popravljali, ali nije moglo da se ostavi da program prenoci i da vuce. Pukne. USDownloader sljaka to kako tako. Mozda je do krshine, ali sta je tu je. Inace, ne koristim reconnect izmedju downloada jer se uvek nadje neko u mrezi da gleda nesto na netu, pa dok na telekomu dobijem izlaz na net i IP adresu, ima dosta cekanja, i po 10 minuta.

Kako da se izbegne u USdownloaderu ono cekanje od 3-4 puta po 5 minuta? Kao na slici dole. Svaki put ima po 3-4 attempta po 5 minuta. Jel ima nacin da se ovo izbegne?

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    142.4 KB · Pregleda: 78
3 x 5min = 15min ;)

to je standardno vreme čekanja za free korisnike, a izbegava se ili kupovinom premium naloga ili rekonektovanjem veze (bio je ranije neki dodatak za USD koji je to radio, ali ga nikada nisam probao)

Ma imam ja premium nalog, ali koristim USD kada prekoracim limit a to se vrlo cesto desava. Kakav je to dodatak? Jel radi?

Skinuo sam neki programcic, rapidshare unlimited, koji radi sledece:

Kod:
Turn off jour Network Connection,turn off jour Local Area Connection,then open 3 times Rapidshare Unlimited,
then Turn on Local Area Connection,then turn on Network Connection,then download

E sad, ono sto mene zanima, kako da iskoristim ovo u kolaliciji sa USD-om?

Poslednja izmena:
ne znam, nisam se bavio tom problematikom :) meni ne smeta tih 15 minuta pauze ;)

Ja koristim IP changer za moj Huawei 882 router. Podesim u USDownloaderu da se pokrene skripta kad god mi RS.com javi connection error [i da pokrene skriptu kad god mi Megaupload posalje html file].

Sve radi savrsheno, IP se promeni za pola sekunde i download odma krene. Jedino mi Trillian izgubi konekciju sa MSN-om, ali je brzo ponovo uspostavi...

Jel mozes da okacis ovde taj IP changer i da mi objasnis kako si podesio u USD-u?

Meni sa Download Direct-om (DLD) V1.4 nakon skidanja sa rapida stalno prijevljuje unknown format or damaged .

Vracam se na cryptload !

Sad ne bih platio rapdishare ni da je mesec 2 evra....
Sa free lepo skidam fajlove od 200mb preko jdownloder i cekam 15min izmedju sto je i zanemarljivo
tipa za 1 gb bude cekanje malo vise od 1 sata

Poslednja izmena:
Takodje, dok ne vrate Premium na minimum 5GB dnevno sa akumuliranjem, nece me vise videti. :)

Poslednja izmena:
da li i vama rapid (free) brzina dl varira stravicno ?

varira, i to je i normalno obzirom da ne garantuju maximalnu brzinu za free usere. plus, nekada mi zakoci DL na po par sekundi :)

Meni ( Premium ) jako lose ide u poslednjih par dana. DL brzina pada na 5 - 35 Kb/s .

I koliko je sad dnevno na mesecnom nivou konacno.
Za premium usere.

Nazad
Vrh Dno