Šta je novo?

Rapidshare nov dizajn i DL ogranicenje

Sve te programe ja znam...

Međutim, mene zbunjuje ovaj novi dizajn rapidshare. Kada otvorim neki link za skidanje prvo mi daje izbor između Premium i Free downloada. Kada odaberem Premium na sledećoj strani ne mogu kopirati link u neki download manager nego mi krene onaj klasični windows download prozor...

Možda radim nešto pogrešno...Ranije je bilo jednostavnije...

Pa imaš link koji možeš da kopiraš u dl manager (barem u rapget) na toj strani na kojoj te pita da li hoćeš free ili premium.

Imam Operu 9.23 i premium sam user,... e sad ono zanimljivo ,i ne radi mi resume transfer opcija..

Pošto su 99 % rapid fajlova rar-ovi , ovo mi je bilo korisno....stopiram transfer, double click na .rar arhivu i vidim šta je unutra , ako je ok onda ga resum-iram...etc.

E sad to ne ide...udaram po resume transfer i ništa se dešava.

Da li još neko ima taj problem...

Kako li oni odbrojavaju ove minute preostale do sledeceg dl-a pitam se... ne znam na kojoj planeti zive, ali njihovih 50 minuta traje otprilike 60 kod mene :)

Neke stvari su sada dosta losije uradjene, svi zavrseni fajlovi iz "Remote uploads" se sada moraju pojedinacno, jedan po jedan brisati dok je prije bila opcija da se selektuju check boxovi i obrise sve. Isti problem i sa prebacivanjem fajlova u "foldere"...

Meni radi resume sa 9.5

чини ми се да су увели поред новог дизајна и неку проверу, тако да ми сада пише, када покушам да скинем нешто, да је налог већ у употреби. кликћем refresh и после неког времена проради. налог делим са два друга тако да ни flashget неће увек да ради :(

^ Ima vec tema, ne moze na istom nalogu da se istovremeno skida sa dve razlicite IP adrese, odn razlicit subnet. Ogranicili su pre par dana.

Negde sam pročitao ( a sad ne znam gde) da Rapidshare uvodi zabranu korišćenja jednog premium naloga sa dve potpuno drugačije IP adrese. Preciznije, da ako se, između dve konekcija prve tri cifre IP adrese razlikuju, može uslediti gubitak premium naloga. Što će reći, da ne možeš ubuduće koristiti isti nalog kod kuće i na poslu. Da li je neko čuo za ovo?

Smorio sam se ko dabar u gvozdjari zbog ovih pitanja. Citate li vi ljudi?

Koliko sam pročitao govori se o skidanju istovremeno sa dve IP adrese. Ja sam čuo da se između dve konekcije IP Adrese (prve tri cifre) ne mogu razlikovati. Ako nešto skidaš kod kuće pa se diskonektuješ, odeš na posao pa nastaviš gde si kod kuće stao, to nije istovremeni dl. Ali i to je protiv novih pravila.

Koliko sam pročitao govori se o skidanju istovremeno sa dve IP adrese. Ja sam čuo da se između dve konekcije IP Adrese (prve tri cifre) ne mogu razlikovati. Ako nešto skidaš kod kuće pa se diskonektuješ, odeš na posao pa nastaviš gde si kod kuće stao, to nije istovremeni dl. Ali i to je protiv novih pravila.

Pa cela srbija sa ADSL-om ima dinamicke IP adrese sta kad se promeni IP i to se smatra da je protiv pravila? Ta njihova pravila mi uopste nisu jasna.

није ми јасно, због чега ми не ради даунлоад фајлова које прекинем, па наставим да скидам касније. или ми се деси да пукне нет, морам цео фајл опет да скидам, јер иако он стане на лупам 56 посто, и настави и скине целог, тај рар је corrupt и морам опет да га скинем.

Evo, da odagnam sve dileme da je rapidshare nešto zaj***.
Koristim Premium nalog već godinu i po dana, a u poslednjih par dana intenzivno download-ujem.
Dakle, ama baš nikakvih problema nemam.
Download ide bez zadrške, na mojih 1 Mbit realan protok je ~ 100 Kbit/s.
Skidam paralelno max. broj fajlova, nijedan corupt, sve najnormalnije.
Čitam šta vi sve pišete i malo mi čudno.
A, da, provajder Beotel, nalog kupljen najlegalnije u CH (***a, prijatelj mi živi preko puta centrale Rapidshare.com).

