Šta je novo?

rapidshare,kako uplatiti novac

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Svi znate za ovu lokaciju.Traze oko 10 eur kako bi se sajt pretrazio.Molim Vas,na koji nacin mogu da uplatim novac,da li neko ima iskustva sa ovim nacinom placanja.
Ili postavite neki link za download
Hvala na razumevanju!

Mozda kreditna kartica ?

Mislim da sa tih 10 e neces moci da pretrazujes RS. Dobices "samo" mogucnost download-a bez ikakvih ogranicenja.

Rapidahare može da se pretražuje na Google sa site:rapidshare.de ali ne znam koliko je to pretraživanje kompletno i ažurno.

A i na rapidshare-u se kace mnoge sifrovane arhive sa potpuno drugacijim imenom od sadrzaja

Igvan je napisao(la):
Mislim da sa tih 10 e neces moci da pretrazujes RS. Dobices "samo" mogucnost download-a bez ikakvih ogranicenja.
Pa nije bas sve tako idealno sto se tice rapida...jesu pristojne brzine ali sto se tice unlimited down-a, pogledaj sliku sa mog naloga :p

Prilozi

• Image00001.jpg
    Image00001.jpg
    419.3 KB · Pregleda: 524
Ljudi, uzmite news :D

super je to sa rapidom samo sto vise ne moze da se uplati... dzaba vam visa kreditna kartica kada nema nase zemlje na spisku.

@driver
aj' ako te ne mrzi malo vise info-a o ovome vezano za news. Ako ne moze javno onda na pm :)

Imas o news-u puno toga ovde na forumu - search...

@Driver
News je super ali je i Rapid odlican.

@StevaMan
Ako dobro kapiram malo ti je 3GB dnevno?
To je 10h permanentnog download-a dnevno sa 768kbps.

Poslednja izmena:
News i rapid se ne mogu porediti. Isto kao i News i bilo koji p2p. Drugo je ako vam trebaju gluposti sa rapida, onda je bolji sigurno, na newsu su samo "ozbiljne" stvari, nema funny videa i ne znam ja shta, ali zato sve ostalo ima, tachno znash shta skidash, nema fake, nema virusa, nema nichega shto je odlika p2p i svega besplatnog.

Ima sve, recimo redova koji se chekaju (*emule) :)

+ na news-u sve prvo izlazi i skida se full brzinom... a besplatni rapidshare ima limit na sat vremena ili tako neshto, smor...

mozes uplatit preko pay pal-a...ptvori account i uplati sa visa karticom..ja tako radim...za zemlju sam upisao slovnijui radi do jaja

Igvan je napisao(la):
Imas o news-u puno toga ovde na forumu - search...

@Driver
News je super ali je i Rapid odlican.

@StevaMan
Ako dobro kapiram malo ti je 3GB dnevno?
To je 10h permanentnog download-a dnevno sa 768kbps.
Pa naravno da je malo :D
Inace sto se brzine tice, rapid radi podjednako dobro i sa free account-om...kod mene je radilo ~110kB/s a na premium nesto malo brze...
Inace nije mi problem da stalno menjam IP ali ipak, resume... :bottle:

Ma sve je to lepo dok ne probash news :)

Za 3-4e mesechno, imash udobnost profesionalnog downloada, sve ostalo je krpljenje :)

Ja ti se divim na strpljenju...ja bi se davno smorio od objasnjavanja :p

:wave:

Iz mog licnog iskustva po pitanju Rapid vs. News stvari stoje ovako:

News:
Sve sto je izaslo danas - filmovi, igre, software, download-ujes danas ali problem je u retenciji (25 dana) pa ako ti treba nesto starije tesko da ces naci. Naravno upload-uju ljudi i starije stvari ali znacajno manje.

Rapid:
Najkrace - obrnuto. Slabije ima novijih stvari i potrebno je nesto vise vremena(cekanja) da se pojave novije stvari, ali zato je za starije naslove rapid zakon. Kad se nesto upload-uje moze da bude dostupno i godinama.

Primer: potrazio sam filmove Tinta Brass-a cuvenog Italijanskog rezisera(Kljuc, Kaligula...) na Newsu i rezultat je 0, dok na Rapidu ima nekih 5-6 filmova trenutno.
Bilo bi i na News-u samo sto on nista nije rezirao u zadnjih par nedelja...

Sta je to news?
jel moze neko ko ima news/rapid nalog da se javi na PM.

Poslednja izmena:
Igvan je napisao(la):
News:
Sve sto je izaslo danas - filmovi, igre, software, download-ujes danas ali problem je u retenciji (25 dana) pa ako ti treba nesto starije tesko da ces naci. Naravno upload-uju ljudi i starije stvari ali znacajno manje.
Ovo opet zavisi koji se usenet koristi, ja koristim newshosting i on ima retenciju od 40 dana... Ali i dalje stoji to da ima manje starijih stvari, a opet isto tako daleko od toga da ih uopshte nema...

