Šta je novo?

Rapidshare Error

zvukmir

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
301
Evo vec 10-11 dana imam problem sa Rapidsare-om. Koristim mogucnosti Rapidshare-a kao Free User, i ni jedan fajl ne mogu da skinem tj. da pocnem sa skidanjem. Stalno mi se pojavljuje ista greska:

Your IP address xx.xxx.xxx.xx is already downloading a file. Please wait until the download is completed.

Imam staticku adresu kod provajdera i nikakvo resetovanje i gasenje modema ne pomaze. Koristim racunar sa 2 operativna sistema ali na oba ista situacija.

P.S. Nikad nisam koristio neki od program za skidanje tipa CryptLoad, RapGet, JDownloader, ... , vec cisto sa sajta Rapidshare-a.

Ako ima neko ko moze da pomogne bio bih jako zahvalan! :wave:

Samo ako si iza proxy servera pa neko adresu koristi.Pomoglo bi kada bi rekao kakav net koristis i kod kog ISP,mozda bi se neko sa slicnim problemom kod istog ISP javio sa resenjem.

Meni se isto ovo dešava, ali na IKOMu. Kako je moguće da neko u isto vreme koristi istu IP adresu kao ja? U pitanju je dinamička IP adresa. Dinamičku takođe imam i na SBBu (na drugoj lokaciji), ali nikad nisam imao ovakvih problema.

Pa ni meni nije ovo jasno. Sumnjajuci da neko koristi moju IP adresu testirao sam brzinu konekcije putem sajta http://www.speakeasy.net/speedtest/ ili sa sajtom http://www.speedtest.net/ ili jednostavno sa prostim downloadom fajlova sa poznatih lokacija i uvek je brzina bila u potpunosti cela tj, puna. Ovo mi se desilo kada sam poceo da skidam jedan fajl i jednostavno se izgubio prozor za download a samim tim i sam fajl se nije pojavio u folderu gde sam odredio da se skine.

Evo stigao mi je odgovor od Rapidsharea, sta da radim?

Hello,

Our system checks your IP-address in order to count the downloads. If you are
getting an error message that you are already downloading while no downloads
where made, then your IP is being created by a proxy-server. Proxy servers are
placed by ISP's or network administrators to save IP addresses. This can lead
to multiple downloads from one IP.

Only Premium Account can make multiple parallel downloads from one IP at the
same time.

Please accept our apologies for the inconvenience you have with our service.

Best regards,

RapidShare AG - Support Team

Resio Problem !!!!

Posto reset i iskljucivanje modema (12 sati) nije dovodilo do promene IP adrese, promenio sam konekciju modema i racunara. Umesto mrezne konekcije (koja je bila do sada), povezao sam modem sa racunarom putem USB-a i uz reset modema sam dobio drugu IP adresu a samim tim i RAPIDSHARE je proradio.

da znas, ali ne postoji sansa da ti znas s kime delis ip adresu!!
zanimljivo u svakom slucaju

Sanse da imas istu adresu sa nekim koga poznajes je 0.00nesto %

Hmmmm, nisam siguran da kapiram u cemu je ovde problem? Sta je ovde uzrok a sta resenje problema?
Kolega mi se zalio pre 3 dana sa istim ovim problemom s tim sto on ima placen Rapidshare pa mi je jos cudnije sve ovo...

Ja sam sinoc imao problem sa premium nalogom,drugar je probao da skine neki fajl iz Norveske i pisalo mu je da ne moze jer mu nije ip kao moja ?Da li je jos neko imao slican problem?

Pa pričali su ljudi da ne mogu dvojica da skidaju istovremeno sa istim nalogom, a različitim IP adresama. Koliko sam ja razumeo, to je neko novo pravilo koje su uveli da bi sprečili da ljudi dele svoje naloge međusobno.

Meni se isto ovo dešava, ali na IKOMu. Kako je moguće da neko u isto vreme koristi istu IP adresu kao ja? U pitanju je dinamička IP adresa.
Korisnici ikoma su iza NAT-a sto znaci da vise ljudi koristi jednu ip adresu, otuda to da ce kod ikoma prakticno uvek da ti stoji poruka da vec neko skida sa te ip adrese. To je sto se tice downloada sa rapida kao free user, premium radi normalno.

Ok je to za istu IP adresu... Ali javlja se problem da ljudi ne mogu da skidaju jer im prijavljuje da skidaju sa 2 razlicite IP adrese iako ne dele Premium nalog ni sa kim.

Nazad
Vrh Dno