Radi se o tome da ne može sa dve IP adrese istovremeno više. To je to. I promenjeno je ograničenje ponovo. Sada je 10 GB na dan. A ne više 50 GB za 5 dana. Mislim skoro da mu dođe na isto ali opet.

Probaj rapget, orbit downloader (kod njega zapamti da moraš da se uloguješ preko IE na rapid da bi on pokupio cookie odatle jer inače neće raditi), free downloader..

flashget. прочитао сам препоруке на форуму за rapget, па га користим за сад. видећу сутра има ли corrupt files.

Koju verziju flashget-a koristiš. Ja koristim 1.73 već godinu dana i nisam imao nijedan problem.

такође 1.73. пола фајлова које скинем су corrupt.

Radi se o tome da ne može sa dve IP adrese istovremeno više. To je to. I promenjeno je ograničenje ponovo. Sada je 10 GB na dan. A ne više 50 GB za 5 dana. Mislim skoro da mu dođe na isto ali opet.

ma gde isto. smradovi shto ne ostavishe lepo 50 giga na 5 dana :mad::mad: bolje mi i starih 25 giga na 5 dana nego ovo..

Nego napokon ukinuse one glupe kodove za kucanje

Dobro je, nije vise 10GB na dan (dugo je i trajalo :) ).

Premium-users now profit from more flexibility regarding the download volume: It used to be limited to 10 gigabyte per day and can be "saved" now to a maximum of 50 Gigabyte. As a consequence, the volume that was not used is transferred to the following day automatically, up to a maximum of 50 gigabyte. If the complete download capacity is used up during one day, the premium-user is able to save another 10 gigabyte the following day.

ukinuse i cekanje izmedju dva downloada za free-usere....

ili si ti mozda naleteo na happy hour

Nema vise happy hour-a., free useri imaju download speed limit 500kbit/s i nema vise mackica, kucica i ostalih zezalica.

Uveli su i novo obracunavanje zaradjenih poena.

Sada se dobijaju i poeni i ako premium useri download-uju (maximalno je 255 dnevno)

Ako se ne varam, sada je minimalna velicina fajla 3mb da bi se zaradio poen (za ovo nisam siguran)

RapidPoints for Premium Downloads

July 02, 2008
In the past, Premium and Collector's Accounts were only credited a RapidPoint when a file was downloaded by a Free User.

From now on, Premium Downloads can generate up to 255 additional RapidPoints per day. Those extra points will be displayed in the account overview in the Premium or Collector's Zone.

Once a day, the extra points will be added to the Premium or Collector's Account's RapidPoints balance and the extra points counter will be reset to zero.
No more captchas - higher flexibility for premium-users

July 02, 2008
By eliminating the captchas we simplified the use of RapidShare's free services significantly. In addition, free-users can now upload and download bigger files (up to 200 megabyte). Anyhow, to protect RapidShare from congestion caused by automated downloading, we limited the maximum download speed for free‐users to 500 kilobit per second. To compensate for that, they do not have to wait anymore until starting a succeeding download.

Premium-users now profit from more flexibility regarding the download volume: It used to be limited to 10 gigabyte per day and can be "saved" now to a maximum of 50 Gigabyte. As a consequence, the volume that was not used is transferred to the following day automatically, up to a maximum of 50 gigabyte. If the complete download capacity is used up during one day, the premium-user is able to save another 10 gigabyte the following day.

Poslednja izmena:
I meni se čini da su ukinuli čekanje. Evo ja svukoh oko 400MB bez čekanja. Mada mislim da ovo može sve dok važi ovo: "As long as enough bandwidth and free slots are available."

RapidPoints for Premium Downloads

July 02, 2008
In the past, Premium and Collector's Accounts were only credited a RapidPoint when a file was downloaded by a Free User.

From now on, Premium Downloads can generate up to 255 additional RapidPoints per day. Those extra points will be displayed in the account overview in the Premium or Collector's Zone.

Once a day, the extra points will be added to the Premium or Collector's Account's RapidPoints balance and the extra points counter will be reset to zero.
No more captchas - higher flexibility for premium-users

July 02, 2008
By eliminating the captchas we simplified the use of RapidShare's free services significantly. In addition, free-users can now upload and download bigger files (up to 200 megabyte). Anyhow, to protect RapidShare from congestion caused by automated downloading, we limited the maximum download speed for free‐users to 500 kilobit per second. To compensate for that, they do not have to wait anymore until starting a succeeding download.

Vrh Dno