Igvan je napisao(la):
Iz mog licnog iskustva po pitanju Rapid vs. News stvari stoje ovako:

Rapid:
Najkrace - obrnuto. Slabije ima novijih stvari i potrebno je nesto vise vremena(cekanja) da se pojave novije stvari, ali zato je za starije naslove rapid zakon. Kad se nesto upload-uje moze da bude dostupno i godinama.

Ne bih se u potpunosti složio sa ovim. Postoji nekolicina stranih foruma gde se stalno pojavljuju Rapid linkovi za veoma sveže stvari.

Nije mi jasno kako se sa rapida skida neshto, jer svaki "zvanichni" release se sastoji od gomile rarova, tako da nema shanse da budesh siguran da skidash bash ono shto pishe, isto kao i na svakom p2p sistemu. To uploaduje svako, i zato mislim da nema shanse da to bude 100% sigurno kao shto je news. News je mnogo ozbiljniji, i mnogo jednostavniji za korishcenje. Pretrazivanje je mnogo bolje, informacije o svemu shto je potencijalno za skidanje je na dohvat ruke (linkovi ka imdb, kratak opis, komentari o snimku), tako da ako vec neshto treba platiti, to treba da bude news.

Sto se rapida tice, koristim nekoliko stranih foruma (od toga jedan turski :D ) i u potpunosti sam zadovoljan izborom i kvalitetom ponudjenog materijala...a to sto se arhive drugacije zovu od onoga sto nude je zbog toga sto se tako maskiraju...naravno razlog je sam sadrzaj, da je napisan originalan naziv onoga sto nude, vrlo brzo bi sami linkovi bili ugaseni...

Na kraju krajeva ni ja vise nisam uplacivao rapid, samo zato sto preko free accounta skinem vise :d

I na kraju samo da kazem da nisam imao problema sa tim sto je sve arhivirano...odpakujem prvi deo i pogledam vlc playerom ibudem siguran u kvalitet...

Pozdrav !!!

Poslednja izmena:
E to je ono u chemu se razlikuju news i rapid. Na newsu uvek imash sempl ako nije dvdrip, a ono shto pishe, to je, nema prevare...

Kapiram ja da ti imas vise iskukstva od mene...ali nesto me zezao taj news a ja nemam toliko strpljenja kao sto sam vetj rekao :bottle:

Najveci problem kod rapida jesu medjusobni ratovi upload grupa !!!
Jedni druge sabotiraju da je to strasno, tako da i bez retention perioda moze biti problema po pitanju trajanja linkova :smash:
Zato i biram od koje grupe skidam odredjeni materijal i potpuno sam siguran u kvalitet i ostalo...

Pozdrav !!!

Moze li jedno glupo pitanje za vlasnike Premium RS naloga?

Da li je moguce na isti pass skidati u isto vreme nesto sa razlicitih IP adresa ?

Da preformulisem - nas trojica uplatimo Premium nalog - da li svi mogu da "sisaju" onih 3GB dnevno?

StevaMan, to je takodje ono o chemu pricham :) News je prvi i ostace poslednji, svi ostali dodju i prodju :)

I kazi u chemu je problem sa newsom, meni recimo oduzima 5 minuta dnevno i sve radi savrsheno. Retention nije problem kada jednom upadnesh u fazon i skidash po redu, a starih stvari ima vishe nego novih.

E to i mene interesuje na dobrom sam linku jos par dana/nedelja pa ako je neko voljan da se pridruzi :)
mozemo i da se podelimo jarecimo da skidam prepodne a neko drugi popodne itd...
znaci onda nije isti IP u istio vreme, jel moze to?

@srga
Moguce je da sa jednog accounta na rapidu skida vise ljudi (drugar i ja smo tako radili)

E guru ne moras ovde da pocinjes sa tim "moj kungfu je bolji od tvog" :)

Lepo je imati i jedno i drugo.

News je najbolje sredstvo za download jer moze da "prodje" na WiFi mrezama gde je korisnicima blokiran p2p i torrent i sto je brzina uvek maksimalna - koliko god vas bandwith to dozvoljava.

Meni licno je ipak zgodnije da skidam sa RS - jer 95% foruma koje pratim upravo na taj servis kace svoje fajlove.

Varijanta da li je na filmu dobar snimak ili je los xvid (sto bi rekao Bojann) kod mene bas i nema nekog uticaja - jer filmove skidam vrlo retko kad zna da je dvdrip izasao...

EDIT: dok sam kucao vidim Silentov post - hvala puno na informaciji - znam da je tako bilo pre - nego mi je neko pustio buvu da to vise ne radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno